šneki komentáře u knih
Krásná knížka, ale něco mi tam chybělo. Nejspíše detailnější seznámení postav, když se spolu zamilují.
Tři hvězdičky to mělo hned za čtivost a tu další protože je to určitě zajímavý konec, jen mi to bohužel bylo vyspoilováno takhle: No končí to stejně jako tahle a tahle knížka, kterou už si četla. Takže tak. Prostě si představte, že to má 5 hvězdiček, jen já je prostě dát nemůžu, protože konec jsem čekala.
Mám z toho takové rozporuplné pocity... Na jednu stranu mě tl bavilo, ale na druhou stranu jsem zase nemohla pořádně začíst a taky jsem nemohla udržet pozornost. Možná to bylo mnou. Knížku se mi ale celkově líbila, jen to hlavní 'wau' jsem tušila předem, ale to se mi poslední dobou holt stává u všech knížek.
Čtyři hvězdičky jen díky tomu, že mě to bavilo. Jinak příběh fajn, ale čekala jsem trochu míň romantiky...
Ze začátku mě série dost bavila, ale teď už ji hodnotím jako průměrnou. Uvidím, co přinese poslední díl.
Rozhodně zajímavý konec, ale spíš jako z nějaké telenovely.
Tentokrát mě nezklamal konec, ale zase jsem se nemohla pořádně začíst, proto jen 3*
Knížka byla celkově napínavá, ale za konec jsem musela jednu hvězdičku odebrat... Bojím se, aby se přístí knížky nestaly jedním velkým opakovámím.
Původně jsem chtěla dát 3* protože většina mě nudila, jako druhý díl, ale kvůli tomu koncu jsem musela přidat.
Už u první knihy jsem si říkala, že se u nás nestala slavná oprávněně, ale tady se mi to potvrdilo. Možná mi to prostě nepadlo do noty, ale do Fenoménu jsem se pořádně nezačetla a u Šampiona se kousnu a rychle jí přečtu, ať mi v hlavě nezabírá místo nedokončený příběh.
Kdyz už jsem si myslela, že je vše vyřešeno, a divila se, co bude předmětem dalšich knížek, autorka mě překvapila! Postavy jsou rozhodně osobité a zvraty nečekané.
Obvykle se přikláním k těm nebezpečným a neznámým klukům, ale v téhle knížce to tak nebylo. Chemie mezi Kyem a Cassie podle mě prostě nefungovala a já chtěla, aby byla s Xanderem... Jinak to je dost průměrná dystopie.
Slyšela jsem, jak je kniha výborná, i když je u nás neznámá. Popravdě zas až tam úžasná nebyla, ale pár zajímavých zvratů nabídla. Na jednu stranu jsem ráda, ze June není žádná fňukna, ale po smrti svého bratra byla až podezřele klidná, až na pár náznaků smutku. Další díly si přečtu, i když na to nijak nespěchám.
Nechybí tu akce ani láska, i když o kvalitě toho druhého by se dalo diskutovat. Na konci každé kapitoly jsem byla ještě více napjatá než předtím a díky tomu jsem knížku přečetla za necelé 2 dny. A občasná francouzština byla rozhodně plus, alespoň pro mě. Celkem mě teď zajímá jak vypadá francouzská verze knihy.
Ze začátku mi vadilo vyprávění o ostatních postavách, ale rychle jsem se začetla a pak jsem si skoro všechny zamilovala... Hrál tam velkou roli tzv. efekt motýlích křídel či jak se tomu nadává, protože kdyby Emilienne nedala Marigold olíznout polevu, tak by se příběh vyvíjel úplně jinak. Dala bych 3* protože knihy není nijak nadpozemsky úžasná, ale pro podivíny a vyvrhely mám v srdci zvláštní místo :)
Příběhům nemohu nic vytknout, ale v knize byly nějake chyby ohledně vysvětlivek slovíček a několikrát tam chyběly uvozovky.
Brečela jsem doslova jako krokodýl. Kvůli osudům postav, které mi za ty 2 nebo 3 měsíce čtení knížek z Enderova světy přirostly k srdci, kvůli tomu, že i když je knížka přes 10 let stará, je bohužel stále pravdivá, hrozby jsou stejné, jen ta řešení jsou v nedohlednu.
Tato celá série mi dala něco, na co nikdy nezapomenu...
Možná jsem tento komentář měla napsat ke knize Děti ducha, ale čert to vem, tahle knížka mě zasáhla mnohem víc!
Moc se mi líbí pověsti z mého kraje i tato knížka
Ještě lepší než Pan Mumla! Podle mně je to více psychologické, Pan Mumla jednal tělem, kdyžto Caddie a hadrová Maggie využívají úplně jiný tip teroru.
Super knížka, jsem ráda že v téhle době ještě takovéto naučné existují