Space.Junkienka Space.Junkienka komentáře u knih

Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Láska a válka, nebezpečí a pohoda, rodina a samota, důvěra a nevěra.... Pro mě jeden z lepších románů od Jojo...Ostatně zrovna tahle kombinace asi ani nemohla zklamat.

22.01.2018 4 z 5

Ve službách zla Ve službách zla Robert Galbraith (p)

Detektivní příběh opět není špatný, ale jakoby mu chybělo něco, co je u špičkových severských autorů normálně v 'základním balíčku'. Každopádně jsem se celou dobu těšila z vývoje vztahu mezi Robin a Cormoranem... I když ten 'svatebně-nesvatební' konec se mi až tak nelíbil...

19.09.2017 3 z 5

Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

Musím uznat, že vzhledem k tomu, že si Joona Linna dával poněkud na čas (stihla jsem mezitím přečíst poměrně hodně jiných, přdevším Nesboovských detektivek), jsem byla minimálně půlku knížky naprosto zmatená. Samotný příběh s tím ale neměl vůbec nic společného...Ten byl jako obvykle úžasný - nepředvítalný, nápaditý a tak trochu i strašidelný. Spíše mě celkem mátlo, kdo vlastně Joona momentálně je a co se naposled s ním stalo, že se najedou vrací z vězení. Ale i přesto jsem se do něj opět zamilovala a knihu přečetla na jeden nádech, skoro :D.

19.09.2017 4 z 5

Policie Policie Jo Nesbø

Po Přízraku jsem byla "nabuzená", a tak jsem se do Policie pustila s pořádnou vervou....A taky se to vyplatilo. Mírná návaznost na předchozí díl, napínavost, romantika, zajímavý případ (úplně úžasný), propletenost, nejednoznačnost a zároveň i dokonalé vyřešení případu....Prostě klasický Harry Hole!
PS: Beáta? Opravdu? Prooooč?!

15.05.2017 5 z 5

Přízrak Přízrak Jo Nesbø

Vrátila jsem Harrymu po menší pauze a ze začátku se mi moc nechtělo.....těch stránek bylo opravdu hodně. Ale nakonec jsem se překonala a nelituji....Zajímavé, nápadité, ojedinělé, napínavé....a výjimečně dokonce i bez úmrtí v blízkém okolí...

15.05.2017 4 z 5

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Tohle byl pro mě asi nejlepší Harry Hole, i když i tady se Nesbø držel svých zvyků a můžeme tedy potkat Harryho s lahví i bez :)... A hlavně ani tentokrát se první "podezřelý vrah" nestane vrahem opravdovým.

22.09.2016 4 z 5

Andělíčkářka Andělíčkářka Camilla Läckberg

Camilla se pokaždé tasí s něčím úplně novým a neotřelým. I když extrazvědavá Erika a její velmi tolerantní manžel Patrik už mi lezli na konci trošku na nervy. Ale příběh byl zajímavý, propletení postav, závěreční odhalení, ale i zcela neobjasněné úmrtí Vincenta je originální, a tak nezbývá nic jiného než velmi kladně hodnotit.

02.08.2016 4 z 5

Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Dlouho jsem čekala než se u mých dalších oblíbených severských autorů (Adler-Olsen, Ohlsson, Läckberg, Kepler apod.) naskytne delší odmlka, abych se v klidu mohla pustit do celé série právě od "Nesba". Všichni okolo z něj byli nadšení a kupovali a četli a.... A já teď nevím.... Uznávám, že postava Harryho se mi líbila od začátku - nevím ani proč, když není jiný než ostatní policisté, ale prostě mne zaujal. Děj sám o sobě taky....vždyť tam šlo o vraždu, cestování, historii (a ta nebyla psaná nějak nudně jako u jiný knížek), ale i vztahy apod....Jenom to vyřešení celého případu....Nějak mě zklamalo, že Harry obvinil pár lidí se vší policejní parádou okolo, aniž by kdokoliv z nich byl vrah... Samozřejmě ho nakonec chytl...ale...prostě... nevím....nevím...nevím....Každopádně se chystám na další díl :D

01.06.2016 4 z 5

Na Věrnosti Na Věrnosti Tana French

Pro mě nejlepší kniha T. French (prozatím). Po Podobě, která byla trochu zmatená, nejasná a dloouhá, konečně knížka, kterou jsem přečetla rychlostí blesku - a taky jsem se na chvilky s ní těšila. Zajímavá zápletka, popisy nejsou dlouhé a hlavně i finální rozuzlení je originální, napínavé a prostě super :).

19.02.2016 4 z 5

Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

První kniha s Carlem je trochu jiná než všechny následující. Asi proto, že co se oddělení Q týče, tak se s ním teprve seznamujeme. Každopádně nečekané vyústění zápletky je důvodem číst až do konce a plynule navázat na další díly :D.

13.01.2015 4 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Paní prodavačka tvrdila, že je jedno, kterou knihou začnu, jelikož tam není dáno pořadí - ano, změnila jsem knihkupectví :D. Moje prvotina mě ovšem upoutala natolik, že jsem přečetla téměř jedním dechem. Zasazení děje do sekt bylo exceletní a pro mě je tohle nejlepší knížka celé série (Marco jsem ještě nečetla :D)

13.01.2015 5 z 5

Jistě, pane premiére 1 Jistě, pane premiére 1 Jonathan Lynn

Ono je asi jedno, který díl si člověk přečte. Vždycky se u toho dobře pobaví....Je to zajímavé, jedinečné, vtipné a prostě své.

12.11.2018 4 z 5

Box 21 Box 21 Anders Roslund

Oprati 3 vteřinám se mi tato kniha četla hůř. Nevím, jestli to bylo mnou nebo to jenom tolik netáhlo...Každopádně děj je zajímavý...Jenom to za mě chtělo trochu více "šťávy".

12.11.2018 3 z 5

Syndróm E Syndróm E Franck Thilliez

Nápad se skrytým filmem je super...Něco naprosto origináního, něco, co jsem vůbec nečekala....Ale celkově tak nějak moc složité. Trošku moc překombinované. Ale vyšetřovatelé jsou mi sympatičtí :D

05.09.2018 3 z 5

Jistě, pane ministře 1 Jistě, pane ministře 1 Jonathan Lynn

Další z mé sbírky audioknih. A už jako u příběhů s Jeevesem jsem se rozhodla dobře. V podstatě jednoduchí čtení, které je jak aktuální, tak vtipné, a vlastně i svým způsobem podání pravdy i trochu děsivé.

07.06.2018 4 z 5

Jen tak dál, Jeevesi Jen tak dál, Jeevesi Pelham Grenville Wodehouse

Jeeves mi tak trochu připomíná rodinu....On je sice jenom jeden, ale u nás je každý občas Jeeves - úžasný, předvídající, chytrý, vtipný, rozhodný...

22.01.2018 3 z 5

Jedinečný Jeeves Jedinečný Jeeves Pelham Grenville Wodehouse

Vzhledem k nejasným recenzím a hodnocením jsem si nebyla jistá, jestli si knížku koupit nebo ne... Nakonec jsem si řekla "proč ne?". A nelituji...není to sice beletrie, o které by se děti měli učit, ale já jsem se zasmála, odrelaxovala se a pokud někdy někam pojedu, tak si ji ráda vezmu s sebou - nenáročné čtení (příběhově, ale hlavně i časově).

22.01.2018 3 z 5

Smrt v oblacích Smrt v oblacích Agatha Christie

Jako vždycky relativně kratší detektivka plná zvratů, detailů (které nenudí), pohledů i životních příběhů.... A Hercule...ať čtu jakoukoliv jeho "vraždu", tak stejně vždycky vidím Davida Sucheta...P

22.01.2018 4 z 5

Syn Syn Jo Nesbø

Zvláštní.... Když jsem knihu kupovala, očekávala jsem typický "Nesbøho" styl... Ale musím uznat, že kdybych asi měla hádat, tak by moje první volba rozhodně nemířila k němu. Zajímavý příběh, šílená zápletka, která v podstatě do konce není rozpletena, pro mě sympatický Sonny a vrchní komisař, kterého i přesto, co všechno provedl, považuji za lepšího člověka než samotného HH :).

28.05.2017 3 z 5

Miovo blues Miovo blues Kristina Ohlsson

Úžasné pokračování, které si nejde nepřečíst!

15.05.2017 4 z 5