SPimy SPimy komentáře u knih

Tajemství krve I. Tajemství krve I. Vít Syrový

Hůře se mi knížka četla, ale přinesla řadu důležitých informací o tom, jak a proč strava (nejen) ovlivňuje to, jací jsme.

02.01.2013 4 z 5

Efezus: Život a působení připravovatele cesty Hjalfdara v předhistorické době Efezus: Život a působení připravovatele cesty Hjalfdara v předhistorické době kolektiv autorů

Tato kniha se mi z celé edice Zaváté doby se probouzejí četla zatím jediná špatně. Příběh mě nevtáhnul a ani mě příliš neoslovil. To je ale velmi individuální záležitost, koho tato edice oslovila, určitě stojí za přečtení. I tak odpovídá na velmi důležité otázky. Utkvěly mi například: kde se vzal člověk? Od kdy je člověk člověkem?

02.01.2013 3 z 5

Buddha: Život a působení připravovatele cesty v Indii Buddha: Život a působení připravovatele cesty v Indii kolektiv autorů

Nelehké, ale krásné a povznášející čtení. Je úžasné mít možnost se dozvědět, jaký život buddhy doopravdy byl.

02.01.2013 5 z 5

Lao-c: Život a působení připravovatele cesty v Číně Lao-c: Život a působení připravovatele cesty v Číně kolektiv autorů

Není to jednoduché čtení, ale když se do toho dáte a zvyknete si na styl, je to velmi povznášející vyprávění. A nepochybuji o tom, že pravdivé.

02.01.2013 5 z 5

Slečna Marplová vypravuje / Miss Marple Tells a Story Slečna Marplová vypravuje / Miss Marple Tells a Story Agatha Christie

Povídky mě nijak zvlášť nezaujaly, i když špatné nebyly. A angličtina mi přišla zvláště složitá, je to už pro spíše pokročilé angličtináře. Zastaralá angličtina přeci jen pro každého není.

02.01.2013 3 z 5

National Geographic: Fotografie National Geographic: Fotografie Leah Bendavid-Val

Úžasné působivé fotografie s velmi zasvěcenými komentáři jejich autorů, které vám ještě prohloubí požitek z fotografií.

01.01.2013 5 z 5

Tři lásky Tři lásky Archibald Joseph Cronin

Příběh o ženě, velmi tvrdohlavé a vytrvalé, která hledá štěstí jinde, než se nachází. Vydrží pro druhé vše (co si umane) - pro lásku k nim. A čeká za to odměnu, vděk, ocenění. Velmi smutný příběh. Zasáhla mě hlavně první část, která byla o lásce k jejímu muži.

31.12.2012 4 z 5