Tebby | Komentáře u knih | Databáze knih

Tebby Tebby komentáře u knih

Poutník, čarodějnice a červ Poutník, čarodějnice a červ Christopher Paolini

Zklamání přišlo ve chvíli, kdy jsem zjistila, že se o dalším osudu Eragona a Safiry nedozvím nic. Tak jsem knihu vzala prostě jako další kousek z Paoliniho pera. Pořád má ten úžasný styl psaní, který vás chytne a neopustí. Knihu jsem odložila až po jejím dočtení. 1* dolů za až přehnaně dlouhý příběh o červovi.

08.10.2019 4 z 5

Dej mi své jméno Dej mi své jméno André Aciman

Knížka byla sice čtivá, ale já měla s některými pasážemi problém. Mám ráda, když se děj víc hýbe, tady ale převažovaly myšlenkové pochody. A konec mě docela zklamal. 3*

05.10.2019 3 z 5

Sedmidenní víkend Sedmidenní víkend Ricardo Semler

Původně mě kniha velmi nadchla. Pak se ale spousta myšlenek opakovala, což mě při čtení velmi obtěžovalo. Takze se čtení z pár dní protáhlo na pár týdnů. Některé myšlenky jsou velmi zajímavé. Ovšem myslím si že je kniha určená převážně pro manažery nebo pro někoho kdo už nějakou firmu vlastní nebo rozjíždí. 3*

18.09.2019 3 z 5

Letní láska Letní láska Šárka Jínová

Psané sice čtivě, ale spousta "pravděpodobných" věcí mi prostě celkový dojem z knihy kazily.

24.07.2019 3 z 5

Cashflow Kvadrant Cashflow Kvadrant Robert T. Kiyosaki

Pokračování knihy Bohatý táta, chudý táta se mi až tak nelíbilo, jako právě zmiňovaný druhý díl. V určitých částech jsem měla problém se začíst. Nakonec jsem knihu ale zvládla a navíc si odnesla novou motivaci. Což si myslím, že je nejdůležitější. 4*

22.07.2019 4 z 5

Jeden den Ivana Děnisoviče Jeden den Ivana Děnisoviče Alexandr Isajevič Solženicyn

Jedna z knih povinné četby, ke které jsem se dostala až x let po maturitě. Některé pasáže se mi četly hůře - převážně dialogy, ale i tak jsem knihu zvládla za jediný den. Každopádně si myslím, že znova ji asi číst už nebudu.

18.05.2019 4 z 5

Úžasný Mauric a jeho vzdělaní hlodavci Úžasný Mauric a jeho vzdělaní hlodavci Terry Pratchett

Do knížky jsem se musela spíš nutit. Začala mě bavit až na úplném konci. Byl to pěkný příběh, ale Prattchetův styl asi prostě není nic pro mně.

02.03.2019 3 z 5

Dvojčata Dvojčata Bonnie Bryant

Kniha mě bohužel zklamala, myslela jsem si, že kniha o Dívkách v sedlech bude opravdu o dívkách v sedlech.... Sice se mi četla snadno, ale chybělo mi tam dost věcí... Třeba věk dívek.

04.02.2019 2 z 5

Restart: Průvodce podnikatelským minimalismem Restart: Průvodce podnikatelským minimalismem Jason Fried

Tento "vedlejší produkt" firmy 37Signals byl pro mne v mnoha věcech velmi inspirující. Líbí se mi dělení knihy do velké spousty kapitol, které mají pouze pár stran. Jednotlivé myšlenky se totiž poté snadněji vstřebávají a jednoduše je více času na přemýšlení, než kdyby byly kapitoly x stranové a než by jste se dočetly ke konci myšlenky, dávno by jste zapomněli, jak vlastně myšlenka začala. A dále také konkrétní příklady co a jak praktikují různé firmy. A nakonec velké + za nápadité ilustrace. Doporučuji.

03.02.2019 4 z 5

Království koní Království koní Bolek Polívka

Krásné fotografie koní. Ale na to, že je to kniha, tak by opravdu nezaškodilo přidat více textu.

26.01.2019 2 z 5

Zbožňuju Vánoce Zbožňuju Vánoce Lindsey Kelk

(SPOILER) Po 4 letech jsem se ke knize vrátila a musím znovu upravit už jednou upravený komentář. Je zajímavé, že jak se člověk vyvíjí, má i jiný pohled na to, co se v knize resi. Tato série je jedna z mých nejoblíbenějších, ale musim tu stáhnout další hvězdičku. Těšila jsem se, že si užiju trochu potrhlé Vánoce s Angelou ale více méně si celou knihu jen stěžuje a chlastá, jako by neexistovalo jiné řešení... A štve mě to o to víc, že zrovna jsem přesně v tom stejném věku jako ona... Divím se, že ji Alex dávno nepropleskl. Několikrát si slíbili, že si budou říkat všechno a co se děje? Více méně pořád to stejné... Angela se dozví něco špatného a nechá si to pro sebe aby se to na ni mohlo všechno sesypat... Pohádá se se všemi a zase se usmíří... Bylo to zábavné v jiných dílech ale přijde mi trochu únavné, že autorka si to nemohla aspoň trochu odpustit aspoň na ty Vánoce... Škoda.

22.01.2019 3 z 5

Zbožňuju New York Zbožňuju New York Lindsey Kelk

Zbožňuju zbožňuju Alexe Reida!

19.01.2019 5 z 5

Kráska a zvíře Kráska a zvíře Walt Disney

Moje nejzamilovanější kniha dětství.

14.01.2019 5 z 5

Mulan Mulan Walt Disney

Jedna z nejzamilovanějších knih mého dětství.

14.01.2019 5 z 5

Rudý drak Rudý drak James A. Owen

Indigového draka mám velice ráda. Proto jsem se těšila i na Rudého draka. Kniha byla napsaná opět velmi čtivě, přesto mi přišel příběh až moc překombinovaný. 50%

05.01.2019 3 z 5

Pod brněnskými věžemi Pod brněnskými věžemi Marta Šrámková

Moje hodnocení bych shrnula dvěmi větami z knihy:
Potrestaní karbaníci
Přihodilo se to už hodně dávno v kapucínském klášteře. Tehdy bývalo zvykem, že se o půlnoci mniši modlívali v kostele hodinky.

10.09.2018 1 z 5

Faraonova kletba Faraonova kletba Thomas Brezina

Detektivky od Breziny mě doprovázely celé dětství. Teď jsem se k jedné z nich zase vrátila a pořád se mi líbí. Má v sobě prostě nějaké kouzlo.

08.09.2018 4 z 5

Konečně se rozhodni Konečně se rozhodni Katarína Gillerová

Kniha by se klidně mohla jmenovat jedna nuda za druhou. Celá kniha je strašně depresivní a navíc nepřichází se žádným neotřelým tématem. Nebýt výzvy, ani ji nedočtu.

24.08.2018 1 z 5

Smrtonoš Smrtonoš Andrew McDonald

Když je na knize uvedeno, že je to pro mládež od 11 let, čekala jsem od toho něco jiného. Kvůli popisům určitých částí bych věkovou hranici rozhodně zvýšila. Upřímně ani nevím, pro kterou věkovou kategorii to je. Styl psaní mě absolutně neoslovil. Ale nápad hezký. Z celé knihy mám rozporuplné pocity.

15.08.2018 3 z 5

Jarda a jeho zvěřinec Jarda a jeho zvěřinec Oldřich Bělecký

Obyčejné příběhy obyčejného chlapce. Ničím neurazí ale také ničím nepřekvapí.

12.08.2018 2 z 5