terka95 terka95 komentáře u knih

Útočiště Útočiště Jérôme Loubry

Na knížku jsem se moc těšila, čekala jsem dechberoucí příběh a překvapující "wow" ukončení, jak většina slibovala..
Průměrné čtení a vyústění příběhu pro mě bylo zklamání. To jsem opravdu četla tolik stran pro tenhle konec knihy? Některé pasáže byly poměrně zajímavé, ale kniha nenaplnila mé očekávání.

18.08.2021 3 z 5

Příběhy statečných Příběhy statečných Iva Volková

Po přečtení knihy opravdu obdivuji všechny, kteří dávají šanci starším nebo nemocným psům..moc hezké čtení, které pohladí po duši.. "lidé" dokážou být neskutečně zlí, ale máme tu i lidské anděly..toto vyprávění je toho důkazem..a Samík, to je opravdu srdcovka a láska!:)

25.04.2021 5 z 5

Chlapec na vrcholu hory Chlapec na vrcholu hory John Boyne

Za mě lepší než Chlapec v pruhovaném pyžamu (i když film se mi líbil dost), konec možná příliš ukvapený.. ale doporučuji k přečtení, filmové zpracování by bylo určitě fajn :) 4.5*

31.05.2020 5 z 5

Není úniku Není úniku Taylor Adams

Fajn počtení, kdyby byl děj vyprávěn v 1.osobě, bylo by to ještě o něco napínavější. Po marketingové masáží jsem čekala asi ještě o trochu víc, ale pěkné 4* si kniha zaslouží.

21.10.2019 4 z 5

Blackout: Zítra bude pozdě Blackout: Zítra bude pozdě Marc Elsberg (p)

Na knihu jsem se těšila, očekávala jsem, že budu fascinovaná a bude to svým způsobem děsivé. Dočkala jsem se nezáživné, příliš dlouhé a natahované knihy (zajímalo by mě, proč byla zařazena do thrillerů). Myslela jsem, že bude víc věnováno důsledkům, autor se rozepíše o všech možných černých scénářích. Místo toho, se kromě pár stran, řešilo proč, jak se to stalo, kdo za útokem vězí.. také nechyběly technologické popisy.. s hlavními postavami jsem se nezžila, nejspíše také proto, že byly skryty pod příjmeními, ne křestními jmény. Knihu jsem dočetla z donucení a jsem ráda, že je za mnou. Námět super, dalo se vytěžit tolik! Jednu hvězdičku dám jen knize, co se opravdu nedá číst..tohle jsem přelouskala, takže za 2*, ale nedoporučuji.

04.02.2019 2 z 5

Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii Ladislav Zibura

Tuto knížku jsem začala číst ihned poté, co jsem se vrátila z Gruzie a bylo neuvěřitelně milé číst si o místech, kde jsem byla a o postřezích, které jsem měla s panem Ziburou stejné. A právě možná se mi tak líbila a asi i díky tomu této knížce mírně nadržuju :D Nebyla to knížka, kterou bych přečetla na jeden zátah, každý den jsem si jí dávkovala po malých částech, ale u každé části jsem se zasmála a obdivovala pozitivní přístup k životu - předsevzala jsem si ho brát také více optimisticky :) Určitě si přečtu i další knihy od autora (snad i na přednášky se dostanu), doufám že budou také plné lehkosti, humoru a zajímavých poznatků. Pochválit musím i grafické zpracování knihy, krátké kapitoly a vzdělávací pasáže např. o historii, které nastínily a mnoho vysvětlily. Nebyly dlouhé, nebyly ubíjející a z jejich čtení jsem si hodně odnesla. Třeba Náhorní Karabach jsem znala jen podle jména a jsem ráda, že teď o něm také už něco vím :) Mou zaujatost doplnilo neustálé vyhledávání si míst a informací na internetu, takže já jsem spokojená a hodnotím 5*.

08.07.2018 5 z 5

Všechno, co máme Všechno, co máme Kerry Lonsdale

Asi jsem čekala více dechberoucí rozuzlení, ale celkově se mi tato povětšinou poklidná knížka líbila a těším se na další pokračování :)

30.03.2018 4 z 5

Hora mezi námi Hora mezi námi Charles Martin

Nejspíše mi uškodilo, že jsem první viděla film a až pak četla knihu..v knize byly dle mého nereálné situace a kniha mě příliš nepohltila. Hodnotila bych 3,5*.

31.01.2018 3 z 5

Star Wars - Ztracené hvězdy Star Wars - Ztracené hvězdy Claudia Gray (p)

Napínavé, hezky napsané, romatické i smutné. A pokud se ve světě Star Wars trochu orientujete, je to vyloženě paráda vidět situace, které znáte, očima jiných postav, o kterých jste dosud neslyšeli :)

01.09.2017 5 z 5

Jedenáct Jedenáct Mark Watson

Kniha, od které jsem toho příliš nečekala, ale velice mě překvapila. Zajímavé čtení o řetězci událostí, které můžete rozpoutat svým činem, aniž byste o tom věděli. U knížky musíte trochu přemýšlet a vybavovat si již zmíněná jména lidí, ale to jak vše do sebe zapadá - skvělé! Co mě moc bavilo, byly náhledy do budoucnosti hrdinů, bylo to neuvěřitelně zajímavé. Celou knihu bych hodnotila 4 hvězdičkami, ale ten konec! Konec,o kterém pořádně nevím co si myslet a přemýšlím nad tím, jak to tedy vše bylo. Takže hodnotím spíše 4,5* za originální motiv a konec, kdy do sebe opravdu vše zapadne. Myslím, že by si tato kniha zasloužila více pochopení a vyšší hodnocení. Doporučuji k přečtení :)

20.07.2015 5 z 5

Rande na balkoně Rande na balkoně Felicia Kingsley

Milé oddychové nenáročné čtení, ideální do dnešní doby, líbí se mi námět i obálka :) někdy mi jejich náklonost v určitých chvílich přišla méně uvěřitlená, ale tak to má u romantických knížek asi být..děj mi tak vtipný (jak zde zmiňují ostatní) nepřišel, ale je moc fajn a romantickým duším doporučuji k přečtení :)

13.01.2021 4 z 5

Pasažéři Pasažéři John Marrs

Nápadité téma, za mě sice trošku slabší konec.. ale věci skutečně nemusí být takové, jaké vypadají na první pohled :)

22.11.2020 5 z 5

Poslední příliv Poslední příliv Sandrine Collette

Kniha se poměrně dobře četla i když některé pasáže mi přišly trochu těžkopádné... příběh se mi líbil, ale na můj vkus to mohlo lépe odsýpat a čekala jsem na konci wow efekt, kterého jsem se bohužel nedočkala.. celé je to takové neukončené :/

A můj maličký nedůležitý osobní "problém" byl se jmény postav - některé jsem v životě neslyšela a asi mi tím pádem přišly možná zastaralé a zvláštní :D ale věřím že se tak jmenuje spoustu osob, ale jak zmíňuje eva3992, také jsem nepobrala, proč se rodičům říká křestními jmény a pak jsou na dalších stránkách zas "matka a otec". A proč vlastně matka a otec? Pochopila jsem, že se to odehrávalo v dnešní době, tak si myslím, že by "mámou" a "tátou" nic nezkazili... celkově mi styl psaní někdy přišel jak z minulého století.

Ale i přesto 4* :)

23.10.2020 4 z 5

Navždy po francouzsku Navždy po francouzsku Fiona Valpy

Nenáročné čtení ideální na léto..žádné zvraty, děj poklidně plyne..za mě 3,5* :)

05.07.2020 4 z 5

Mefisto Mefisto Tess Gerritsen

Zatím všechny knížky, co jsem od Tess četla, byly fajn a tato není výjimkou. Nicméně tato tématika mě moc nebere a třeba Dvojče mě dostalo více :)

11.05.2020 4 z 5

Dvojče Dvojče Tess Gerritsen

Skvělá knížka, již jsem četla od autorky Umři znovu a tato byla ještě o něco napínavější a asi i krutější, opravdu mě zajímalo, jak to celé dopadne.. akorát smrt jedné z postav mi bylo vážně líto..:( hodně mě to zaskočilo, doufala jsem v happyend:)

10.04.2020 5 z 5

Žena z čísla 24 Žena z čísla 24 Juliet Ashton

Příjemná oddychovka u které jsem si myslela, že mě nepřekvapí a nakonec překvapila vícekrát.. což možná bylo na škodu, knížka ztrácela na uvěřitelnosti. Ale asi málokterý ženský román je uvěřitelný:) Asi vyloženě nenadchne, ale fajn počtení.

05.08.2019 4 z 5

Zabít Pabla - Lov na největšího psance světa Zabít Pabla - Lov na největšího psance světa Mark Bowden

Četla jsem po zhlédnutí seriálu Narcos, potěšilo mě, že hodně věcí ze seriálu odráželo skutečnost. Hodně děsivá minulost Kolumbie. Autor si na knize dal záležet a má dobrou vypovídající hodnotu, některé pasáže byly ale malinko slabší.

21.06.2019 4 z 5

Duchařské příběhy Duchařské příběhy Olga Krumlovská

Některé příběhy byly bohužel málo uvěřitelné a nedůvěryhodné. Souhlasím, že po grafické stránce se kniha povedla a také je mi líto, že pro krátkost příběhů (těch poutavých) byly příběhy málo zapamatovatelné.

20.04.2019 3 z 5

Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

U Manželů odvedle mi asi uškodilo, že jsem čekala naprostou pecku a dočkala jsem se spíš rozvleklého příběhu..u této knihy jsem nic nečekala a musím říct, že se mi líbila ..konec tomu korunoval :) Opět by neuškodil rychlejší spád, ale knihu mě bavilo číst, u Manželů jsem už doufala, ať se to nějak rozuzlí a kniha skončí :D říkala jsem si, že dám autorce ještě šanci a Někdo v cizí domě mi potvrdil, že se pustím i do další knihy, až u nás vyjde :) 4,5*

08.12.2018 4 z 5