speciale88 speciale88 komentáře u knih

Jane Eyreová Jane Eyreová Charlotte Brontë

Krásná klasika.

Třináctý příběh Třináctý příběh Diane Setterfield

Do příběhu sem se hned po pár stránkách ,,zažrala,, a nebyl problém přelouskat za pár hodin. Za sebe doporučuji přečíst.

Královnin gambit Královnin gambit Elizabeth Fremantle

Kniha se mi líbila.

Golema a džin v New Yorku Golema a džin v New Yorku Helene Wecker

Krásné odpočinkové čtení u kterého člověk nemusí přemýšlet. Děj dává smysl i když by se to možná dalo trochu zkrátit je fakt, že kniha o 500 stranách již po 300 stranách nemá moc co nabídnout nového. Jinak se mi tento fantasy žánr líbí a já doporučuji.

Do srdce mafie Do srdce mafie David Lane

V této knize je odhaleno pozadí Itálie. Jak jeho historie tak i současnost. Do jaké míry je to skutečně pravda nedokážu posoudit. Každopádně zajímavé čtení a kdyby to byla i jen z poloviny pravda je to mazec. Za sebe doporučuji všem co je zajímá trocha té historie a mafiánství.

Krámek s kouzly Krámek s kouzly James R. Doty

Kniha mne bavila. Za mě doporučuji přečíst jsou v ní zajímavé informace.

08.09.2018 4 z 5

Kdo pohne osudem Kdo pohne osudem Jane Stubbs

Jana Eyrová z jiného pohledu. Kniha není utahaná dějem. Dozvíte se pozadí Thornfield Hallu. Pro mě zajímavá kniha.

Encyklopedie psů Encyklopedie psů Esther Verhoef Verhallen

Krásné fotky, kniha plná zajímavých informací.

18.07.2018 5 z 5

První telefonát z nebe …a co když to koncem nekončí? První telefonát z nebe …a co když to koncem nekončí? Mitch Albom

Originální, nenáročná četba. Děj se mi líbil, nečekané vyvrcholení. Příběh jako takový chytne za srdce.

18.07.2018 3 z 5

Krvavá hraběnka Krvavá hraběnka Linda Lafferty

Kniha se mi neskutečně líbila zvláště to jak se prolínala historie se současnou dobou. Nikdy jsem příběh Čachtické paní nestudovala, ale nyní mě zaujal a zakoupím si další knihu, která se bude na toto téma zabývat.

Atlas psů do kapsy Atlas psů do kapsy Bruce Fogle

Užasné zpracování plné hezkých fotek.

Paní Bovaryová Paní Bovaryová Gustave Flaubert

Knihou mi trvalo se prokousat. Děj byl utahaný. Pointa knihy jako taková je zajímavá.

18.07.2018 3 z 5

Kolumbova záhada Kolumbova záhada Steve Berry

Kniha mě bavila. Měla zajímavý děj, který mě ihned vtáhl do děje. Za mě doporučuji.

18.07.2018 5 z 5

Já a pan Jones Já a pan Jones Lucy Diamond (p)

Zajímavá, oddechová kniha. Příběh mě upoutal a tak mne to vtáhlo do děje a velice dobře se kniha čte. Doporučuji

18.07.2018 4 z 5

Římská Madona Lucrezia Borgia Římská Madona Lucrezia Borgia Jean Plaidy (p)

Bohužel jsem si v této knize nepřečetla nic nového. Díky tomu, že má kniha ještě druhý díl, který nevlastním mě to nějak nenadchlo.

18.07.2018 2 z 5

Padesát stínů Adama Padesát stínů Adama Rossella Calabró

Nepobavila mě tak jako 50 stínů Evy, ale taktéž dobrá kniha.

Padesát stínů Evy Padesát stínů Evy Rossella Calabró

U této knihy jsem se opravdu od plic zasmála. Některé pasáže mě dostali. Zajímavá kniha.

Pes baskervillský Pes baskervillský Arthur Conan Doyle

Tuhle knihu jsem již jednou četla a vrátila jsem se k ní znova pro mě oblíbená Sherlockovka.

Mauglí Mauglí Rudyard Kipling

Pohádková klasika, chlapeček z džungle vychováván vlky. Krásná dětská knížka i pro dospělé.

Nacistická kněžna Nacistická kněžna Jim Wilson

Tato kniha mi spíše přijde více zaměřená na Hitlera a vše okolo příprav 2. světové války než přímo na kněžnu Hohenlohe. Její život tam někde probíhá. Někdy více v popředí jindy v pozadí. V knize je spousta zajímavých postav. Spíše pro ty kdo mají rádi historii.

19.06.2018 4 z 5