soltera

Rada čítam Vi Keeland. Aj tento pribeh bol pekný i keď ma hlavná hrdinka svojim chovanim dosť iritovala. Žiaľ, čítala som slovenský preklad, ktorý bol príšerný. Donekonečna opakovaný výraz "trtkať", by sa možno hodil do slovníka pubertiaka, ale nie tridsiatnikov, mi hrozne šiel na nervy. Veľakrát vyznel text zbytočne vulgárne v častiach, kde sa to nehodilo, čo iste nebolo zamerom autorky. Knihu som kvôli tomu dočítala jedine zo zvedavosti ako Hunter dopadne.

Už pred rokmi som túto knihu začala čítať, ale prestala som. Súhlasím s tým, že si treba všímať signály o zneužívaní okolo seba, ale čítať o takých krutostiach knihu, ďakujem nie.

Prečítala som všetky 3 diely OČD a užila som si to.Najviac to, že som mala dojem akoby som čítala naraz niekolko príbehov a všetky boli super. Rada čítam J.R.W. a nevadí mi poriadna dávka fantázie, emócií, sexu, humoru, tvrdých chlapov so zlatým srdcom, ktori sa starajú o svojich ľudí. Veď preto jej knihy čítam bez pocitu, že to musim zdôvodňovať ako poniektorí.

Ďalší dobrý príbeh zo série. Mne hrozne kazilo pôžitok z čítania oslovenie "kočka" ktoré sa sem nehodilo. Bolo by vhodnejšie "kotě".

Táto kniha ma príjemne prekvapila. Bolo to rozhodne zaujímavé čítanie.

Príbeh sa mi páčil. Ale bolo tam veľa vykecávačiek, pri ktorých som strácala záujem o dej. SPOJLER!
A pritom na konci mi chýbal príbeh Ollyho, odvtedy, čo sa rozišli. Ako žili bez ich otca, či im dal pokoj...či si Olly našiel niekoho medzitým. Myslím, že sú to otázky, ktoré napadli každého. No ale ak je to prvotina autorky, myslím, že je zaujímavá svojim námetom a doporučujem ju prečítať. Ja si teraz pozriem aj filmové spracovanie :)

Aj druhý diel sa mi páčil. Informácie o podmorskom svete a morských ľuďoch sú opísané tak hodnoverne, že mi vôbec nepripadali ako fantasy. Teším sa na tretí diel, len trpnem, aby ho u nás vydali.

Moja obľúbená kniha od tejto autorky. S humorom opísaný príbeh puritánskej dámy s telesnou vadou a dobrodruha s dobrým srdcom. Ako všetky príbehy L.V.S. bol hlboko ľudský a pobavil.

Pekný príbeh,napísaný s tým nezameniteľným super štýlom J.L.A , ktorá mňa nikdy nesklame. Aj keď jeden z tých, kde sa radšej nezamýšľam nad niektorými vecami, ktoré mi tam nesedia. Iste by sa dalo viac popracovať na hodnovernosti jednania hlavných postáv. Páčilo sa mi prepojenie a pohľad do ďalších životov hrdinov z predošlých dielov.
Znova, ako už toľkokrát, si nemyslím, že je kniha vhodne zaradená do žánru"Pro deti a mládež"

Celý čas som mala dojem, že som tú knihu už čítala, hoci nie. Ale humor jej nechýbal. To je jediné plus knihy. Možno už ten diel bol navyše.

Autorka ma nesklama čo sa týka originality námetu. Zo začiatku úplne absurdná a humorná situácia sa postupne mení na krásny príbeh.

Hoci sa mi prvotina TRABLE od S. Towle veľmi páčila, táto kniha ma sklamala. Spomienky na pevné priateľstvo dvoch detí, ktoré prerástlo v celoživotnú lásku, život celebrít a rocková kapela...to je potenciál pre dobrú knihu, ale podľa mňa to nevyšlo. Viem, že Bouřlivák nie je hlbokomyselná kniha, ale mám dojem,že autorka to nedomyslela, lebo nechápem ako mohla byť hlavná hrdinka novinárkou, čo si vyžaduje určitú inteligenciu, no jej správanie a reakcie boli väčšinou veľmi hlúpe. Pokazilo mi to zážitok z celkom atraktívneho príbehu.

V tejto knihe nebolo nič, čo by som už nečítala v inej knihe podobného žánru. Ale bolo to príjemné čítanie. Najmä časť, keď hlavná hrdinka začala rodiť bola taká zábavná, že som plakala od smiechu, doslova.

Čítanie tejto knihy bolo pre mňa utrpením. Mám rada Provensalsko a opisy kvetov, vôní, svetla, prírody, záhady, mystiku, ale tu toho bolo tak veľa, až to unavovalo.Navyše celý dej bol nezáživný. Ako sa píše v jednom z komentárov, tiež mi ušiel zmysel tejto knihy a bola pre mňa poriadnym sklamaním.

Tento diel sa mi páčil viac ako prvý. Petrusová má úžasný humor. Boli pasáže, kde som sa smiala nahlas až mi slzy vyhrkli. Nechápala som, ako môže Češka písať knihy o mafii, ale už to chápem. :)

Veľmi hodnotná kniha, ktorú by mali povinne prečítať všetci lekári, aby mohli účinne pomáhať pacientom zmierňovať bolesť bez ťažkých liekov. Ako píše autor "O většině věcí, které se v této knize dočtete, vám lékař bohužel neřekne – dost možná o nich ani neví" Je to ale aj veľmi prístupnou formou písaná kniha pre laikov, ktorí zmenou stravy si môžu pomôcť a zbaviť sa tak dlhoročného trápenia.

Príbeh vyrozprávaný z pohľadu Holdera sa mi páčil viac ako Skyin príbeh. Neustále ma napadala myšlienka "je fajn, ak takýto chalani existujú" aj keď to bola vymyslená postava. Jeho listy sestre boli úžasné.

Je to môj prvý fantasy román a som príjemne prekvapená, lebo to bolo veľmi zaujímavé čítanie. Ani na chvíľu som sa nenudila. Rozhodne to nie je čítanie pre deti, lebo by väčšine nerozumeli a to nepodceňujem dnešné deti vychované na nete a počítačových hrách. Nie je to vhodné čítanie , ako to vidieť aj z niektorých komentárov, ani pre čitateľa bez fantázie a schopnosti chápať mystické, duchovné, náboženské, vedecké, fantazijné...svety. Obdivujem autora pre jeho neobyčajnú hlbku (neviem ako inak to napísať) fantázie. Dostali ma neskutočne múdre a charakterné deti, pracujúce medvede, láskyplné harpie, neúnavné bosorky, múdri a verní démoni-duše, ale aj neustále sa nevzdávajúce zlo, ktoré pretrvá veky, svety a stále sa znovu objaví. Každý z množstva "svetov" i jeho obyvateľov bol zaujímavý a jedinečný. Keďže tu vítazilo dobro nad zlom, nepochopila som celkom koniec, kde dobro a obetavosť neboli odmenené. Ešte by som doporučila zaobstarať si radšej jednotlivé knihy zvlášť, lebo čítať tú obrovskú knihu, ktorú vydal IKAR je skutočne fyzicky unavujúce :) Taktiež český názov (Jeho temné esence) mi dáva väčší význam ako slovenský.
Doporučujem a teším sa na ďalšie knihy B.P.

Pre mňa veľmi zaujímavý príbeh plný mystiky, histórie a poučenia.

Veľmi sa mi kniha páčila. Keby sa mi nedostala do rúk náhodou, tak podľa obsahu vyššie uvedenom by som ju iste nikdy nečítala. Je to veľmi pútavý a zaujímavý príbeh, ktorý rozpráva 90 ročná žena, ktorá zachránila kniežacie dieťa pri pogrome bolševikov v Rusku na začiatku minulého storočia. Za nepredstaviteľných obetí ochraňuje tajomtvo tejto rodiny a vychováva ich potomkov.Doporučujem prečítať.