tereza8 tereza8 komentáře u knih

Osm Osm Radka Třeštíková

Přečteno za tři dny. Asi zatím nejzajímavější knížka autorky, je vidět posun vpřed. Líbí se mi originální styl, jakým Radka píše - to asi ze všeho nejvíce. Zajímavá je i psychologie postav, i když některé části a souvislosti jsou až zbytečně křečovité a nevěřila jsem jim. Detektivkou je Osm však jen okrajově.

09.07.2017 4 z 5

Mapy. Atlas světa, jaký svět ještě neviděl Mapy. Atlas světa, jaký svět ještě neviděl Aleksandra Machowiak Mizielińska

Nádherně ilustrované! Krásné a poučné a to nejen pro děti.

16.10.2016 5 z 5

Jeden plus jedna Jeden plus jedna Jojo Moyes

Strhující příběh. Jojo Moyesová to zase dokázala na výbornou a dostala mě do kolen, ostatně i jako její jiná díla, tak i tohle je TOP! Knížka vypraví o osudu rodiny se kterou se život moc nemazlí, je to příběh, který se může stát právě Vám nebo mě. Letní oddychovku moc nečekejte, tohle je realita… někdy možná tvrdá až moc, ale je. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout, chtěla jsem vědět, co bude dál, věřila jsem spisovatelce každé slovo, fandila hlavním postavám, litovala je, soucítila s nimi, obdivovala je, radovala se s nimi, prožívala vše s nimi, smála se i brečela zároveň. Příběh ve mě něco hluboko zanechal. Tolik emocí najednou. A o tom to je. Příběh o tom, že to nikdy nesmíte vzdát a že ,,dobrým lidem se opravdu dějí dobré věci." Děkuji za to!

28.07.2016 5 z 5

Láska z Paříže Láska z Paříže Alexandra Potter

Od Alexandry Potter jsem četla všechny její knížky a tahle patří mezi ty TOP. Jedná se o nenáročné romantické čtení, když chcete vědět, že láska vždy zvítězí a pokud máte rádi šťastné konce. Knížka je čtivá, vtipná a asi každý se v ní v některých pasážích najde :-) Ideální oddychová četba na pláž.

25.07.2016 5 z 5

Žiju bez dětí Žiju bez dětí Martina Hynková Vrbová

Zajímavý pohled na nemateřství z různých životních příběhů. Za mě čtivé a často až překvapivé názory či lidské osudy. Doporučuji každému.

30.10.2024 5 z 5

Rozhodni se být zdráv Rozhodni se být zdráv Jan Vojáček

Zodpovědnost a péče o sebe a své zdraví je v první řadě na nás samotných. Nikdo jiný to za nás neudělá.

18.08.2022 5 z 5

První chyba První chyba Sandie Jones

Zapeklité, zamotané, propojené (v pozitivním slova smyslu) … to je pro mě kniha První chyba. Napínavé do poslední stránky.

01.04.2022 5 z 5

Útěk ze světa Útěk ze světa Lucinda Berry

Zajímavý příběh i téma. Co vše může způsobit nezdravý fanatismus… za mě 5 hvězdiček.

29.12.2021 5 z 5

Chůva Chůva Gilly Macmillan

Zprvu jsem měla problém se do příběhu dostat. Hodně jmen, postav, časové linie, někdy zbytečně dlouhé pasáže. Až v půlce mě začala kniha bavit, pak to mělo spád. Zajímavá myšlenka, kterou si odnáším - člověk by měl dát častěji na svoji intuici.

09.10.2020 4 z 5

Fáma Fáma Lesley Kara

Začátek byl takový táhlý a “nic moc”, nemohla jsem se začíst, pak mě začala ale kniha bavit čím dál víc. Závěr byl pro mě překvapením. Originální příběh a námět.
... někdy stačí vteřina, aby se nám změnil život vzhůru nohama a už nikdy nebyl stejný ...

11.07.2020 4 z 5

Foukneš do pěny Foukneš do pěny Radka Třeštíková

,,Zbylo jen ticho pod slovy. Jako když foukneš do pěny.”
Myslím, že spousta lidí je z knížky rozčarovaná kvůli tomu, že čekalo spíše letní oddechové čtení. Tato kniha je jiná, děj je možná pro někoho náročnější - tok myšlenek hlavní hrdinky, střídání minulosti a přítomnosti, vztahy, emoce a křivdy. Příběh jde do hloubky, tak ale i jako předešlé knížky od R. Třeštíkové.

20.06.2020 3 z 5

Hrob pro mého manžela Hrob pro mého manžela Catherine Steadman

První půlka byla takový lepší průměr, stále jsem čekala, kdy se “to rozjede” a dočkala jsem se. Zajímavý příběh, co vše je člověk schopný udělat pro peníze.

17.01.2020 4 z 5

Jsi tam, brácho? Jsi tam, brácho? Marek Herman

“Povinná” četba pro všechny rodiče a pedagogy. Stejně jako předešlá knížka od M. Hermana. Víc takových knížek, prosím. :-)

17.01.2020 5 z 5

Tiché lži Tiché lži Sarah Pinborough

Perfektní příběh. Po delší době kniha, která mě pohltila. Musela jsem číst a číst. Vědět, co bude dál.

23.05.2019 5 z 5

Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

Čekala jsem asi všechno, když jsem knihu četla, ale ten konec? Poslední stránky příběhu? To se nedá popsat. To si musíte přečíst, abyste pochopili. Dávám 4*.

30.10.2018 4 z 5

Do vody Do vody Paula Hawkins

Po hitu Dívka ve vlaku asi mnozí očekávali další hit, včetně mě. Knížka na mě působila občas složitě, ztrácela jsem se v postavách a časových liniích. Líbil se mi silný psychologický podtext a hloubka. Rodinné vazby a vztahy vůbec jsou jedna velká záhada.

09.07.2017 3 z 5

Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Brilantní dílo, nemám slov. Jedním dechem přečteno, protože musíte číst prostě dál, nevíte na čí straně být, na každé další stránce vás čeká další překvapení a jste strašně zvědaví, jak to celé dopadne. Nečekala jsem, že to skončí, jak to skončilo, i to pro mě bylo překvapující, až do poslední chvíle nevíte, jak příběh vlastně dopadne. Více takových knih!

14.01.2017 5 z 5

Švábi Švábi Jo Nesbø

Spíše zklamání. Negativa převažují, ačkoliv jsem se na knížku těšila. Po Netopýrovi, ze kterého jsem byla nadšená, jakožto z první knížky od Nesba, tak ale tato pro mne byla daleko slabší knížkou, která mi přišla táhlá a zdlouhavá. První polovina byla snad i záživnější, u druhé části jsem se skoro až nudila. Stále jsem čekala na takové to "bum", které ale za celou dobu nepřišlo. Celkově ve mě příběh nic moc nezanechal.

14.07.2016 2 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Hypnotizér. První kniha od skvělé dvojice pod pseudonymem Lars Kepler a zároveň i kniha díky které jsem se doslova zamilovala také do všech dalších od tohoto spisovatelského páru. Příběh je svěží, nápaditý, napínavý… nemohla jsem se odtrhnout!

11.07.2016 5 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Zajímavé a silné příběhy. První knížka, kterou jsem si od Radky přečetla. Kniha se čte sama, je jednoduchá. Překvapila mě a upoutala, že bych ji nejradši přečetla na jeden zátah. Líbí se mi autorčin styl psaní, který je originální i vtipný.

27.06.2016 3 z 5