Tebby Tebby komentáře u knih

Otíkova čítanka Otíkova čítanka Pavel Šrut

Už před 16 lety jsme měli Oťase jako povinnou četbu ve 2. třídě a kupodivu je jako povinná četba i nyní. Ale tak není se čemu divit. Je to pěkně napsaný příběh.

06.05.2018 5 z 5

Cantervillské strašidlo (dvojjazyčná kniha, 4 poviedky) Cantervillské strašidlo (dvojjazyčná kniha, 4 poviedky) Oscar Wilde

Příběh Cantervillského strašidla je pro mě jedním z nejoblíbenějších a ráda se k němu vracím.

06.05.2018 5 z 5

Holky s holkama, kluci s klukama Holky s holkama, kluci s klukama Vladimír Hrubý

Některé příběhy zajímavější než ty jiné. Bylo to takové nenáročné počteníčko.

06.05.2018 4 z 5

Dům naproti Dům naproti Ivan Stuchlík

Oproti první knize se mi ta druhá líbila podstatně víc. Jde poznat že je autor zase o kus starší. Opět neočekávaný konec.

06.05.2018 3 z 5

Nový spolužák Nový spolužák Ivan Stuchlík

Knížku jsem si přečetla hlavně z důvodu, že ji napsal žák školy, na kterou jsem sama chodila. Obdivuji autora proto, v jakém věku knihu napsal. Věk autora na knize jde hodně poznat. Zajímavé zakončení knihy.

06.05.2018 2 z 5

Srdce smečky Srdce smečky Bobbie Pyron

Knížka se mi opravdu líbila. Určitě bych ji doporučila i dál. :)

20.11.2017 5 z 5

Princezna Veronská Princezna Veronská Oldřiška Ciprová

Knížku jsem četla kvůli čtenářské výzvě - oblíbená kniha rodičů. Ze začátku jsem se toho obávala, ale knížka mě nakonec mile překvapila. Byla opravdu velmi čtivá a navíc zajímavé pojetí dějin.

25.10.2017 5 z 5

O koníčku Sultánovi O koníčku Sultánovi Alfred Wellm

Jedna z mých nejzamilovanějších knížek. Jako malá jsem ji četla častokrát. Teď jsem se k ní zase vrátila a pořád se mi líbí stejně. Knížka se čte velice snadno a díky překrásným ilustracím si může člověk více představit různé situace, které se v knížce odehrávají. Tuto knížku můžu všem vřele doporučit.

05.07.2017 5 z 5

Pohádky z tisíce a jedné noci Pohádky z tisíce a jedné noci František Hrubín

Jak tak sleduji, mám bohužel opačný názor než všichni komentující. I když má knížka pouze pár stránek, nemohla jsem se do ní začíst a pořád jsem vyhlížela pouze poslední stránku knihy.

25.06.2017 1 z 5

Ohnivá hvězda Ohnivá hvězda Chris D'Lacey

Rozhodně zajímavé počtení. I když spíše preferuji když se v ději děje něco průběžně a né tiché bublání a pak veliký třesk na konci.

21.06.2017 4 z 5

Dračí posel Dračí posel Rachel Hartman

Nekonečné cestování na začátku. Nudné zdlouhavé pasáže. Serafíně se pořád nedařilo a vůbec jsem nechápala onu "Osvícenou". Taky jsem moc nepochopila postavu Rosoláče. Bylo skvělé, že Serafína už nemusí skrývat kým je, ale rozhodně jsem jí přála jiný konec.

10.05.2017 4 z 5

Brisingr Brisingr Christopher Paolini

Další pěkné pokračování série. Jen mi bylo líto Eragona, jak pořád dostával na prdel.

10.05.2017 5 z 5

Eldest Eldest Christopher Paolini

Ellesméra je moje snad nejoblíbenější místo z celé Alagesie.

10.05.2017 5 z 5