TerkaEmka TerkaEmka komentáře u knih

Zpěv straky Zpěv straky Dana Beranová

Na mě to byla trochu moc pohádka, ale celkově se mi kniha líbila. Super byla nejen Henika, ale i straka a Potvora. Jen mě mrzí ten useknutý konec jsem fakt zvědavá, jak to s holkama nakonec dopadne.

05.11.2023 4 z 5

Sauronova nevěsta Sauronova nevěsta Emma Surdu

Dost mě mrazí, když tady čtu ty nenávistné komentáře od těch fanoušků Tolkiena, kteří nemůžou přenést přes srdce, že jim někdo sáhl na oblíbenný příběh. Je zajímavé, že když se objevil Poslední pán prstenu, který z toho dělá špionážní román (a místy dost nudný, hú), přičemž nemění jenom charaktery původních postav ale i reálie, takže z Mordoru dělá průmyslově vyspělou civilizaci (což Sauronova nevěsta nedělá, ale zachovává původní svět), tak zdaleka nesklidil takové odsouzení jako když se v hlavní roli objevila ženská hrdinka. Neříkám, že je to nejlepší kniha co jsem kdy četla, ale má celkem spád, pár zajímavých postřehů a sem tam i nějaký úsměvný moment. A těm, co svět Středozemě neznají hezky všechno postupně vysvětlí. A že se víc soustředí na vztahy, takže záležitosti kolem prstenu ustupují do pozadí? No to je asi pravda. Je to prostě jiné, ale ne zas tak špatné, prostě jiné pojetí. Klidně bych to doporučila čtenářkám které Tolkiena vůbec neznají.

05.11.2023 4 z 5