Stepanka897 Stepanka897 komentáře u knih

Stíny Valbone Stíny Valbone Josef Habas Urban (p)

Do čtení prvního dílu jsem se pustila, protože ta místa z knížky znám, často tam jezdím a zajímám se o vše kolem Kosova, o válečné události 1999-2004. První díl ušel, fikce nalepená na reálný příběh. Druhý díl totální katastrofa. Jedná se už jen a pouze o fikci a ještě dost přitaženou za vlasy. Autor se měl spokojit pouze s prvním dílem, tohle už bylo zbytečné.

23.03.2022 1 z 5

Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Přečetla jsem od Mornštajnové vše, Listopád hodnotím jako průměr. Knížka se četla dobře, děj ubíhal, ale v celku mi vadil úzký záběr příběhu, málo propracované. Něco tomu prostě chybí. Stejně jako Hana mi i Listopád přijde čtenáři dost nadhodnocený.

15.03.2022 3 z 5

Nejlepší pro všechny Nejlepší pro všechny Petra Soukupová

Ze začátku mi neseděl styl, jak je kniha napsaná, ale s dalšími stránkami to přestalo vadit. Skvěle vykreslená psychologie postav. Problémový kluk, který je matce na obtíž a je odsunut k babičce, kde to vypadá, že zas tak problémový není, to spíš jeho matka. Určitě zkusím další knížku od autorky.

06.03.2022 3 z 5

Bahnitá pole Bahnitá pole Hillary Jordan

Úžasně čtivá knížka. Rasismus, postoj k ženám v Americe po 2. světové válce, americký jih. Člověk má chvílemi pocit, že se ocitl minimálně o století dřív.

10.02.2022 5 z 5

Pro tvoje dobro Pro tvoje dobro Ellen Marie Wiseman

Nádherná kniha. Strhující, hluboký příběh. Nenávist, týrání, svoboda, pokrytectví, břímě toho být jiný, něž ostatní. Přečteno jedním dechem, na několika místech jsem se neubránila slzám. Určitě si přečtu i jiné knížky od této autorky.

08.02.2022 5 z 5

Měděný jezdec Měděný jezdec Paullina Simons

Tohle byl boj o to, knihu dočíst. Jediná část, kdy jsem se začetla byla blokáda Leningradu. Dialogy mezi Alexandrem a Taťánou, erotické scény, hrůza. Čekala jsem od knížky trochu něco jiného. Do dalších dílů se rozhodně pouštět nebudu. Kdo hledá červenou knihovnu, bude asi spokojen.

06.02.2022 2 z 5