TerJac TerJac komentáře u knih

Jedno přání Jedno přání Nina Laden

Tohle byla prostě krása. Přečteno 3x za sebou. Jedna z knih, která dětem dokáže rozvinout krásně fantazii. Mám v hlavě hned několik nápadů, jak by se kniha dala využít .... no prostě super.

18.05.2021 5 z 5

Ema a lesní zvířátka Ema a lesní zvířátka Daniela Nováková

Určitě doporučuji každému, kdo se chce se svým dítkem věnovat přírodě a z četby si zároveň odnést i nějaké informace. Kniha je nabízí a to nejen je, ale i menší aktivitky. Navíc se z příběhu dítě krásně dozví potřebné informace o přírodě. Prostě krásné.

13.05.2021 5 z 5

Anglické růže Anglické růže Madonna Ciccone

Tohle bylo moc pěkné. Krásný poučný příběh o přátelství, a o tom, že není třeba nikoho soudit dopředu, aniž bychom o něm něco více věděly :)

20.04.2021

Jakov a sedm zlodějů Jakov a sedm zlodějů Madonna Ciccone

Knihu jsem vzala do rukou a protože mě upoutaly ilustrace, dala jsem se do čtení, aniž by tušila, kdo knihu napsal. A byla jsem pak velmi překvapená. Že Madonna zkoušela psát knihy pro děti vím, ale netušila jsem, že s takovouto tématikou. Tak procítěnou a jakousi "lidskou"? Asi tuto ženu prostě dobře neznám, ale nečekala bych to od ní. Moc pěkné.

15.04.2021 5 z 5

To se dělá, Sedmikrásko? To se dělá, Sedmikrásko? neznámý - neuveden

Ano, kniha by byla opravdu přínosem, kdyby se neodflákla spolupráce autora a ilustrátora. Kniha, byť ze začátku vypadala jako super vzdělávací, okamžitě zklamala při ilustraci popelnic na tříděný odpad. Chápu, že ilustrátor není zřejmě Čech, ale to nic nemění na skutečnosti, že je tento detail ( zvlášť při celkové tématice knihy) dost podstatný.
Když chodíte s dítětem na procházku a vysvětlujete mu do jaké popelnice se co hází, a podle jaké barvy ji pozná, a potom otevřete knihu a je to tam úplně jinak ..... Vypadáte před dítětem buď jako lhář, ale při nejmenším mu pěkně zamotáte hlavičku. Na tohle jsem prostě alergická. Takže tohle tedy ne.

22.03.2021 2 z 5

Knihožrouti Knihožrouti Klára Smolíková

Pěkné, oceňuji nápad s výrazy ze světa knihomolů, které jsou dětem hezky názorně vysvětleny. Moc milé :)

09.02.2021 4 z 5

Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Musím souhlasit s předchozími názory. Jsem ráda, že jsem jako první četla Prvoka, protože po Erotikonu už dlouho po žádné Hartlově knize nesáhnu. Netvrdím, že byla tak špatná, ale rozhodně mi nic ani nepřinesla. A to mi chybí.

07.01.2021 4 z 5

Eda Eda Eliška Straková

Moc pěkná kniha. Jednoduchý příběh o tom, že jsme každý jiný a proč je to fajn :)

29.12.2020 5 z 5

Velká kniha superschopností Velká kniha superschopností Susanna Isern

Některé schopnosti jsou pěkně popsány, ale něco se mi zdá zase nedotažené. Ilustrace moc pěkné.

28.12.2020 3 z 5

Dítě v síti Dítě v síti Daniel Dočekal

Kniha mne oslovila, to určitě. Napsána je dobře. Ale pro mě nepřinesla nic nového, protože se o problematiku zajímám a sama si rizika uvědomuji. Jak už někdo psal, informovaní rodiče, kteří neberou tyhle záležitosti na lehkou váhu, si ji přečtou a umocní se tak ještě ve svých postojích. Nevím ale nakolik to pomůže těm, kteří si neuvědomují, uvědomit nechtějí a nebo hůř vůbec neví ani o polovině této problematiky.
Pro tyto kniha zůstane stejně netknutá, a bude jimi vychovávana (bohužel) jen generace dalších "vymytých mozků."

15.12.2020 5 z 5

Malý princ slaví Vánoce Malý princ slaví Vánoce Martin Baltscheit

Jsem moc ráda, když mě něco vyvede z omylu. Když se mi tato kniha dostala do rukou, byla jsem skeptická. Byla jsem si jistá, že se jedná o dalšího "pisálka", který jen opět těží ze známé postavy.
Opak je ale pravdou. Knihu jsem přečetla jedním dechem a moc, i když je to slabé slovo, moc se mi líbila. Kniha mě dojala, opět mě přivedla ke krásným vzpomínkám k mé milované knize o Malém princi, kniha mě rozesmála a dokonce z ní dýchá i neuvěřitelná atmosféra Vánoc, která (bohužel) pravdivě odráží dnešní dobu. Smekám před autorem, tohle se povedlo!

Milion bilion vánočních skřítků Milion bilion vánočních skřítků Hiroko Motai

Tohle je nádhera!! Škoda, že je to napasováno na skřítky a soby, ale v jistém duchu, je to použitelné i na našich tradicích. Velmi jednoduché, pro děti naprosto účelné a krásně milé (zase jiné) vysvětlení vánoční tradice dárků. Moc se mi to líbilo!!

Popletený svět Popletený svět Ivana Janišová

Výborný nápad. Příběh je krásný a moc se mi líbí propojení s pořekadly, kterým právě děti často nerozumí. Tohle bylo moc fajn!

Rok v lese Rok v lese Kris Hirschmann

Za mne zklamání. Ještě že jsem ji měla půjčenou, a nekupovala ji. Ano, pokud někdo skutečně nikdy nebyl venku a nevnímal, co v kterém ročním období roste, může mu být kniha nápomocna. Ale pro ostatní, kteří do přírody chodí normálně si myslím, že " Ameriku" neobjeví. Nabízené informace či aktivity mne nepřekvapily a tudíž neoslovily. Navíc si myslím, že se i opakují (viz. zvířecí stopy).

24.09.2020 2 z 5

Ó, ó, ó, vajíčko! Ó, ó, ó, vajíčko! Ester Stará

Tak tohle se podařilo. Vtipné, roztomilé, výstižné. Aneb jak krásně se dá zpracovat příběh jedné obyčejné housenky :)

22.09.2020 5 z 5

Příběhostroj Příběhostroj René Nekuda

Velmi doporučuji. Konečně další kniha podněcující děti kriticky myslet, zamýšlet se nad textem a rozvíjet fantazii. Tohle mě opravdu potěšilo!!!

22.09.2020 5 z 5

Vlak Vlak Pavel Čech

Těšila jsem se moc na ni,a splnila moje očekávání. Taková, jako je život sám .....

07.08.2020 5 z 5

O vlkovi se sklerózou a jiné pohádky O vlkovi se sklerózou a jiné pohádky Stanislava Reschová

Moc povedené, perfektní pro předčítání. Děti hodně pobaví :)

30.07.2020 5 z 5

Archiv Archiv Victoria Schwab

Nebylo to špatné. Dobrý myšlenka, příběh v závěru až moc nadnesený, ale to jsem čekala. Rozhodně nelituji stráveného času :)

16.07.2020 4 z 5

Pan Podpostel Pan Podpostel Chris Riddell

Ani fakt, že je kniha pěkně ilustrovaná nemění nic na tom, že je to bezduchý příběh, který postrádá jakoukoliv pointu.Na konci jsme se synem byli akorát zmatení, a syn stejně jako já si pokládal stejné otázky, které vůbec nebyly vysvětleny ani jinak opodstatněny. Nevím co kniha nabízí, ale nám příběh tedy nedal nic.

18.06.2020 1 z 5