Standa24 komentáře u knih
Druhý díl se četl stejně dobře jako díl první. Dvě linie příběhu se v poslední části spojí a dovedou nás k závěru, který je vlastně začátkem dalšího dobrodružství, na které se můžeme těšit v příštím díle. Celý příběh je obohacen o časté vyprávění ság z vikingské mytologie.
Přečteno během několika volných okamžiků. Výborná knížka, děj mě velmi bavil, doporučuji kažkému milovníkovi historie a hlavně Vikingů. Hned se pustím do dalšího dílu.
PS: Pokud jste fanoučci seriálu Vikingové a Ragnara a jeho synů, tak knížka je úplně jiná a stojí za to si ji přečíst :)
Na knížku jsem narazil díky čtenářské výzvě. Bylo to příjemné a oddychové čtení, při kterém jsem se pobavil a zopakoval si významné osobnosti a události českých dějin.
Za mě výborný psychologický thriller. Děj má spád, napětí se postupně zvyšuje až se na závěr dozvíme, jak to skutečně se smrtí jednoho z dvojčat bylo. Zajímavé je střídání Sarah a Anguse jako vypravěčů příběhu. Oceňuji i lokaci příběhu na skotských Hebridách, které jsem si oblíbil již z knížek Petera Maye. Drsné prostředí ostrovů bylo výbornou kulisou pro finále knížky.
Kniha se četla velmi dobře, děj je plný dialogů a rychle odsýpá. Hlavní hrdina se zapojí do protiněmeckého odboje a postupně se stále více zaplétá do sítě agentů a špiónů až nakonec ztrácí přehled o tom, kdo je kdo, co je realita a co je výplodem jeho fantazie.
Knihu jsem poprvé četl již před mnoha lety a teď jsem na ni, trochu náhodou, narazil znovu. Všechny tři příběhy se mi líbily, i když je každý jiný. Oceňuji, že kromě historického kontextu, do kterého jsou příběhy zasazeny, věnoval autor velkou pozornost i vnitřní charakteristice hlavních postav.
Od A. Christie jsem četl již několik detektivek, tato však byla první se slečnou Marplovou. Musím říci, že příběhy s H. Poirotem se mi líbí mnohem více. Až na posledních pár desítek stran mi přišlo čtení velmi zdlouhavé a místy až nudné. Až závěr stál za to.
PS: Přečteno v anglickém originále.
Epopej dočtena. Celá série se mi četla velmi dobře, příběhy několika generací rodiny Prokopů pěkně plynuly a u čtení jsem si vždy odpočinul. Na druhou stranu jsem si díky epopeji připomenul některé významné události a osobnosti husitské doby.
Profesor Zimbardo se ve své knize zabývá zajímavým a aktuálním tématem vlivu internetu a online světa na naši společnost. Kniha bohužel není napsaná tak, aby po ní sáhla široká veřejnost, což může být škoda.
Knihu jsem přečetl v angličtině a moc se mi líbila. Oceňuji hlavně dvě věci - jak si autor hrál s jazykem a do angličtiny přimíchával česká (a německá) slova. Dále bylo také velmi zajímavé podívat se na československé dějiny 20. století očima zahraničního autora.
Příběh se mi líbil, jenom závěr byl moc překombinovaný.
Oba příběhy se mi líbily. Mám rád britskou historii a proto oceňuji, že se Jiří Adam z Dobronína vydal i do Tudorovské Anglie. Bylo to zajímavé zpestření.
První příběh měl trochu pomalejší začátek, ale celkově se mi oba příběhy líbily. Příjemné oddychové čtení.
Zajímavý historický román odehrávající se na Česko-polském pomezí na přelomu 19. a 20. století. Osudy jednotlivých postav se postupně prolínají a zažíváme s nimi jejich každodenní radosti a starosti (tedy spíše ty starosti). Z historického hlediska mě zaujalo připomenutí tzv. Sedmidenní války mezi Československem a Polskem v roce 1919.
Tento díl měl napětí a spád a navíc jsme se dozvěděli něco více o Kuislově rodině. Pro mě je to zatím jeden z nejlepších dílů série.
Ze začátku jsem se do knihy nemohl začíst, ale postupně mě příběh začal více a více vtahovat a poslední dvě části jsem přečetl skoro celé najednou. Děj je drsný až syrový a myslím, že dobře vykresluje prostředí Stockholmu konce 18. století. Líbil se mi způsob postupného vyprávění jakoby samostatných příběhů, které se v závěrečné části propojí.
Historické detektivní příběhy mám rád, ale tenhle byl spíše zklamáním. Velmi mi vadilo používání výrazů "šéfe" a pod.
Knížka se mi velmi dobře četla, možná i proto že prostředí gymnázia je mi blízké a některé postavy mi přišly povědomé. Příběh rychle plyne a občas jsou v něm dějové skoky a drobné nesrovnalosti, ale celkově jsou Lásky ze školního dvora velmi povedeným debutem.
Příjemné čtení o nelehké době vlády Jiřího z Poděbrad, které mi připomnělo moji maturitu z dějepisu :-) Jen v těch postavách rozvětveného rodu Prokopů se těžko orientuji.
Před lety jsem na tuto knihu narazil jako student na gymnáziu a teď jsem se k ní po čase vrátil. Není to lehké čtení, kniha má obrovský přesah - od sociologie, psychologie až k historii a antropologii. Některé pasáže se mi četly lépe, některé hůře a ne se všemi názory bych zcela souhlasil, ale určitě je to zajímavé čtení.