Katova dcera a ďábel z Bamberku přehled
Oliver Pötzsch
Katova dcera série
Pátý díl katovské ságy. Spolu se svou dcerou Magdalenou a zbytkem rodiny cestuje schongauský kat Jakob Kuisl v roce 1668 do Bamberku. To, co bylo původně plánováno jako návštěva svatby, se ale brzy stane noční můrou - v Bamberku řádí neznámý, krutý vrah. U řeky a brány města lidé nacházejí končetiny jeho obětí. Mezi obyvateli se rychle šíří fáma, že vraždy jsou dílem vlkodlaka. Jakob Kuisl tyto pověry odmítá a na vlastní pěst se pouští do hledání "ďábla Bamberku".... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: 2016 , Knižní klubOriginální název:
Die Henkerstochter und der Teufel von Bamberg, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Katova dcera a ďábel z Bamberku. Přihlašte se a napište ho.
Promyšlená zápletka je důkladně propracovaná a postupně odhalovaná - někdy na můj vkus až moc pomalu, ale chápu potřebu autora nás provádět všemi kouty jeho mysli, když už to tak zamotaně vymyslel. Doporučuji přečíst předchozí díly - jinak můžete tápat v hlavních postavách.
5. díl a po páté absolutní spokojenost. Takhle si představuji ideální historickou detektivku.
Má to solidní zápletku včetně mnoha napínavých scén. I toho tajemna si čtenář užije. K tomu ale i solidní příběh a další odhalení historie katovského klanu. Navíc i spousta dobových reálií. Tentokrát v návaznosti na čarodějnické procesy.
Kniha Katova dcera a ďábel z Bamberku v seznamech
17. století historické detektivky
2011 | Katova dcera |
2022 | Hrobník |
2020 | Kejklíř: Životní příběh Johanna Georga Fausta |
2011 | Katova dcera a černý mnich |
2012 | Katova dcera a král žebráků |
Opět skvěle. Kuislovic rodina prostě nemá chybu. Spojení historie s takovýmto dobrodružstvím mně prostě drží a baví.