Tano Tano komentáře u knih

Nimbus Nimbus Neal Shusterman

Zdařilé pokračování prvního dílu, člověk se skutečně těšil, co se dál uděje! Chvilku už jsem přemýšlela, že knihu dočasně odložím, protože jsem se dostala do fáze, kdy mi děj přišel stereotypní a nebavil mě, ale zrovna v tu chvíli nastal obrat, takže ve výsledku zase zhltnuto najednou, jako předchozí díl :)

24.03.2023 5 z 5

Zvon Zvon Neal Shusterman

Celá série je skvělá, neotřelá a zajímavá. Úplný závěr mě však zanechal jaksi neuspokojenou, finále mělo rozhodně větší potenciál.

24.03.2023 4 z 5

Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Naprostá pecka, po tom všem co už člověk přečetl a viděl si myslím, že najít vyloženě neotřelý námět není jednoduché. Smrtka rozhodně neotřelá je, člověku se otevírá nový svět s novými pravidly a jelikož je kniha psaná velice čtivě, slupla jsem ji téměř jedním dechem. Rozhodně by mě nenapadlo, že by byla směřovaná jako vhodná pro děti, dospělý se pobaví výborně totiž také a žádné "dětské zlehčování" jsem v knize nepozorovala :)

17.02.2023 5 z 5

Pod kupolí Pod kupolí Stephen King

Na knihu mě, jak už to tak bývá, navedl seriál. Ačkoli nejsem běžným čtenářem Kinga, pustila jsem se s chutí do díla. V knize jsou výborně rozpracované postavy, je to pecka! Člověk se nepohybuje v žádné šedé zóně, ale od hajzlíků může očekávat přesně to nejhorší a od zkušených postav tomu adekvátní akci. Úplný závěr knihy mě nechal tak trochu neuspokojenou, ale celkově hodnotím knihu jako velice dobré počtení.

30.11.2022 5 z 5

Věž vlaštovky Věž vlaštovky Andrzej Sapkowski

Mnoho lidí má v některé sáze knihu, přes kterou se nemůže dostat, pro mě to byla Věž Vlaštovky, Ciri mě začínala unavovat.

09.08.2022 3 z 5

Frankenstein Frankenstein Mary Wollstonecraft Shelley

Věk autorky a doba, ve které žila, nejspíše dílo hodně ovlivnily. Čekala jsem trochu temnoty, vnitřní rozpor... místo toho mi přijde, že je Viktor Frankenstein vynálezce prokrastinace, fňukna a ne vždy udělá čest své inteligenci. Zklamání.

09.08.2022 2 z 5