Standa24 komentáře u knih
Knížka přináší ucelené informace o nejvyšší hoře Českého ráje - o Kozákovu. Čtenář se seznámí nejenom s turistickými zajímavostmi na a v okolí Kozákova, ale také geologií, přírodou a historií této bájné hory.
Knížka se mi četla dobře, ale bylo to tak trochu čekání na posledních cca 100 stran. Vraha jsem si tipnul správně už dlouho před koncem :-)
PS: Přečteno v angličtině.
Tato kniha o Albrechtovi z Valdštejna, jedné z nejvýznamnějších postav Evropy první poloviny 17. století, je velmi poutavá s čtivá. Jakoby to nebyl životopis, ale román.
K Netopýrovi jsem se dostal až po přečtení všech knih s Harrym, které se odehrávají v Norsku. Noži, který jsem četl naposledy, se to nevyrovná, ale v druhé půli knihy už jsem poznával Harryho, jak ho známe z pozdějších dílů.
PS: Přečteno v angličtině, australská angličtina byla příjemným zpestřením :-)
Oldřich z Chlumu a jeho pomocníci tentokrát opustili země Koruny české a řeší případ několika vražd z krádeže relikviáře v Horních Uhrách. Knížka se, jako vždy, četla dobře, ale celý případ mi přišel překombinovaný a vyřešení komplikované a nepravděpodobné.
Kniha se mi četla dobře, beru ji jako hodně volné pokračování původní trilogie. Nejvíce mě bavila dějová linka šerpy Nimy.
Pro mě zatím nejslabší díl série, první dva díly se mi líbily mnohem více.
Stejně jako u ostatních příběhů od Petera Maye odehrávajících se na hebridských ostrovech se i v této knize prolíná minulost hlavních postav s přítomností. A právě dávné křivdy a nenaplněné touhy jsou klíčem k odhalení vraha. Knize chybí ještě jedna kapitola, ve které by některé věci byly dovysvětleny.
Napínavé a dobrodružné čtení jako vždy. Jsem rád, že se část knihy odehrává i v severních Čechách, na místech která dobře znám. Jen poslední část knihy mi přišla trochu nereálná.
Příběh je čím dál rozvětvenější, ale stále čtivý. Kromě zemí Koruny české navštívíme i několik dalších míst v Evropě. Narůstající počet postav a jejich, někdy složité, příbuzenské vztahy jsou trochu matoucí.
Příjemné čtení, jako vždy. Osudy rozvětvené rodiny Prokopů se proplétají s významnými událostmi 15. století.
Před několika lety jsem viděl film, teď jsem narazil na knížku. Obojí se mi líbilo. Na válku nelze pohlížet jen černobíle.
Oceňuji detailní psychologickou charakteristiku obou postav. Stále jsem doufal v happy end, i když od začátku bylo zřejmé, že nepřijde.
Přečteno za dva večery. Příjemné čtení o nepříjemném tématu. Nejvíce se mi líbil příspěvek Dr. Honzáka.
Knížku jsem přečetl kvůli čtenářské výzvě, moc se mi ale nelíbila. Detektiv, který holduje alkoholu, drogám a prostitutkám mi moc sympatický nebyl.
Velice silný a velice smutný příběh, který je ale svým způsobem i krásný.
Přečteno v angličtině. První část je zbytečně zdlouhavá, soustředí se hlavně na osobní život hlavních postav a jejich problémy. Po nalezení mrtvoly dostane kniha mnohem větší spád a vyšetřování se pohne kupředu.
Závěr byl sice hodně překombinovaný, ale jinak pohodové čtení jako vždy :-)
První díl se mi líbil o trochu víc. První kniha byla více o přátelství, druhý díl je více o jednotlivých postavách a jejich individuálních příbězích a vnitřních konfliktech. Trochu mě zklamal i překlad, občas jsou použity výrazy, které dobově nesedí.