Teenka
![Utrpení mladého Werthera Utrpení mladého Werthera](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/2497/utrpeni-mladeho-werthera.jpg?v=1735942295)
Utrpení mladého Werthera je pro me pouze příběhem těžce labilní a neschopné osobnosti čelit jakýmkoliv překážkám. Poměrně věrně mi Werther připomína dnešní emo děti, kteří jsou přesvědčeni,že celý svět stojí proti nim.
![Betonová zahrada Betonová zahrada](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/280376/betonova-zahrada-ors-280376.jpg?v=1569564859)
Naprosto souhlasim s predeslym nazorem...musim rict,ze u Betonové zahrady me nadchl jak film,tak kniha a oboji ma svoje zvlastni kouzlo.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Sophiina volba Sophiina volba](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539/sophiina-volba-19n-539.jpg?v=1566577540)
Je vcelku smutné, když to začne užasným nápadem na námět knížky, ale bohužel to skončí takto.
![Petr a Lucie Petr a Lucie](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/1584/petr-a-lucie-oMP-1584.jpg?v=1583076546)
podle me je kniha Petr a Lucie novejsi obdobou Romea a Julie...pribeh dvou mladych lidi,kteri nemuzou byt spolu i pres to, ze se vroucne milujou (je to laska nebo blazniva zamilovanost?), protoze tu je nejaka prekazka, ktera jejich lasce brani a vse konci tragicky...
![Pán much Pán much](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/3645/pan-much-IAp-3645.png?v=1692721565)
Tak tahle knizka me opravdu zaujala a to z jednoho prosteho duvodu....Golding na ni perfektne ukazuje jak se muze stat i z ditete stvura. pokud uciti, ze ma nad nekym moc a zacne ji zneuzivat az barbarskym zpusobem...,
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Miláček Miláček](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/1612/milacek-cWd-1612.jpg?v=1615410476)
Miláček...co k němu říci?Musím uznat, že mě mile překvapilo, jak dobře se Miláček čte...jinak byly chvíle, kdy jsem žasla, co si byl pan Duroya schopen dovolit a ještě více jsem žasla, jak krásně mu to procházelo...abych se přiznala, konec jsem čekala úplně opačný a to takový, že Duroya na svoje intriky dojede ovšem opak byl pravdou. Ale tak si říkám, proč si zbytečně idealizovat svět tím, že existuje spravedlnost:)
Jinak bych řekla, že Miláček je příjemné čtivo po nedělním obědě.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Utrpení knížete Sternenhocha Utrpení knížete Sternenhocha](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/3006/utrpeni-knizete-sternenhocha-KMf-3006.png?v=1564846364)
Zvrhlost nad zvrhlost a tak to má být:) neuvěřitelný děj, přebíhání mezi sny a realitou a nečekaný až šokující konec...tleskám pane Klímo:)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Lolita Lolita](https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/590/lolita-KFQ-590.jpg?v=1560061475)
Podle me nebyl film respektive ten novejsi s Ironsem az ta povedeny...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Obchodník se smrtí Obchodník se smrtí](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206/obchodnik-se-smrti-206.jpg?v=1370813136)
Rekla bych, ze Hugh Laurie je muz mnoha talentu a napsat vtipnou knihu mu necini sebemensi problem.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Nebezpečné známosti Nebezpečné známosti](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13322/nebezpecne-znamosti-Rhj-13322.jpg?v=1396538676)
Čekala jsem dílo plné intrik a zvratů...myslím,že se příště podívám na Cruel intentions
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Červený a černý Červený a černý](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/2054/cerveny-a-cerny.jpg?v=1732028375)
Díky této knize mi došlo,že i postavu z knížky je možno nesnášet. Ještě, že tam ten Julián Sorel byl...:)