strambm

Všechny povídky jsou na stejné brdo, vesměs bez děje, s jedinou zápletkou: "opil jsem se a poblil se (nebo posral se)". Autor se v knize popisuje jako líné prase co se zvládá tak akorát opít, pozvracet, posrat a smrdět. Většina vedlejších postav jsou popisovány jako retardovaní, agresivní tlustoprdi a v celé knize je tolik přirovnání, že to nelze k ničemu přirovnat, ale nic z toho není tak hrozné jako pročítat si posledních 40 stran monotónních povídek o jeho výletu v USA, které jsou slohově na úrovni žáka 5. ročníku ZŠ.

Naprosto brilantní kniha plná inteligentního humoru, tragikomických situací, které často zaviní již zmíněný spolubydlící Milan.
Dle mého názoru autor předčil dokonce samotného velikého mistra Bukowského.

Povahy postav se v některých částech neshoduje s původní verzí, dějově se kniha odehrává během 3 dnů, což mi více připomíná seriál 24 hodin jak nový díl Milénia a navíc se z Lisbet stala hotová superhrdinka co si z fleku podá několik elitních zabijáků...
Kniha z veliké části těží z Larssonovy práce a naštěstí i tak podprůměrný autor dovedl z námětu udělat průměrné dílo. Jediné pozitivum bych našel v tom, že po technické stránce zde nenacházím pitomosti jako například v knize Nuly.

Dobře propracované postavy, úvod knihy vypadal slibně, ale každá další kapitola byla horší a horší. Nedoporučuji.