Šnek86 komentáře u knih
Beneš se zotavuje ze svého zranění a stihne se i oženit s Gabrielou.Následně pak ztrestá další bandu, která si mu dovolila ukrást koně.Wolfram získává hrad Ojvín, aby zde prosazoval Janovu vůli, načež je unesena jeho dcera, což se neobejde bez kruté pomsty, které se nakonec zúčastní všichni jeho přátele.
Všude pučí boje o moc a vládu nad královstvím.Wolfram čeká dítě s Eleanorou stejně jako král Jan s Eliškou.Fratello se též činí v tomto smyslu.Beneš se stává rytířem, přičemž je i těžce raněn a všichni dál stále bojují se všemi.
Wolfram se žení, Beneš dostavuje hrad a rozšiřuje chov koní a mezitím se neustále bojuje a řeší problémy českého království.
Příběh pokračuje tam kde skončil, na jedné straně svádí boje Beneš a na druhé Wolfram, přičemž se jejich cesty kříží a spojují, aby dál pokračovali ve službách mocnějších.
Na trůn dosedá mladý král Jan Lucemburský, za jehož dosazením stojí různí lidé, kteří si myslí, že s ním budou moci snáze manipulovat.Na Vřesově a Olšové se rozehrávají příběhy dvou rodin.Wolfram se vrací od svatého hrobu a hned připadá do služeb v kterých má ničit zemské škůdce, včetně loupeživé bandy Hanse Křiváka.
Neustálé boje, při kterých Tas po většinu vše ztrácí,aby si to posléze vše bral zpět i s úroky.
Hrozící biologická válka, zázračný lék na AIDS, spoustu informací o Alexandru Velikém a padouši a hrdinové.Opět pěkný a svižný příběh.
Kanibalové, vykopávky, poklad a první případ Corrie, jako agentky FBI.Svižný a napínavý příběh, kde se na konci o něco i Pendergast zaslouží.
Asi neexistuje slovo,kterým popsat tyto komunistické zrůdy.Vládu ochlokratů a demagogů.Kniha se nečte zrovna lehce, z nespravedlnosti a křivd se ve vás vaří krev a takzvaně se vám plaší kladiva.Zvlaště, když v rodině máte stejnou zkušenost.Praděd dostal 24 let, z toho si odseděl 13 let a 10 měsíců, což se samozřejmě podepsalo na jeho zdraví.Doma mám štosy dokumentů, nad kterými člověk jen kroutí hlavou.Až někdo řekne, byť jen z legrace, že za komunistů bylo líp, tak ať si dá rovnou pár facek.Důležité je si vše připomínat a informovat mladší, aby se tato historie už nikdy neopakovala.
Čekal jsem větší navázání na první díl, zde ovšem nastupuje vlkodlak, který pomocí zbraní kosí upíry, co mu zajali smečku.Všude krev a spousta ustřelených palic.
Ale jo, za mě dobrý, taková pohodovka. Samotářskej upír, co rád vysává ženský a při tom si s nima rovnou užije.Až do doby, než se o něj začnou zajímat vyšší kruhy a občas ho rozsekají na maděru, aby v zápětí on mohl vytáhnout své meče a rozsekat je.Prostě ženský, rychlý stroje, chladné zbraně a spousta krve.
První setkání s Kingem.Kniha o životě a smrti.O vyrovnávání se se smrtí a o tom, že hrát si na Boha a oživovat mrtvé se nevyplácí.Happy end nečekejte.
Zde se opět potvrzuje, že O.Pötzsch umí psát a ví, jak čtenáře zaujmout. Putování s doktorem Faustem bylo vskutku zábavné a napínavé. Ačkoliv celý příběh víceméně tušíte, co bude následovat, tak autor vás podrží v napětí až do úplného konce. Závěr patří opět cestovnímu průvodci po místech v knize obsažených. Těším se, až se mi do ruky dostane další díl.
Zde se nejde ubránit srovnání filmu a knižní předlohy.Kniha je samozřejmě obsáhlejší, s nepatrnými obměnami.Konečně zde má i dětská císařovna normální jméno.Myslím si, že v nejlepším se má přestat a tak i nekonečný příběh mohl skončit v čase, kdy končí i filmový první díl.Chápu, že autor zde musel dokončit Bastiánuv přerod a vývoj a hadi Aurynu se museli zakousnout do svých ocasů, aby uzavřeli kruh příběhu.Přičemž druhá polovina příběhu v knize se ještě dá snést, tak druhý díl filmového zpracování už nemusel přijít na svět, stejně tak jako ten třetí.V tomto případě mám radši první filmový díl, než knihu. (V knize se dá hledat i hlubší poselství, místy mi to lehounce připomínalo malého prince.)
Příběh čaroděje, chronického lháře, podvodníka a cynika, s kterým se osud moc nemazlí.Za mě se z toho dalo vysosat asi o trochu víc, možná rozvinout linku kde je Wolrich ještě Hovnař.Skok v ději, kdy z 7 let je rázem 61 a o mezičase člověk skoro nic neví vyzní hluše.Jinak se to čte dobře, je to zas něco trochu jinýho, než by člověk čekal.Doslov to i přesně popíše.Závěrečné bonusové povídky - alespoň ta o OSN zajímavé, avšak už zcela nezábavné.
Prostě super! Něco z prvopočátku mého oblíbeného básníka.
Kniha na přemýšlení.O hrozbě lidského pokroku, jeho nepoučitelnosti a opakování stejných chyb, ale i o naději.
Různě sesbírané městské legendy, kde každý z nás z tohoto výčtu alespoň jednu slyšel, nebo ji dokonce sám vyprávěl jako pravdivou a tak napomohl k jejímu šíření. Ač je většina historek smyšlená a fiktivní, tak na každém šprochu pravdy trochu.( Ten pocit, když historku prožijte na vlastní kůži a ne z doslechu ). Byl to zajímavý pohled do vytváření folkloru a myšlení lidí.U některých historek jsem se i upřímně zasmál. Sám bych na pár memorátů přišel - ty se ovšem skutečně stali.
Taková středověká honička, loupeživý rytíř okrade arcibiskupa a ten si to nehodlá nechat líbit a tak ustaví královskou hotovost, aby lapku dopadala.Žádný velký vzrůšo to není, ale dá se.
Poutavým stylem psaná kniha, která vás nenechá chladným.Pohledy do duší vrahů, zlodějů, záletníků a mnoha dalších individuí.I zde platí výrok Homo homini lupus.Občas nepochopitelné a zkratkovité jednání lidí, kteří na těchto stránkách v okamžiku lidmi být přestali.