smithynka smithynka komentáře u knih

Maminčin mazánek Maminčin mazánek Sarah Flint

Skvělá, svižná kniha. Konec trochu přehnaný, ale jinak pěkný příběh.

12.10.2019 4 z 5

Špatná dcera Špatná dcera Joy Fielding

Kniha nebyla špatná, ale něco mi na ní úplně nesedlo, možná styl psaní... Příběh byl zajímavý. Od jednoho momentu mi bylo jasné, kdo za tím vším stojí, ale i tak se mi závěr knihy líbil.

16.09.2019 4 z 5

Princ a chuďas Princ a chuďas Mark Twain (p)

Na knihu jsem náhodou narazila v knihovně. Byla vystavená, tak jsem si řekla, proč ne. Všichni přeci známe ten příběh, kdy z prince se stane chuďas a z chuďase princ.
Jsem ráda, že jsem si knihu přečetla. Příběh je krásně napsaný, svižný a i vtipný.

11.09.2019 5 z 5

Máma, táta, děti Máma, táta, děti Carin Gerhardsen

Skvělá kniha se zajímavou zápletkou.

29.05.2019 5 z 5

Ptáci a jiné povídky Ptáci a jiné povídky Daphne du Maurier

Musím říct, že jsem si užila všechny povídky. Byly zajímavé, napínavé a velmi čtivé. Některé více, některé méně, ale u žádné jsem se nenudila. Doporučuji.

18.07.2022 5 z 5

Falešná svědkyně Falešná svědkyně Karin Slaughter

Velmi zajímavá kniha, která se ke mně dostala náhodou. Na začátku jsem nevěděla, zda knihu číst. Přeci jenom, téma covid jsme si dost užili reálně. Ale jsem ráda, že jsem ti zkusila. Příběh vás chytne a už vás nepustí. I když, občas se zdá být trochu přehnaný.

29.05.2022 4 z 5

Pozvaní Pozvaní Jennifer McMahon

Skvělá kniha se zajímavým duchařským příběhem, který mě opravdu bavil od začátku až dokonce. Zimní lidé se mi líbili o trochu více, ale aspoň jsem se tolik nebála :D

18.08.2020 5 z 5

Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

Wau…
Kniha byla super, dobře se četla. Vůbec jsem nevěděla, komu mohu věřit a komu ne. A konec? Ten mě opravdu překvapil. Poslední kapitola byla tak trochu přitažená za vlasy, ale mně se to líbilo, i když chápu, že pro někoho to nemusí být zrovna to pravé ořechové.

28.07.2020 5 z 5

Frankenstein Frankenstein Mary Wollstonecraft Shelley

Příběh mě zaujal, líbil se mi a kniha se četla dobře. Jediné, co mě v knize trochu vadilo, byly zdlouhavé dopisy na začátku a na konci knihy.
Viktor mi občas přišel jako "trouba" a koho mi bylo opravdu líto, tak byl Viktorovo netvor.

14.05.2020 4 z 5

Klíč k minulosti Klíč k minulosti Tatiana de Rosnay

Nádherná kniha.

03.04.2020 5 z 5

Chlapec na dřevěné bedně Chlapec na dřevěné bedně Leon Leyson

Velmi zajímavý příběh. Psáno jednoduše, ale kniha obsahovala vše, co by měla mít. Dost mě překvapilo jednání Poláků vůči židem. Ve filmech apod. řeknou, že židi byli osvobozeni a šli "domů", ale jak se k nim lidé po válce chovali, to už se nikde nenajde.

27.02.2020 5 z 5

Neznámá Neznámá Tess Gerritsen

Napínavá kniha se skvělým příběhem, který se velmi dobře a je bez tichých míst.
Škoda, že není Jane reálná osoba, hned bych s ní šla na kafe :D.

05.02.2020 5 z 5

Prostá pravda Prostá pravda Jodi Picoult

Zajímavá kniha, bavila mě. Některé pasáže byly zdlouhavé, ale na druhou stranu je možné, že bez nich by to nebylo ono. Ellie byla skvělá, hrozně jsem ji fandila. Já bych na jejím místě Katii asi zabila :D.

26.08.2019 4 z 5

Perníková chaloupka Perníková chaloupka Carin Gerhardsen

Zajímavá kniha, která se velmi dobře četla. Jméno vraha je vám jasné už od začátku, ale i tak mě kniha bavila.

21.08.2019 5 z 5

Co zbylo z mojí sestry Co zbylo z mojí sestry Nuala Ellwood

Ze začátku jsem měla problém se začíst, ale později jsem se do knihy dostala a začala mě bavit. Je pravda, že konec byl trochu překombinovaný, ale i tak pro mě zajímavý a jsem ráda, že jsem si knihu přečetla.

16.07.2019 4 z 5

V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Za mě naprosto skvělá kniha. Četla jsem jí jedním dechem.

22.02.2019 5 z 5

Zlomení andělé Zlomení andělé Gemma Liviero

Nádherná kniha, nemohla jsem se od ní odtrnout. Doporučuji

20.02.2019 5 z 5

Podle skutečného příběhu Podle skutečného příběhu Delphine de Vigan

Moje první kniha od této autorky a musím přiznat,že jsem bojovala s tím, abych knihu neodložila. Dlouho mi trvalo se začíst a jsem ráda, že už jsem knihu dočetla. Téma bylo zajímavé, ale to podaní... trochu ztráta času.
Autorce zkusím dát ještě šanci s jinou knihou, tak snad to bude lepší.

30.01.2019 2 z 5

Katedrála moře Katedrála moře Ildefonso Falcones

Mám ráda historické romány a donedávna jsem si myslela, že Follett je jedinečný. Falcones mi však ukázal opak.
Katedrála moře je čtivá kniha od začátku až do konce. Napínavý příběh, který nenudí.

09.01.2019 5 z 5

Tak to je, tak to bude Tak to je, tak to bude Sharon J. Bolton

Kniha nebyla špatná, ale předešlé dva díly mi přišly prostě lepší. Čtvrt knihy bych vypustila, ale jinak autorka nezklamala. Lacey mám ráda, ale v této knize mi tak trochu lezla na nervy. Konec byl velmi zajímavý, nečekaný a velmi napínavý (hlavně posledních cca 100 stran).

06.11.2018 5 z 5