STARKAN STARKAN komentáře u knih

V kleci V kleci Ellison Cooper

(SPOILER) Chvílemi patetické chování postav (Sayer pumpujicí pěstí ve vzduchu, Vik a jeho hlášky ve vážných situacích), příběh ne příliš uvěřitelný, chování vraha na konci a v některých věcech hloupé. Jeden příklad:
SPOILER
Falešná DNA, desetiletí vraždění a práce s falšováním důkazů X vezmu si levandulový čistič z práce.
SPOILER KONEC
Zkusil jsem, ale další díly si nechám ujít. Určitě jsou tu zdařilejší knihy.

10.09.2022 3 z 5

Brána Irkally Brána Irkally Juraj Červenák

Začátek a hlavně Čelebi super, druhá půlka už o dost horší. Štvalo mě, že je Čelebi odsunut v druhé půlce na druhou kolej. Kirmizi taky není dostatečný padouch a výzva pro Kornelia. Uvidím s čím přijde třetí díl.

27.09.2016 4 z 5

Izolovaný Izolovaný Sebastian Fitzek

Taková jednohubka s čertovským tempem a dějem stvořeným pro scénář lehce "B"éčkového thrilleru. Přečteno téměř na jeden zátah.

22.11.2016 5 z 5

Motýlek Motýlek Henri Charrière

Po Terroru Dana Simmonse, druhá kouzelná kniha, kdy začnu číst první stránky a najednou koukám, že jsem na konci. Pro mne jedna z nejlepších knih.

21.10.2016 5 z 5

Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Re: Šánka
Já se díval i do skříně, jen pro sichr ;-)

30.09.2016 5 z 5

Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Napětí. Brutalita. Motiv. Opět excelentní Carter!

20.09.2016 5 z 5

Vtipná oddychová kniha, kterou je nutno brát s velkou nadsázkou. Alan Karlsson je takový švédský Forrest Gump.

20.01.2016 5 z 5

Chybíš mi Chybíš mi Harlan Coben

Jednoduše až hloupě napsané, mám pocit, že autor rozumí maximálně alkoholu. Hlavní hrdinka nesympatická, rovněž hloupá,nedokážu si někoho takového představit na pozici detektiva. Nenapínavý román s obsahem maximálně na povídku. Nálepky bestseller beru poslední dobou jako varování a synonymum k jednoduché literatuře.

28.08.2019 2 z 5

Nekroskop Nekroskop Brian Lumley

Konec mě zklamal.

12.10.2018 4 z 5

Drood Drood Dan Simmons

Napadá mě pouze asociace "Podzim života". Bohužel, tajemný Drood je tak tajemný, že v knize skoro není a já si asi knihu zase přečtu, až si budu chtít nazout papuče, sednout do ušáku a zabafat z dýmky, pak ji možná pochopím.

21.10.2016 3 z 5

Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

Pro mne zatím nejslabší díl série a zklamání. Hvězda dolů za to, že se autor drží stále stejného "modu operandi". Chtělo by to trošku změnu. Rovněž jsem z tohoto vraha neměl tak nepříjemné pocity, jako z vrahů v předchozích příbězích. Co se mi opět hodně líbilo, je vysvětlení ke konci knihy a jak skvěle do toho zapadá motiv - ostatně jak už jsme u Cartera zvyklí. Tudíž než si přečtu Zlobu, dám si pauzu, protože repetetivnost v této sérii, už mě začíná dělat lehce kritickým. Nicméně kniha je to velice dobrá a neznat předchozí díly, asi hodnotím 5 hvězdičkami.

04.10.2016 4 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Když jsem na knihu narazil,sliboval jsem si od ní mrazivou kriminálku plnou napětí.Možná za to mohlo to slovo dívka v názvu knihy. Kniha je psána pouze formou vyprávění myšlenek, pocitů a doměnek jednotlivých postav. Ty jsou celkem tři: Rachel, Megan a Anna a odehrávají se v odlišných časech (za což dávám plus). Nejčasteji jsme v hlavě hlavní hrdinky, alkoholičky Rachel,jejiž život nemá smysl až do chvíle kdy Jess,pardon vlastně Megan náhle zmizí. Napětí se nekoná, za to trochu nudy.
Knihu doporučuji spíše ženskému publiku, ale i mužům, kteří chtějí nahlédnout do hlav žen a zjistit jak se na svět ženy dívají a jak přemýšlejí.
Jedna hvězda pro smutek, druhá pro radost, třetí dívku znamená, čtvrtá je pro dívku ve vlaku.
Kniha roku? To nechám na každém z vás.

20.01.2016 4 z 5

Meč osudu Meč osudu Andrzej Sapkowski

Vše už bylo řečeno v komentářích. Sapkowski má jedinečný fantasy styl, který musí chytit i toho kdo fantasy zrovna nevyznává. 5 hvězdiček, to je bez debat!

20.01.2016 5 z 5

Led Led Pavel Korněv

Po krátkém akčním rozjezdu následuje potloukání se hlavního hrdiny jedním z měst světa Příhraničí jménem Pevnost. Celou první polovinu knihy autor popisuje setkávání hlavního hrdiny Leda neboli Kluzkého s ostatními postavami. Snaží se zde nastínit politické fungování světa, seznámit čtenáře s jednotlivými frakcemi a jejich rolemi v tomto fantastickém světě. Přesto že je dobrodružství hlavního hrdiny proloženo sem tam nějakou akcí, považuji tuto pasáž za celkem obtížnou, hlavně z důvodu velkého množství vedlejších postav, ve kterém jsem se ztrácel. Druhá polovina knihy je doslova nabita akcí, které se střídají doslova ob stránku. Celkově se mi kniha líbila a splnila to, co od tohoto žánru očekávám. Těším se na druhý díl.

20.01.2016 4 z 5

Poslední hra Poslední hra Federico Axat

Ze začátku to vypadalo jako šílenství a už jsem se bál, že o tom bude celá kniha. Naštěstí to pak začalo dávat smysl a tak nějak do sebe i zapadlo, I když ne všechno bylo vysvětleno. Nicméně kniha se mi neskutečně líbila a musel jsem ji dočíst, i přesto že už bylo pozdě v noci. Přečteno za 2 dny. Doporučuju a těším se na další knížky tohoto, pro mě neznámého, autora.

06.12.2016 5 z 5

Predátor - Vpád Predátor - Vpád Tim Lebbon

Pro mne je tato kniha zklamáním. Kapitoly knihy se odehrávají na různých místech, s různými hlavními hrdiny a hrdinkami, dokonce je zde i jiná časová linka a to pro mne asi nejzajímavější hlavní postavy - androidky. Díky tomu se kniha přečte celkem dobře a rychle. Celkový dojem z ní je ale takový, že je to nemastné neslané. V knize mi chybí strach z neznámého, trochu toho tajemství na pozadí, protože vše je vysvětleno v kapitole s Rozlícenými. Rovněž jako kniha ze série, která na sebe navazuje, je to málo epické, postavy nemají extra hloubku a vše je tak i nějak zakončeno. Dám šanci ještě druhému dílu. Zatím daleko za knihou Vetřelci versus Predátor Kořist.

21.10.2016 3 z 5