T.Dino T.Dino komentáře u knih

Hráč / Věčný manžel / Nemilá příhoda Hráč / Věčný manžel / Nemilá příhoda Fjodor Michajlovič Dostojevskij

Dostojevskij krásně popsal duševní trýzeň člověka, který je závislý na hazardu a jak daleko je ochoten zajít. Příběh nejvíce oživila babička, která byla velmi zajímavou postavou a popisuje, že nezáleží na věku, ale každý může propadnout závislosti na hazardu, pokud nemá dostatek disciplíny a vnitřní síly. Konec knihy to všechno pravdivě popisuje, že člověk se řítí do propasti a sebedestrukce.

23.11.2020 5 z 5

Návrat pokojného bojovníka Návrat pokojného bojovníka Dan Millman

Ono když člověk čte Dostojevského nebo další giganty jako Steinbecka či Gravese, tak toto je opravdu 3. liga. Samozřejmě vím, že to není román, ale všechno je tak předvítalné a věci se tam opakují. Pořád se objevují věty nebo citace, které jsou všude na internetu. Takové rádoby rozvojové knihy moc nemusím. Na toto téma existují daleko lepší v dnešní době.

10.11.2020 2 z 5

Běsi Běsi Fjodor Michajlovič Dostojevskij

Nějak mně to nesedlo. Od Fjodora už jsem četl Zločin a trest, Idiot, Bratři Karamazovi, Ves Štěpančikovo a Zápisky z podzemí, ale toto byla zatím jediná jeho kniha, kterou jsem nedočetl. Všechno se hrozně táhlo a vůbec mě to neoslovilo. Té knize dám určitě ještě jednu šanci, protože Dostojevskij patří k mým vzorům.

10.11.2020

Návrat ršiho Návrat ršiho Deepak Chopra

Nevím, jak moc věřit těmto lidem, někdo je nazývá i šarlatány. Kniha ale jinak nabízí jasný a dokázaný způson, proč je meditace potřeba a jak to člověku pomůže. Pan Chopra je vystudovaný lékař, takže i to nese svou váhu.

10.11.2020 3 z 5

Radikální otevřenost Radikální otevřenost Kim Scott

Nebylo to úplně záživné čtení, ale to se dá očekávat od takového tématu. Určitě must read pro lidi, kteří jsou na manažerské pozici.

13.12.2022 4 z 5

Tak dobří, že vás nepřehlédnou Tak dobří, že vás nepřehlédnou Cal Newport

Knížka mně dala více, než jsem očekával a to je na tom to nejlepší. Každý z nás narazil na stovky videí nebo citací, které nás klamou, že máme následovat svou vášeň a že pouze náš strach nás brzdí od vysněné práce.

To je pouze hypotéza vášně, kterou Newport dokonale vyvrátil. Vášní se mohou řídit pouze pár vyvolených jedinců, jako sportovci atd., ale pro nás ostatní je důležité dělat něco v čem budeme tak dobří, že nás nepřehlédnou. Jedná se o budování kariérního kapitálu, přes záměrný trénink a vybudování takového postavení, že budeme moci světu něco nabídnout.

Autor také výborně vysvětlil, jak se rodí inovace a skvělé nápady. V knize je několik příkladů skutečných lidí, kteří následovali svou vášeň a tvrdě narazili, a také příklady od těch ''chytřejších'', kteří vybudovali kariérní kapitál.

02.05.2021 5 z 5