Slávka 1970 Slávka 1970 komentáře u knih

Nástroje temnoty Nástroje temnoty Imogen Robertson

Dočteno - nádherná knížka! Paní Robertson mne svým literárním umem dostala! Nejen že umí vymyslet krásný tajemný napínavý a rozvětvený příběh, vsazený do mé oblíbené staré Anglie koncem 18.stol. Má opravdu pěkný literární styl, slušný až poetický. A umí knihu i dobře rozvrhnout do několika rovin, čímž se četba stává náročnější, o to však zajímavější! A to podtržení celé myšlenky příběhu v závěrečném doslovu, tomu říkám úžasná kadence na závěr, po které je ještě chvíli klid, než přijde potlesk (plný počet bodů :-) )
Už mám koupený román č. 2 od této spisovatelky a hudebnice a doufám, že píše dál :-) !

13.10.2014 5 z 5

Nástroje temnoty Nástroje temnoty Imogen Robertson

Dnes jsem si právě tuto knihu koupila, tak doufám, nebudu zklamaná!? Četla jsem 3. román od paní Robertson - Ostrov kostí a byla jsem nadšená :-) !!!
- Po prvním večeru nad knihou - nelituji! Nádherný literární styl, hra se slovy a umění opsání děje je tak zvláštní a tajemné, že mne přimělo k soustředění a hned vtáhlo do příběhu :-) !!!
Ukázka popsání nalezené mrtvoly: "Hejno much se promenádovalo po okrajích pláště jako slečinky v zámeckém parku a chvílemi zalézaly do skulin a pod okraje, aby se tam věnovaly nějakým soukromým muším záležitostem." :-)

22.09.2014 5 z 5

Ztracená knihovna Ztracená knihovna A. M. Dean

Kniha se mi moc líbila! Nalákalo mne téma zmizelé Alexandrijské knihovny a hned jsem byla vtažena do napínavého a dobrodružného děje. Líbil se mi i styl psaní, i když se člověk musí dost soustředit, aby se zorientoval v postavách a rozeznal ty dobré od zlých. Na tu knihu musíte mít chuť a čas a to já měla, řadím ji mezi mé nejhezčí! Máte-li rádi historii, záhady, dobrodružství a filmy ve stylu Indiana Jonese.....tak to je kniha právě pro vás :-)

22.12.2013 5 z 5

Mapy končí nad Nordkappem Mapy končí nad Nordkappem Jan Šťovíček

Mně se tento cestopis líbil, hlavně asi kvůli oblasti dalekého severu, kterou já také ráda a obdivu k dobrodruhům. Od autora jsem si koupila další, tak jsem zvědavá...

07.12.2013 4 z 5

Fenomén Slovácko Fenomén Slovácko Zdeněk Šmýd

Nádherná publikace! Dozvěděla jsem se spoustu zajímavostí, pěkně uspořádáno, nic nenudilo!

16.12.2024 5 z 5

Šepot vzdálených chvil Šepot vzdálených chvil Kate Morton

Na knihy Kate Morton musí mít člověk hodně času a hodně hodně soustředění!! Já její styl a sloh miluji. Jedna z nejhezčích a nejnáročnějších knih, které jsem kdy četla. Krásně se u jejích knih odreagovávám a trénuji mozek, neb příběhy jsou pořádně košaté a propletené. A pointa se zde rozmotala opravdu až na poslední stránce. Nádherně vymyšlený příběh!!!

04.10.2024 5 z 5

Dům u jezera Dům u jezera Kate Morton

Nejde to, nedočteno. A to mám Kate Morton a její jiné romány moc ráda. Možná jindy...

01.04.2024 1 z 5

Dej mi ty prachy Dej mi ty prachy Iva Pekárková

Knihu jsem si koupila na autogramiádě jiné knihy Ivy Pekárkové....bohužel, pro mne je kniha zklamáním.

17.11.2023 2 z 5

Cesta kolem světa Cesta kolem světa Dwight Holing

Taková rychlocesta kolem světa. Pěkná fota, NÁDHERNÉ ILUSTRACE!

11.11.2023 4 z 5

Moře: 1001 fotografií Moře: 1001 fotografií neznámý - neuveden

Kniha plná krásných fotografií ucelených do několika témat, která poučí a přivedou nás k zasnění.

17.02.2022 5 z 5

Sušicko pohledem Marie Malé Sušicko pohledem Marie Malé Marie Malá

Pěkná inspirativní kniha. Ráda se k ní vrátím a budu hledat trasy na nové výlety po Sušicku.

18.08.2021 5 z 5

Šampaňské a heřmánkový čaj Šampaňské a heřmánkový čaj Franziska Stalmann

Jako oddychové čtení na 3 večery, kterými jsem proložila dlouhé spletité romány, mi tato "pohodovka sedla".

09.03.2021 3 z 5

Svrček na ohnisku Svrček na ohnisku Charles Dickens

Možná jindy...v jiné době, dnes nepochopeno.

20.01.2021

Další divné hlášky z knihkupectví Další divné hlášky z knihkupectví Jen Campbell

Prima oddychové čtení po dloooouhém románu :-)
+ pěkná úprava knížky!

26.09.2018 4 z 5

Mé anglické sezony aneb Fucktografická ročenka Mé anglické sezony aneb Fucktografická ročenka Alena Damijo

Na mně až moc jednoduché psaní, kniha plná blábolů.

20.09.2018 1 z 5

Vesmírná bludička Vesmírná bludička Mirka Beranová

Tato kniha je pohlazením po duši. Krásný příběh, vymyšlený, přesto skutečný. Nebo ne? Zkuste sami. Přečtete za chvilku, zapamatujete na dlouho. Mně kniha vykouzlila úsměv na rtu a zklidnění na duši. A myslím, že právě o to jde :-)
Doufám, že autorka paní Beranová bude pokračovat ve svém psaní i malování - obojí je jedinečné. Podtržené krásnou češtinou i precizní úpravou knihy!

27.12.2017 5 z 5

Svět hor Svět hor Jan Štursa

Moc pěkně poskládaná kniha!

11.03.2017 5 z 5

Tajemství kódů Tajemství kódů kolektiv autorů

Krásně, přehledně a poutavě sestavená kniha s mnoha informacemi a zajímavostmi :-) Doporučuji!

21.10.2016 5 z 5

Krev na lopuchu Krev na lopuchu Vlastimil Vondruška

Nezaujalo - ani obsah, ani styl.

27.09.2016 1 z 5

Provence známá i neznámá Provence známá i neznámá Jiří Žák

Provensálské dějiny a to povětšinou z dob před Kristem, ani literární styl mne nezaujal = pro mne hodně špatná volba knihy :-(
Jednu hvězdičku dávám za krásné ilustrace a snahu.

21.07.2016 1 z 5