speciale88 speciale88 komentáře u knih

Romeo a Julie Romeo a Julie William Shakespeare

Milostný příběh, který nekončí happyendem takže žádná dnešní telenovela.
Nádherná klasika. No prostě Shakespeare.

27.04.2018 5 z 5

Ella a Michael navždy Ella a Michael navždy Jessica Sorensen

Kniha u které se nemusí moc přemýšlet, zajímavý děj, ale díky dvěma dílům moc utahaný. Čtení pro chvíle odpočinku.

27.04.2018 2 z 5

Druhý dech a Ďábel strážný Druhý dech a Ďábel strážný Philippe Pozzo di Borgo

Filmové zpracování je super u knihy jsem se trochu ztrácela v ději ale i tak super. Celkově úžasné.

20.04.2018 5 z 5

Bellman & Black Bellman & Black Diane Setterfield

Čtivá oddychová kniha. Na mě teda až moc mrtvol, ale to k příběhu tak nějak patřilo.

18.04.2018 4 z 5

Králova komnata Králova komnata Juliette Benzoni

Zajímavé rozuzlení celého příběhu. Kniha tak jak první díl čtivá a romantická zápletka, která vyvrcholí.

Zabili královnu! Zabili královnu! Juliette Benzoni

Děj mi rychle utíkal a tak sem se k druhému dílu dostala celkem rychle. Kniha je čtivá s romantickou zápletkou.

Grace Kellyová Grace Kellyová Robert Lacey

Krásná, čtivá. Skutečný příběh o životě. Doporučuji tomu koho zajímají životopisné knihy.

Tajemství Elly a Michaela Tajemství Elly a Michaela Jessica Sorensen

18.04.2018 2 z 5

Nevěsta Borgiů Nevěsta Borgiů Jeanne Kalogridis

Příběh rodu Borgiů opět z jiného úhlu pohledu. Zajímal mě osud Sanchy a tak jsem přečetla skoro jedním dechem. Za mě super a doporučuji.

Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Kniha má s filmovým zpracováním moc společného nejsou vynechány žádné důležité pasáže. Až na závěr se kniha od filmu neliší. Za mě super kniha i když jsem prvně viděla filmové zpracování.

Zkrocení zlé ženy Zkrocení zlé ženy William Shakespeare

Shakespeare. Není co dodat. Super

06.04.2018 4 z 5

Vladař Vladař Niccolò Machiavelli

Čtivá kniha, zajímavé postřehy na tu dobu. Nadčasová.

Královna Alžběta Královna Alžběta Alison Weir

Kniha čtivá, přečetla jsem hned. Za mě doporučuji těm koho zajímá anglická historie.

Rozbřesk Rozbřesk Stephenie Meyer

Za mě nejlepší díl série. Plná zvratů, ale s velice zajímavým koncem. Knihu jsem zakoupila ještě před uvedením 4 filmového dílu kvůli tomu, že jsem chtěla vědět jak to dopadne. Kniha nezklamala a s prvním dílem mě baví nejvíce.

Zatmění Zatmění Stephenie Meyer

Tento díl už začal být více zajímavý svým dějem. Série se dostává pomalu do obrátek.

06.04.2018 4 z 5

Nový měsíc Nový měsíc Stephenie Meyer

Tento díl mne moc nebavil přijde mi takový nezáživný. Pro pokračování nicméně důležitý.

06.04.2018 3 z 5

Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

První díl super. Čtiví ani ne náročný. Taková relaxační bez přemýšlení četba.

Deníky Deníky Leonardo Da Vinci

Čekala jsem něco trochu jiného. Za mě pouze 2 hvězdičky.

06.04.2018 1 z 5

Na život a na smrt – Román o Anně Boleynové Na život a na smrt – Román o Anně Boleynové Sandra Byrd

Opět kniha o krutém osudu Anny. Anglie, intriky a krutost. Příběh se mi líbil už jen pro to, že byl napsán z pohledu jiné osoby než Anny. Zajímal mě osud Meg a tady je pěkně vykreslen až do konce. Knihu doporučuji čte se velmi lehce.

01.04.2018 5 z 5

Kytice Kytice Karel Jaromír Erben