Tano Tano komentáře u knih

Sucho Sucho Neal Shusterman

Mno, uznávám, že jak jsem Neala Shustermana měla zařazeného ze série Smrtka, očekávala jsem asi něco trochu víc scifi, neotřelého, zajímavého a pohlcujícího. Pro mě jako pro někoho, kdo se zajímá o světové dění a předpokádá, že takhle fakt skončíme, úplně normální apo. Nejsem z toho ani vyděšená, ani uvedená v realitu, naopak mi přijde, že ani v největší krizi postavy nevyužily poslední záchranu, která jim spadla do klína a radši šly vstříc ohni :) Ani nevím, co k tomu vlastně napsat, dobrý - jo, budu to číst někdy znovu - ne.

24.04.2023 3 z 5

Co kdyby? 2 Co kdyby? 2 Randall Munroe

Tak já nevím, když čtu zdejší komentáře, asi jsem knihu správně nepochopila. Že bych se uchechtala, to nehrozilo vůbec. Ano, kniha je psaná lehce a se vtipem, je obdivuhodné, kolik absurdit se dá uchopit vědecky, ale už tak v půlce jsem si říkala, zda to vlastně vůbec dočtu (je to výzva, musím). Tato jedna kniha mi z díla autora momentálně bohatě postačuje :)

15.10.2024 3 z 5

Z kostí a inkoustu Z kostí a inkoustu Rachel Caine (p)

Knížka se mi líbila, nejprve jsem netušila, že bude až tolik fantasy, ale nevadilo mi to, budu číst i další díl.
Příběh mně osobně nic jiného nepřipomínal, možná když má někdo něco v hlavě, tak si to na to pasuje sám, mně to přišlo jako příjemný odpočinkový příběh s poměrně zajímavým světem :)

15.10.2024 5 z 5

Americký predátor Americký predátor Maureen Callahan

Mám obvykle ráda literaturu tohoto žánru, třeba 24 osobností Billyho Milligana byla super kniha, nejspíš jsem čekala něco podobného. V této knize si člověk musí čtivost spíše hledat, úvod byl lehce složitější a nějak jsem na konci knihy nebyla uspokojená jejím čtením. Na zmapování případu dobré, ale to je asi všechno, znovu číst nebudu.

15.07.2024 3 z 5

Spřízněné duše Spřízněné duše John Marrs

Tak to je dobrý psychohukot, přečteno na jeden zátah. Některé linie mi seděly více, některé méně, ale pořád byla kniha velmi čtivá a člověka zajímalo, co bude v další části. Ve výsledku bych si asi žádnou linii netipla už třeba v půlce do závěru správně, takže pročítám body :)

14.07.2024 5 z 5

Pasažéři Pasažéři John Marrs

Dobrá, zajímavá a pěkně plynoucí kniha. Ideální i do mhd, protože členění kapitol nebo různých úhlů pohledů pasažérů je tak akorát dlouhé :)
Konec mi tak úplně nesednul, za to snižuji trochu hodnocení, jinak ale paráda!

21.01.2024 4 z 5

Uštvaný Uštvaný Kevin Hearne

Super díl, líbilo se mi, jak se dá poradit s Olympany, i když toho tentokrát měli naši favorité na krku hodně, skoro jako by se spykl celý svět :) A stále máme našlápnuto dál, naštěstí mám další díl už doma :D

23.11.2023 5 z 5

Proklatý Proklatý Kevin Hearne

Tak už jsem ready na další díl :D
I druhý díl mě strašně bavil, knihy se čtou jedním dechem (doslova, za den bylo hotovo). Netřeba nadměrně přemýšlet, ideální odpočinkové čtení od těžších děl, zde se člověk jednoduše pobaví i zasměje.

02.10.2023 5 z 5

Chlapec v bílé místnosti Chlapec v bílé místnosti Karl Olsberg (p)

Knihu jsem si opravdu užila a cca od poloviny se mi ji ani nechtělo odkládat, tak jsem ji prostě musela dočíst :) Pro mě tam byla asi jen jedna slabší chvilka, ale jinak super. Ta Manuelova frustrace, že si s ním pořád někdo hraje a někdo mu lže byla téměř hmatatelná a zvraty v ději byly opravdu dobré. Kniha je ve výsledku lepší, než jsem čekala a je snadno čtivá.

16.08.2023 5 z 5

Dračí královna Dračí královna William Andrews

První díl jsem zhltla za den, Dračí královnu za dva... William Andrews píše neuvěřitelně čtivě, v jeho knihách nebojuju nikdy s ničím, ani s přechodem historie-současnost, což mi obvykle vadí hodně. Současnost mi teda přišla trochu trhlá, ale co už. Příběh Dračí královny je skutečně zajímavý a budí ve mně zájem dozvědět se o historii Koreje víc.

26.06.2023 5 z 5

Protovy světy Protovy světy Gene Brewer

Pro mě ještě lepší příběh než Svět a Paprsek, četlo se to skvěle, příběh opět ubíhal úplně sám a prot byl jako vždy skvělý :) S tradičním odchodem prota mi tento díl přišel jako velice pěkné uzavření série.

14.04.2023 5 z 5

Nimbus Nimbus Neal Shusterman

Zdařilé pokračování prvního dílu, člověk se skutečně těšil, co se dál uděje! Chvilku už jsem přemýšlela, že knihu dočasně odložím, protože jsem se dostala do fáze, kdy mi děj přišel stereotypní a nebavil mě, ale zrovna v tu chvíli nastal obrat, takže ve výsledku zase zhltnuto najednou, jako předchozí díl :)

24.03.2023 5 z 5

Věž vlaštovky Věž vlaštovky Andrzej Sapkowski

Mnoho lidí má v některé sáze knihu, přes kterou se nemůže dostat, pro mě to byla Věž Vlaštovky, Ciri mě začínala unavovat.

09.08.2022 3 z 5

Život bez smokingu Život bez smokingu Bohumil Hrabal

Když vidím ostatní hodnocení, evidentně jsem knihu nepochopila. Na to, že zábavnou knihu i o 350 stranách schrupnu za den, tak s tímhle jsem se mořila týden a stejně bez úspěchu. U prvních příběhů jsem nepochopila, co mělo být vlastně cílem, kočky byly až nepříjemné - směsice zdrobnělin a příběhu, který se mi fakt nelíbil. Nedočtu a ani se ke knize neplánuju vrátit.

23.10.2024 1 z 5

Amenofis Amenofis Andreas Schramek

Dobré počtení, nic náročného. Musím souhlasit s některými komentáři, že je zaprvé podivné, že se až do pokročilé třicítky Aje a faraona neřeší mocenské pletichy a vše jde až podezřele snadně. Osobně mi taky trochu vadilo, že během 3/4 knihy uteče pár let a ke konci najednou čas letí a vypadá to, že se v Egyptě vlastně nic moc zajímavého nedělo. Uvidíme, co další díl :)

23.10.2024 4 z 5

Pustá duše Pustá duše Dan Simmons

Pro mě byla kniha víc utrpení, než zábava. Už roky jsem nemusela tolik bojovat, abych něco dočetla do konce. První půlka se mi nečetla dobře vůbec, pak jsem kapitulovala a tu neustálou matematiku kříženou s násilím jsem už nějak dokousla. Ani konec pro mě knihu nezachránil.

25.02.2024 2 z 5

Grimmové Grimmové Kenneth Bøgh Andersen

Tak jsem se těšila na děs běs původních "pohádek" z časů, kdy si je vyprávěli spíš dospělí, než že by byly určené pro děti a z tohohle pohledu jsem jednoduše zklamaná. Dobrá půlka je přesně v té podobě, v jaké jí znám, když jsem pohádky jako malá poslouchala na kazetě. Nejděsivější jsou ilustrace. Nové pro mě byly asi jen dva příběhy. Ok, ale znovu číst nebudu :)

21.01.2024 3 z 5

Napálený Napálený Kevin Hearne

Samozřejmě mě i tenhle díl byl zase super, ale linie nadpřirozena kolem kojota a kožoměnců mě nebavila tolik, jako klasické pantheony z minulých dílů.

21.11.2023 4 z 5

Mateřský kód Mateřský kód Carole Stivers

Takový lepší průměr. Kniha se čte poměrně dobře, bavil mě začátek ohledně vzniku a řešení "apokalypsy", ale linie dětí už tolik ne.

12.11.2023 3 z 5

Novacén: Nadcházející věk hyperinteligence Novacén: Nadcházející věk hyperinteligence James Lovelock

Jsem poměrně ráda, že je kniha takto krátká, větší rozsah by mě asi nebavil, ale takto byl čtenáři předložen naprosto dostačující ucelený přehled našeho vývoje a směřování. Bylo fajn si některé návaznosti zopakovat, samozřejmě ne ve všem s autorem souhlasím, ale kolik lidí, tolik názorů. Pan Lovelock má za sebou pozoruhodnou kariéru a je velice užitečné si přečíst úvahy takto brilantního vědce :)

31.10.2023 4 z 5