Temsiss Temsiss komentáře u knih

Chvíle před koncem Chvíle před koncem Lauren Oliver

Na začátku jsem měla chuť knihu vrátit. Byla jsem naštvaná, protože knížka zcela nebyla taková, jako jsem si jí představovala. Hlavní hrdinka byla arogantní, sebestředná a pitomá. Nemohla jsem ji vystát, až do osudného večera. Ten změnil vše nejen pro ni, ale i pro mě. Kniha se stala o mnoho zajímavější a nepředvídatelnější. Rozhodně se obrátila k lepšímu a já nemohla přestat. Kniha je zajímavá, napínavá a námět je určitě k zamyšlení. Když vydržíte začátek, nebudete litovat. ;)

03.01.2013 4 z 5

Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Tenhle díl mi přišel jednoznačně nejslabší. Chvilku mi trvalo, než jsem to přečetla, a nakonec mi přišlo, že autorka nevěděla přesně, jak to má zakončit, tak to tak nějak odflákla úrazem a většinu pozabíjela. Nebylo to tak napínavé jako první díl, ale to je jen málo knížek. Ten konec se mi moc nelíbil, ale jinak Hunger games válí. Zvlášť se mi líbí ta manipulace s Katniss, že neví, kdo je dobrý a kdo je špatný.

05.09.2012 4 z 5

Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Krásný román z dob Anglie, kdy tam panoval pro mě zvláštní způsob života nebo spíše seznamování a vdavků. Viděla jsem i film z roku 2005, který se mi velmi líbil a moc se od knížky nelišil. Jediné, co bych knize vytkla, je překlad typu "Lízo;Lízinko.."

06.08.2012 5 z 5

Na vrcholu Na vrcholu Richelle Mead

Knížka byla dobrá, zajímavá, ale děj nic moc. Přišlo, že se to rozjelo až ke konci. Začátek mi přišel takový... utahaný. Jinak se mi to líbilo a byla jsem celkem překvapená některými scénami. ;)

11.07.2012 3 z 5

Píseň kostí Píseň kostí John Meaney

Anotace této knihy mě překvapila a líbila se mi. Nápad energie vytvářené lidskými kostmi je opravdu zajímavý a zdá se být super. Jenže jsem od knihy čekala asi něco jiného, protože mě moc nenadchla. Kvůli nápadu je kniha senzační, bohužel (narozdíl od Bobokinga :)) mi tam chyběly bližší popisy. Takhle to nechalo čtenáře tápat v nevědomosti.. Neříkám, že je na tom něco špatného, ale tady mi to vážně chybělo. Ikdyž příběh to nejspíš dobře vyvážil. :) Aspoň nechyběl nečekaný závěr. ;) Jinak je kniha skvělá, bohužel jsem asi měla špatnou náladu na čtení. :)

07.06.2012 2 z 5

Muži ve zbrani Muži ve zbrani Terry Pratchett

Tato kniha byla vážně skvělá. :-) Je to moje první kniha od Pratchetta a hrozně se mi líbila. Myslím, že pana Karotku si prostě oblíbí každý :-) Rozhodně doporučuju :-)

04.09.2011 5 z 5

Moje dlouhé mlčení Moje dlouhé mlčení Erika Bezdíčková

Paní Bezdíčkovou jsem potkala ve škole na její besedě a jsem vážně ráda, že jsem ji mohla potkat a slyšet tohle všechno právě od ní. Jsem celkem ráda, že schválně vynechala ty strašné podrobnosti, protože si myslím, že málo jich zrovna nebylo. Tímhle by si jentak někdo projít nedokázal..

18.07.2011 4 z 5

Bílý tesák Bílý tesák Jack London

Jedna z nejhezčích knížek, co jsem kdy četla. Smutné je, čím vším si musel projít a jsem ráda, že to tak dopadlo. Naprosto uchvacující a zajímavá knížka. Dopuručuju :-)

Poslední píseň Poslední píseň Nicholas Sparks

Já sice romány moc nečtu, ale tohle se mi opravdu líbilo. Knížka je to krásná a poměrně reálná. Chytla mě hned od začátku. Knížka nemá zrovna moc typicky šťastný konec, což se mi líbí. A filmu se podle mě knížka nemůže rovnat, knížka je o moc hezčí než film. Můžu doporučit :-)

Neříkejte mi Izmael Neříkejte mi Izmael Michael Gerard Bauer

Kniha mi připadala trochu jako z amerického filmu, (pozor spoiler) kde je prvně všechno na nic a potom se všechno zlepší a on si najde kamarády a holku. Ale jinak moc pěkná knížka, příjemně napsaná, taková oddychová a zábavná. Doporučuju :-)

Smečka Smečka Andrea R. Cremer

Zajímavá knížka.. Nečekala jsem, že mě to tak chytne a budu to mít tak rychle přečtené.. Jen ten konec v napínavé chvíli.. Prostě už se těším na další díl :-)

24.05.2011 4 z 5