steph.tey steph.tey komentáře u knih

Romeo & Julie (komiks) Romeo & Julie (komiks) Sonia Leong

Krásná kniha. I když klasice se moderní zpracování nemůže podle mého názoru vyrovnat. Ale tam kde nebylo kouzlo divadelní hry, bylo kouzlo mangy - nádherné ilustrace. S mangou jsem se setkala poprvé a možná si něco podobného někdy zase přečtu.

08.07.2016 4 z 5

Čas mezi námi Čas mezi námi Tamara Ireland Stone

Tématiku cestování časem mám moc ráda a jsem mile překvapená, že i kniha, která není až tak známá jako např. trilogie Drahokamy, je tak poutavá a skvěle napsaná! Čtení jsem si moc užila ale konec je smutný:-(. A na Drahokamy se také moc těším!!!

02.07.2016 5 z 5

Šampion Šampion Marie Lu

Klaním se před autorkou!! K paní Marii Lu cítím obrovskou úctu pro její potenciál psaní a vyjadřování - nejenom - myšlenek postav. Škoda že se o této úžasné sérii tolik neví. Ten konec... a zápletky... Drobnosti z různých chvil byly čtenáři vždy tak nenápadně podávány, až jsem si čas od času říkala, jak mi tohle nebo támhleto mohlo uniknout. SKVĚLÉ KNIHY!

15.05.2016 5 z 5

Legenda Legenda Marie Lu

Neskutečně suprová kniha!!! Dej měl spád, bylo to čtivé a doopravdy moc dobře promyšlené! Jsem vážně ráda, že mám doma i ostatní díly a jak to dopadne budu vědět co nejdříve!

28.03.2016 5 z 5

Papírová města Papírová města John Green

Nejdříve mě kniha moc nenadchla. Po Hvězdách trochu zklamání. První a poslední část byla čtivá, prostřední část mě trochu nudila v porovnání z koncem, který mě naprosto odrovnal. Pointa celé knihy je velice promyšlená. Jsem ráda že jsem celou tu ,,nudnou'' část přelouskala a mohla si potom vychutnat ten netradiční konec. Jsem zvědavá na další Greenovky!

12.08.2015 4 z 5

Past na Sněhurku Past na Sněhurku Krystyna Kuhn

Úžasný thriller! (zároveň první co jsem četla) Nejdříve mi trochu vadil styl, jakým je kniha napsaná (jsem zvyklá číst knihy z pohledu hlavní hrdinky), ale po několika přelouskaných stránkách jsem si začala zvykat (jednou to stejně přijít muselo:-P). Pro mě byl ten konec naprosto nečekaný a také bych ocenila více romantiky - bože co to píšu? vždyť je to thriller! - ale i tak to převýšilo moje očekávání. Pravděpodobně si brzo přečtu něco podobného.

19.07.2015 5 z 5

Charmix: Encyklomagie Charmix: Encyklomagie Regina Bizzi

:-) Řeknu vám, byla jsem strašně šťastná díky téhle knize, protože Winx jsem měla vážně moc ráda!

08.07.2015 5 z 5

Jaká jsi? Velká kniha vílích testů Jaká jsi? Velká kniha vílích testů Regina Bizzi

Byla jsem fanynka Winx. Takže co dodat? Byla jsem nadšená!

Stella na módní přehlídce Stella na módní přehlídce Regina Bizzi

Tehdy jsem Winx četla moc ráda.

Ples pro Bloom Ples pro Bloom Regina Bizzi

Winx byla moje srdcovka! Knížka se mi moc líbila.

08.07.2015 5 z 5

Čtyři myši v černé džungli Čtyři myši v černé džungli Geronimo Stilton (p)

Když jsem si jako malá přečetla Colettin tajný deník od Stiltonovy sestry, tak jsem si chtěla přečíst něco podobného. Byla to správná volba. Pěkné čtení pro určenou věkovou kategorii!

08.07.2015 5 z 5

Pipi Dlouhá punčocha (4 příběhy) Pipi Dlouhá punčocha (4 příběhy) Astrid Lindgren

JAKO MALÁ JSEM MILOVALA PIPI!!!

Ema je na všetko sama Ema je na všetko sama Jacqueline Wilson

Kniha velmi povedená. Pro tuto věkovou kategorii naprostá bomba!

Polibek pro Annu Polibek pro Annu Stephanie Perkins

Nejprve jsem si myslela, že to bude jen přeslazený románek. Jak jsem se mohla tak zmýlil? Originální. Předvídatelně nepředvídatelný. Akorát romantický. Neuvěřitelně čtivý, byť hovorově napsaný. Takový je Polibek pro Annu!!! DOPORUČUJI!!!!! A kdo nečetl, nemůže posuzovat...

05.07.2015 5 z 5

Jazmínové nebo Jazmínové nebo Sita Brahmachari

Nikdy jsem nečetla podobnou knihu. Po předchozím autorčině příběhu jsem se na tento velmi těšila. Indie očima Miry pro mě byla tak skutečná, že jsem při čtení měla chuť se tam sama podívat. Ale tohle je kniha i o něčem jiném, než jen o cestování. Je o rodině, pocitech, objevování, odpuštění, lásce a vzpomínkách...

31.07.2017 5 z 5

Artyčoková srdíčka Artyčoková srdíčka Sita Brahmachari

Tahle knížka je jedna z těch nejvíce nepopsatelně krásných knih... Pojednávala o těžkých chvílích v životě a to tak citlivě, ale ne přehnaně nebo nevhodně. Bylo to opravdové čtení. Příběh, který vás svou osobitou atmosférou vtáhne do děje a donutí vas přemýšlet a hledat.

31.07.2017 5 z 5

Křižák v džínách Křižák v džínách Thea Beckman

Na blog recenzentkyraj.blogspot.cz v blízké době napíšu článek typu kniha vs. film, protože film jsem také viděla a i když kniha byla v mnoha ohledech lepší, i filmové zpracování příběhu mělo své kouzlo a myslím, že by se o Křižáku v džínách určitě mělo vědět!

19.09.2016 5 z 5

Křižák v džínách Křižák v džínách Thea Beckman

Ta kniha byla skvělá. Poutavě napsaná, přestože v ní byly chyby v překladu, četla se dobře. Hlavně ta myšlenka a celá podstata té knihy mi ale vyrazila dech. To, jak umí být lidé krutí a zároveň se vždy najde i někdo s dobrým srdcem... A to určitě nejen ve třináctém, nebo dvacátém století. Líbily se mi Rudolfovo názory a to, že v jeho myšlenkách a mysli autorky byla pravda. Jsem ráda, že jsem si tu knihu přečetla a že jsem na ni díky skvělé paní knihovnici vůbec narazila. V té knize je PRAVDA. Dávám zcela určitě 5 hvězdiček!

19.09.2016 5 z 5

Pandemonium Pandemonium Lauren Oliver

Pandemonium se mi líbilo dokonce víc než první díl. I když mě na začátku trochu zaskočily dvě dějové linky, nakonec jsem nevěděla, na jakou se těším více. A ten konec...

19.08.2016 5 z 5

Young Indiana Jones a hrobka hrůzy Young Indiana Jones a hrobka hrůzy Les Martin

Knížka byla super, nápad s malým Indym je fajn. Když jsem na knížku narazila v antikvariátu, jako filmová faninka Indiana Jonese a milovnice knih v jedné osobě jsem ji tam nemohla nechat!

19.08.2016 5 z 5