Sysie von Kopri komentáře u knih
Dnes už legendární knížka ukazující demenci armády, která se ukáže v momentě kdy se někdo snaží přesně vyplnit každý rozkaz.
Pro mě nejlepší knížka od něj. Postupné rozuzlování příběhu, kdy střípek po střípku zapadá do děsivého příběhu u kterého běhá mráz po zádech a který postupně nabírá na síle tak,že na konci jsem se nemohla dočkat až dočtu stránku.. Skvělé!
S každou další stránkou jsem se víc bála toho co mě čeká, ale přitom jsem nemohla přestat číst. Uchvátila mne postupná změna idylického života do něčeho hrůzného..
Podle mne nejlepší díl ságy, po naivní pohádce najednou přichází do děje strach. V knížce je naprosto fantasticky vykreslená bezmoc člověka který ví že má pravdu, ale nikdo mu nevěří a může pro ní jen trpět. I když sám Harry je několikrát zralý na proplesknutí, a to má za následek smrt S. A samozřejmě nemůžu opomenout fantasticky vyvedenou mrchu Umbridgeovou.
Dostala jsem se k ní náhodou v antikvariátu, přečetla jsem jí jedním dechem a jsem ráda že jsem ji potkala :)
Skvěle vyjádřena syrovost války..
První povídka mě zaujala trochu víc, ale na druhou stranu teď asi hodně dlouho nevezmu do ruky foťák..
Knížka která opravdu pobaví a dovolí popustit uzdu fantazii :)
Časožrouty jsem přečetla bez dechu od začátku do konce, s druhou povídkou už to tak slavné nebylo, ale nemůžu říct že by neměla něco do sebe.. :)