Šmoulinka1980 Šmoulinka1980 komentáře u knih

Chybíš mi Chybíš mi Harlan Coben

Za mě opět skvělé čtení. Promyšlený příběh do nejmenších detailů. Závěr strhující a nečekaný. Četla jsem a takřka nevnímala okolí. Už teď se těším na další knihu od autora, kterou budu číst.

12.02.2018 5 z 5

Dietnikum Dietnikum Blanka Hošková

Knihy této autorky jsou pro mě příjemným nenáročným čtením ze života. Zatím se mi všechny tituly, které jsem od autorky přečetla, líbily. Toto je oddechová kniha vyloženě určená pro ženy třeba jako ideální čtení v létě k vodě. Příběh z českého prostředí o třech ženách - kamarádkách a jejich životních osudech. Jen budu upřímná a přiznám, že předchozí knihy od této autorky, které jsem přečetla, se mi líbily o krapet víc! Tuto řadím k těm slabším.

16.11.2019 4 z 5

Tlustá tak akorát Tlustá tak akorát Michala Jendruchová

Nenáročné a příjemné čtení pro ženy a dívky. Na mě kniha zapůsobila velmi pozitivně a cítila jsem z příběhu hlavně naději a návod, jak se nevzdávat svých snů. Nebylo to přeslazené (i když se tam mockrát peklo sladké cukroví), naopak to bylo napsáno velmi realisticky a dovedu si představit, že by se takový příběh opravdu někomu stal. Kniha mě mile překvapila, líbila se mi mnohem víc než předchozí kniha autorky, jen za mě se moc nepovedla obálka a asi i název bych volila jiný...

30.04.2019 4 z 5

Déšť smývá stopy Déšť smývá stopy Mikaela Bley

Mně se kniha líbila. Moc dobře se četla, až tedy na ty krkolomné názvy švédských ulic ;-). Asi nemám talent na odhalení pachatele - záporáka, protože ani tentokrát jsem opravdu až do konce netušila. Motiv je vskutku zarážející a šokuje. Není to sice žádný wow thriller, ale příjemné napínavé čtení, které mohu doporučit.

26.04.2019 4 z 5

Blízko obzoru Blízko obzoru Jessica Koch

Úžasný, nezapomenutelný a dojemný příběh podle skutečné události jednoznačně DOPORUČUJI k přečtení! Knížka ve mně zanechala hlubokou stopu a musím o ní stále dokola přemýšlet. Souhlasím, že ze začátku se zdá, že kniha bude obyčejným příběhem náctiletých zamilovaných, ale nenechte se zmást a čtěte dál ;-). Od určité strany už vás kniha nepustí a i když člověk tuší, jak to celé musí dopadnout, i tak vás závěr překvapí nepřipravené...Epilog jsem pro slzy v očích měla velký problém přečíst. Už dlouho mě žádná kniha tolik "nerozložila"!
..."Ta skutečnost tu byla přece vždycky. To, co teď víš, to nedělá skutečnější, než to bylo předtím, než ti to řekl."

02.04.2019 5 z 5

Spi sladce Spi sladce Rachel Abbott

Příběh v této knize je jedním slovem strhující. Otáčíte stránky a hlavně už chcete vědět, jak to celé doopravdy je a jak to dopadne. Velmi těžko jde knihu odkládat. Autorka mě hodně dlouho skvělým způsobem vyprávění mátla a já neustále pochybovala o tom, kdo je ten zlý. Toto je moje první kniha od autorky a byla moc dobrá. K dokonalosti chybělo opravdu maličko :-).

03.12.2018 4 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Musím se ráda přidat k nadšeným a kladně hodnotícím komentářům. Knížku jsem doslova zhltla a nedalo se od ní odtrhnout. Čtení mě moc bavilo, bylo tam všeho, co pro mě má dobrá knížka mít, přesně tak akorát (čtivost, napětí, vztahy mezi lidmi, reálnost). Takže absolutně zasloužený plný počet hvězdiček :-) a už teď se těším, až bude v knihovně k dispozici další díl.

28.08.2018 5 z 5

Až na kostní dřeň Až na kostní dřeň Věra Nykodýmová

Mé hodnocení této knihy je nižší, ale to nic nemění na tom, že autorka určitě musela prožívat krušné chvíle po celou dobu nemoci a to zaslouží obdiv i uznání!!!
Bohužel mi nesedl styl vyprávění, kterým byla kniha napsána. Působilo to na mě totiž dosti odosobněně (omlouvám se za toto hrozné slovo), stroze a popisně. Skoro jako "příručka" pro nemocného na začátku léčby, pokud tedy chce vůbec vědět, co všechno ho během léčby čeká. A protože jsem si v nedávné době prošla s manželem strastiplnou cestu onkologickou léčbou, můžu potvrdit, že vše je popsáno velmi realisticky a pravdivě. Mnoho mi kniha připomněla a jak píše Mariva v komentáři níže, i já jsem stejně jako ona asi masochista a čtení příběhů s touto tematikou vyhledávám... Jsem ale nakonec ráda, že jsem si knihu přečetla a když nic jiného, vezměme si z ní alespoň poučení o důležitosti samovyšetření prsou a hlavně včasné návštěvě lékaře při objevení sebemenšího problému!!!

10.06.2019 3 z 5

Nezvěstná Nezvěstná Rachel Abbott

Toto je pro mě v krátké době druhá kniha od autorky, kterou jsem přečetla a byla snad ještě lepší než ta první. Opět strhující, stupňující se napětí s každou další stránkou, tohle opravdu Rachel Abbottová umí brilantně. Emma pro mě byla oddanou maminkou malého Ollieho, která pro něho udělá doslova cokoli a velmi mi tím byla sympatická. Knihu moc doporučuji k přečtení a já sama se určitě brzy pustím do další od této autorky.

03.12.2018 5 z 5

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Malého prince jsem četla kdysi jako náctiletá a knihu jsem vnímala určitě úplně jinak než dnes, o 20let později. Nyní jsem si Malého prince poslechla jako audioknihu namluvenou panem Preissem a jedním slovem - NÁDHERA! Příběh je plný velkých myšlenek a kdo jen trochu chce, musí je v něm vnímat. Jen si nemyslím, že jsou to myšlenky, které ocení už dětský čtenář. Mám syny (12 a 9let) a kniha ani jednoho nezaujala. Ale pro mne je to nádherný prostý příběh, pohádka, plná moudrosti a radosti z těch nejobyčejnějších věcí...
"Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné."
"Poušť je krásná právě tím, že někde skrývá studnu."
"Když jde člověk stále rovně, daleko nedojde."

06.02.2018 5 z 5

V klubíčku štěstí V klubíčku štěstí Anna McPartlin

Jedním slovem úžasná. Příběh, který nemůže nikoho nechat lhostejným a nutí po dočtení k zamyšlení, kolik bolesti vlastně dovede jeden člověk snést? Maisie, která celý příběh několika prvních dnů roku 1995 vypráví, toho dostala naloženo opravdu hodně a prala se s tím úctyhodně. V knize nebyla postava, která by mi byla nesympatická. Všechny jsem si oblíbila a doslova jim držela palce, aby pro ně to špatné co nejrychleji skončilo. Za mě také oceňuji věrohodné a citlivé popsání problému stařecké demence u matky Maisie. A konec byl šokující tak, že jsem na chvilku musela přestat i číst a situaci tzv. rozdýchat. Zkrátka příběh, co se mi zadřel pod kůži a navždy tam zůstane! Knihu jsem měla půjčenou z knihovny, ale určitě si ji koupím, abych měla vlastní.

07.06.2019 5 z 5

Před pikolou za pikolou Před pikolou za pikolou Linda Green

Za mě výborná kniha a přečetla jsem ji takřka jedním dechem. Pachatele únosu sice víme hned od začátku, ale pro mě tím kniha nijak neztratila na napínavosti. Naopak, do poslední stránky nebylo nic jisté a nedalo se odhadnout, jak bude únosce jednat. To propojení všech postav na závěr je až neuvěřitelné, ale dávalo smysl a bylo dobře vysvětleno. Všechno do sebe prostě krásně zapadlo. Obecně nemám příliš ráda knihy, kde zůstane otevřený konec, ale v tomto případě jsem to vůbec nevnímala jako mínus příběhu. A upřímně, aniž nestojím určitě na straně únosce, měla jsem pro jeho/její jednání pochopení. Zároveň bych nikdy nechtěla prožívat to, co musela maminka malé Elly. Velmi emotivní příběh, který rozhodně doporučuji!

15.02.2019 5 z 5

Bez duše Bez duše Martin Stručovský

Mně se kniha velmi líbila. Kdyby to šlo, přečtu ji na jeden zátah ;-). Opravdu čtivě napsaná, udržovala mě po celou dobu v napětí. Hlavní hrdina i mně po pár stránkách začal být sympatický a zůstalo to tak až do konce příběhu. Několikrát se mi tedy stalo, že jsem se ztratila v osobách (bylo jich tam docela hodně), ale to spíše přičítám mojí chabé paměti, když knihu musím na nějakou dobu odložit a pak než se zase do příběhu "vžiju". Bylo by moc fajn, kdyby autor napsal další takto čtivý příběh s postavou Matěje Mlynáře ;-). Nevím jak jiní,ale já jsem v úplném závěru knihy mezi řádky úplně "přečetla" pokračování... Tak snad!?

23.01.2019 5 z 5

Zmizet Zmizet Petra Soukupová

Jedna kniha tvořená 3 povídkami, které na sebe nijak nenavazují, ale mají společné téma - vztahy mezi sourozenci. A v každé povídce je postava, která někdy v průběhu svého života zažívá situaci, ze které by moc chtěla utéct, zmizet. Kniha není určitě pro každého a ne každému také sedí styl psaní autorky. Ale já byla spokojená. Všechny tři smutné příběhy se mi dostaly tzv. pod kůži a ještě teď musím o nelehkých osudech hrdinů přemýšlet. Čtení je to těžké a depresivní, ale bohužel patřící k životu. Já tedy měla pěkný čtenářský zážitek a knížku určitě doporučuji k přečtení!

25.10.2018 4 z 5

Neohlížej se Neohlížej se Jennifer L. Armentrout

Kombinace detektivní zápletky s romantikou mě velmi bavila. Kniha má spád a pořád se něco děje, což vás nutí číst dál a dál až do konce. Já během čtení jako pachatele podezřívala téměř každého, takže pro mě byl konec dost překvapivý. Ale všechno bylo na závěr pěkně vysvětleno a rozuzleno, takže to dávalo smysl. Téma ztráty paměti je dnes v knihách také časté, ale zde bylo opravdu dobře uvěřitelně zpracováno. Knížku doporučuji jak dospělým čtenářům, tak klidně i teenagerům!

01.10.2018 5 z 5

Muffin a čaj Muffin a čaj Theo Addair (p)

Hodnocení píši až s odstupem, ale i dnes se mi při vzpomínce na tuto knihu vybaví roztomilý, nádherně popsaný příběh vznikající lásky mezi dvěma chlapci. Nejsem sice už cílová skupina, pro kterou je kniha určena, ale i tak se mi líbila moc. Knížka je krásně dojemná, citlivě popisuje pocity postav a příběh je velmi uvěřitelný. A přesně jak píše Bookgirl, příběh je vlastně úplně jednoduchý, ale neskutečně poutavě a citlivě vyprávěný, že se při čtení musíte usmívat nebo plakat nebo vztekat, podle toho, kterou pasáž zrovna čtete. Autor má vskutku velké nadání a těším se na jeho další tvorbu. Za mě velké doporučení!

01.10.2018 5 z 5

Deník Anny Frankové Deník Anny Frankové Anne Frank

Ani já jsem této knize neudělila vysoké hodnocení jako většina. Chci však hodnotit opravdu poctivě jak na mě kniha působila a jak mě bavilo její čtení. 3 ⭐ jsou průměr a přesně tak knihu i vnímám. Není určitě špatná, ale ani to pro mě nebylo "wow" čtení. Není vůbec pochyb o tom, že Anna musela, uvězněná s rodinou za války v několika málo místnostech, zažívat strašné chvile. A psaní deníku pro ni vlastně bylo jedinou možností jak to "vězení" vydržet a přežít se zdravým rozumem. Ale upřímně...ty zápisky byly stále a pořád dokola o tomtéž, a to je asi ten důvod, proč mě čtení knihy až tolik nebavilo. Závěr...Určitě nelituji času, který jsem čtení Deníku Anny Frankové věnovala a vnímám jej hlavně jako velmi důležité a potřebné svědectví pro nás všechny, kteří dnes velmi často zapomínáme, jak se vlastně máme dobře!

10.07.2018 3 z 5

Krutá volba Krutá volba Diane Chamberlain

Další z čtivých a velmi dobrých knih od D.Chamberlain. Za mě skvěle zvolené téma příběhu - naivní mladá dívka z lásky udělá něco strašného a celý svůj další život se musí vyrovnávat s pocitem viny a žít s jinou identitou. Neskutečně poutavé čtení, které jsem velmi nerada odkládala. A závěr knihy pro mne byl dojemný a velmi jsem to Eve (CeeCee) přála. Minimálně za tu velkou statečnost udělat ono rozhodnutí - "krutou volbu". Rozhodně doporučuji a už teď se těším na další román od autorky.

24.05.2018 5 z 5

Má půvabná žena v blázinci Má půvabná žena v blázinci Mark Lukach

Velmi dojemný a bolavý příběh, který se mi z vícero důvodů četl dost těžko. Musela jsem si jeho čtení dávkovat. Ale není to určitě vinou knihy a její kvality. Kniha je napsána čtivě a lidé, kteří nemají vůbec povědomí o duševních nemocech, se z ní dozvědí velmi mnoho nového a zajímavého. Lehce mi vadilo, že se v knize několikrát opakuje to samé, co už bylo řečeno. Příběh je napsán z pohledu partnera resp. manžela nemocné ženy a já doposud žádnou takovou knihu, kdy o duševní nemoci vypráví rodinný příslušník, nečetla (i když o duševních nemocech jsem přečetla spousty knih - beletrie i odborných). A díky tomuto skutečnému příběhu jsem si nejvíce uvědomila, že při nemoci netrpí pouze sám nemocný, ale neméně trpí i lidé v blízkém okolí, kteří mají nemocného rádi a kterým na nemocném záleží. Můj obdiv a úctu mají všichni, kteří ustojí diagnózu duševní nemoci a pokud to ustojí i vztah, tak dle mě je to důkaz o velké síle lásky!

29.03.2019 4 z 5

Volání netvora Volání netvora Patrick Ness

Tak toto jsem nečekala! Kniha je určená pro děti a mládež, ale rozhodně může dát velmi mnoho i nám dospělým. Při čtení jsem byla opravdu dojatá, ke konci knihy jsem přes slzy neviděla na písmenka. Pro mě bylo čtení tohoto příběhu prostě zážitek, na který se nezapomíná. Co se mi až zase tolik nelíbilo, byly ilustrace Jima Kaye. Přišly mi na dětskou knihu hodně ponuré, depresivní a děsivé. Knihu jednoznačně doporučuji!

12.09.2018 5 z 5