Tano komentáře u knih
Za mě zase super a přečteno během 2 dnů. Svět Knihovny mi přijde zajímavý a baví mě :) Postavy už známe a docela úspěšně se stále drží svých charakterů. Budu pokračovat v sérii dál.
Když vidím ostatní hodnocení, evidentně jsem knihu nepochopila. Na to, že zábavnou knihu i o 350 stranách schrupnu za den, tak s tímhle jsem se mořila týden a stejně bez úspěchu. U prvních příběhů jsem nepochopila, co mělo být vlastně cílem, kočky byly až nepříjemné - směsice zdrobnělin a příběhu, který se mi fakt nelíbil. Nedočtu a ani se ke knize neplánuju vrátit.
Dobré počtení, nic náročného. Musím souhlasit s některými komentáři, že je zaprvé podivné, že se až do pokročilé třicítky Aje a faraona neřeší mocenské pletichy a vše jde až podezřele snadně. Osobně mi taky trochu vadilo, že během 3/4 knihy uteče pár let a ke konci najednou čas letí a vypadá to, že se v Egyptě vlastně nic moc zajímavého nedělo. Uvidíme, co další díl :)
Dobrá srandička, ideální kniha na dovolenou neboma cesty :)
Tak já nevím, když čtu zdejší komentáře, asi jsem knihu správně nepochopila. Že bych se uchechtala, to nehrozilo vůbec. Ano, kniha je psaná lehce a se vtipem, je obdivuhodné, kolik absurdit se dá uchopit vědecky, ale už tak v půlce jsem si říkala, zda to vlastně vůbec dočtu (je to výzva, musím). Tato jedna kniha mi z díla autora momentálně bohatě postačuje :)
Knížka se mi líbila, nejprve jsem netušila, že bude až tolik fantasy, ale nevadilo mi to, budu číst i další díl.
Příběh mně osobně nic jiného nepřipomínal, možná když má někdo něco v hlavě, tak si to na to pasuje sám, mně to přišlo jako příjemný odpočinkový příběh s poměrně zajímavým světem :)
Unikátní příběh z času holocaustu. Ačkoli se jedná o poměrně tenkou knížku, její poselství je obrovské. Příběh začíná hrdým Němcem, pokračuje hrůzami, které jsou ale podané tak, že se člověku nechce vyloženě zvracet, i když mu jde mráz po zádech, až končíme nadějí. Nic takového jsem nikdy nečetla, doporučuji :)
Klasika, která je aktuální i po těch letech :) Snadno se čte, je to milý oddech. Jediné co, tak musím uznat, že překlad příjmení pana Skruže je lepší v animované verzi, protože ten Vydřigroš na něj v češtině sedí lépe :)
Velice ráda čtu tématiku o sériových vrazích, tentokrát i mně šel chvílemi mráz po zádech. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout, i když teda posledních pár stránek a závěr mi úplně nesedlo, ale to se může stát :)
Mám obvykle ráda literaturu tohoto žánru, třeba 24 osobností Billyho Milligana byla super kniha, nejspíš jsem čekala něco podobného. V této knize si člověk musí čtivost spíše hledat, úvod byl lehce složitější a nějak jsem na konci knihy nebyla uspokojená jejím čtením. Na zmapování případu dobré, ale to je asi všechno, znovu číst nebudu.
Kraťounká kniha s poměrně zajímavým nápadem. Tím, že se jednalo o zajímavý nápad, mi ale taky přišel drobet nedotažený a budil akorát další otázky. Znovu už se ke knize nevrátím, ale čas s ní promarněný nebyl :)
Tak to je dobrý psychohukot, přečteno na jeden zátah. Některé linie mi seděly více, některé méně, ale pořád byla kniha velmi čtivá a člověka zajímalo, co bude v další části. Ve výsledku bych si asi žádnou linii netipla už třeba v půlce do závěru správně, takže pročítám body :)
Pro mě byla kniha víc utrpení, než zábava. Už roky jsem nemusela tolik bojovat, abych něco dočetla do konce. První půlka se mi nečetla dobře vůbec, pak jsem kapitulovala a tu neustálou matematiku kříženou s násilím jsem už nějak dokousla. Ani konec pro mě knihu nezachránil.
Dobrá, zajímavá a pěkně plynoucí kniha. Ideální i do mhd, protože členění kapitol nebo různých úhlů pohledů pasažérů je tak akorát dlouhé :)
Konec mi tak úplně nesednul, za to snižuji trochu hodnocení, jinak ale paráda!
Tak jsem se těšila na děs běs původních "pohádek" z časů, kdy si je vyprávěli spíš dospělí, než že by byly určené pro děti a z tohohle pohledu jsem jednoduše zklamaná. Dobrá půlka je přesně v té podobě, v jaké jí znám, když jsem pohádky jako malá poslouchala na kazetě. Nejděsivější jsou ilustrace. Nové pro mě byly asi jen dva příběhy. Ok, ale znovu číst nebudu :)
Tentokrát mi přečtení trvalo déle než 2 dny. Je asi fajn, že se nám rozšířily hlavní postavy a už se zaměřujeme nejen na Attica, ale i jeho arcidruida a novou druidku, ale pro mě tím kniha trochu pozbyla vtipu. Hlášky Attika jsou prostě nejlepší a bavily mě nejvíc. Nicméně na další díl se samozřejmě zase těším :)
Super díl, líbilo se mi, jak se dá poradit s Olympany, i když toho tentokrát měli naši favorité na krku hodně, skoro jako by se spykl celý svět :) A stále máme našlápnuto dál, naštěstí mám další díl už doma :D
Zase výborný! :) Ty hlášky snad autorovi nikdy nedojdou a mohl by je klidně vydat v sólo příručce :D
Rovnou beru do ruky další díl.
Samozřejmě mě i tenhle díl byl zase super, ale linie nadpřirozena kolem kojota a kožoměnců mě nebavila tolik, jako klasické pantheony z minulých dílů.
Takový lepší průměr. Kniha se čte poměrně dobře, bavil mě začátek ohledně vzniku a řešení "apokalypsy", ale linie dětí už tolik ne.