TerkinKnižnySve TerkinKnižnySve komentáře u knih

Prepínač Prepínač Jakub Mišči

opäť výborná kniha.

Prvá polka kniha bola geniálna , všetky ohavnosti, ktoré únosca napáchal, že wau, až som zabudla lepiky dávať ani som nedýchala. Autor opäť uvoľnil svoju predstavivosť, ktorá dych vyráža.

Druhá polka knihy išla do detektívnej časti, kde som hľadala únoscu i ja a veru opäť by som nemala byť detektív lebo by som zatkla iného o to viac ma záver prekvapil.

V niektorých veciach som však mala jasno kto čo urobil a že fuj.

Záver bol úžasný konečná pasáž s následkami , trošku sa mi žalúdok prevrátil ale ustála som to aj keď poslednú stranu som vôbec nepochopila ale to nič

ďakujem za skvelú knihu

07.11.2023

Zvrátené mesto Zvrátené mesto Jakub Mišči

výborná kniha, rýchly skok do krutého deja, neustále napätie a odhad kto je ten muž? je to ten či ten či onen? a prečo to robí?

Popisy všetkých hrôznosti čoho bol te magor schopný bravúrne !

Naozaj musím pochváliť autora, že na pár stranách dokázal nahnať strach , odpor a dokonale psycho

Namaľuj mi nádej Namaľuj mi nádej Adriana Gregorová

úžasný a nádherný príbeh plný lásky a ochoty

Príbeh Terky a Juraja, ktorý som z prvu myslela, že to bude ďalšia romantická opičárna v zmysle on ma nechce ja jeho áno a naopak sa našťastie nekonal.

Tento príbeh bol plny pokory a lásky nie raz som plakala :(

Čo všetko musí rodič vydržať keď ma choré dieťa? Čim všetkým si musí prejsť a byť ten silný a nedať najavo prehry či beznádej.

Ďakujem za túto knihu v štafete

Čierna schránka Čierna schránka Nina Protušová

Keby ste žili v sne kde je možné všetko, čo by ste si vysnívali?

Tento príbeh bol úžasný!

Svet Lucidianov, kde slovo nie neexistuje, kde môžeš mať všetko na čo si len pomyslíš akorat musíš dávať pozor na sliedičov, ktorý chcú žiť tvôj sen.

Dejová línia bola úžasná, neustále uskoky, prehry a víťazstva, kde láska bola buď úžasná a nekonečná alebo len lacný podvrh.

Trošku ma hnevala totálna debilita hlavnej postavy ale nuž , hlavná hrdinka nemôže byť vždy tá najmúdrejšia aj keď ma dobré srdce.

Veľmi sa mi páčilo ako sa kniha čítala sama a napredovala ani kúsok miesta v knihe nebol tiche, bola som v neustálom napäti.

Ďakujem za knihu v štafete a autorke, že má takú úžasnú fantáziu

Pokoj stínů Pokoj stínů Jan-Erik Fjell

Druhé stretnutie s Antonín, bolo opäť výborne dve dejové línie o prípade, ktorý bol veľmi a veľmi zlý a nechutný.

Jedine čo musím vytknúť tam boli pre mňa úplne zbytočne niektoré pasáže, čo ubrali knihe na hviezdičku.

Ale inak výborne taká som už bola domylena zo všetkých tých postáv s keď už som si bola istá kde čo kto tak vstúpila ďalšia postava, ktorá má opäť rozhodila.

Koniec príbehu bol pre mňa teda že wau absolútne som to nečakala.

Ďakujem za túto knihu v štafete a dúfam, že ďalšie moje stretnutie s Fjellom a Antonom už bude už u prvého dielu

Kráva a kretén Kráva a kretén Jana Slaninová

Výborná letná oddychovka plná smiechu , lásky ale aj sklamania a straty.

Musím povedať, že aj napriek mojej nevôli čítať čisté romantiky bola táto kniha skvelá a ten koniec má rozcupoval na totalku.

07.11.2023 5 z 5

Vladykova pomsta Vladykova pomsta Katarína Soyka (p)

Veľmi zaujímavý Fabtasy príbeh o zrade, pomste a lásky - či už lásky k svojim spolubojnovnikom alebo k žene

Čo sa týka Fantasy sveta , veľmi sa mi páčila čarodejnica a všetky jej čary ktoré pomáhali Vladykovy dosiahnuť svoje.

Dávam 4 z toho dôvodu, že zrovna tento tým fantasy z "minulosti" veľmi neobľubujem ale autorka sa krásne vyhrala zo všetkým aby kniha dávala zmysel a tak aby čitateľ sadol a čítal .

Ďakujem Katka za možnosť prečítať si tvoju knihu a určite sa teším i na ďalšie tvoje diela.

a samozrejme ďakujem za k ohňu poskytnutú na recenziu

Ohnivá Ohnivá Monika Smolková

Táto útla knižôčka nás previedla svetom založeným na štyroch elementoch oheň, voda, vzduch a zem.

Nádherné vymyslený dej plný humoru, nádeje a lásky ale i zlomyselnosti a skazy.

Nina ma bavila od samého začiatku ako človek z nášho sveta, ktory sa dostal inam kde nebol oheň , nebolo svetlo, nebola pečené mäso!!

Jej vtipné a sarkastické poznámky nadhlahcovali celý dej.

Ku koncu som mala slzy v očiach a stalo to za to.

Takto sa to robí , hupnutie do deja, žiadne zbytočne omáčky , boj a koniec.

ďakujem za štafetu a ďakujem za možnosť spoznať autorkyne dielo

Tenebris Tenebris Michaela Brnková

Nutne potrebujem druhý diel!!

Toto bola že aká jazda?! no zas a opäť dokonalá fantasy jazda s perá slovenskej spisovateľky!

Aj keď som mala chvíľkami nutkanie vstúpiť do deja a prefackat pár hlavných postáv za ich debilné zmýšľanie typu ja ťa milujem aj ja ťa milujem alé nemôžeme byť spolu lebo sme blbý!

Ale to som rýchlo rozdychala, dej bol výborný stále naburcovany neustále napredaval, nebolo kapitoly ba ani strany, že by sa nič nedialo.

Naozaj ďakujem za túto knihu bola úžasná!

Pád do ticha Pád do ticha Martina Jakubová

Musím povedať, že tak ako som sa nasmiala na tejto knihe tak to už dlho nebolo.

Trefne sarkastické poznámky v tých najhorších situáciách , ľahká erotika v tých úplne najhorších situáciách a z riadneho thrilleru sa stala tragická komédia, ktorá veľmi krásne nadlahčila celý dej.

Veľmi sa mi kniha páčila, zápletka výborná, temné časti by taky šli , síce vysvetlenie bolo troška divné brala by som iné aspoň raz by ma pri knihe riadne zamrazilo.

Celkovo však knihu hodnotim za veľmi dobrú a veľmi sa mi páčila

Vládci popela Vládci popela Scott Reintgen

Scott Reintgen - Vládci popela

Veľmi som sa tešila na toto miesto dielo od tohto autora s toho dôvodu, že Nyxia je výborna.

Musím ale povedať, že má trošku táto kniha sklamala ale zas tým, že ti bude zrejme trilógia ak nie duologia tak je jasné že ten uvidím musí byť zdlhavejsi.

Keď sme sa prečítali uvodom a došli k boju to bola jedna báseň a úžasné dielo plne napätia od ktorého som sa nevedela odtrhnúť.

ďakujem za možnosť byť v štafete s pevne verím, že bude i druhý diel

Nyxia nespoutaná Nyxia nespoutaná Scott Reintgen

Scott Reintgen - Nyxia 2 - Nespoutaná

Druhá časť Nyxie má opäť milo prekvapila, hoci by sa mohlo zdať, že táto časť bola skôr o politike o to kto je ten zlý kto sa zdá byť dobrý na koho stranu sa prikloniť, stalo sa tam toľko závažných veci pre ktoré by táto séria nemala absolútny význam!

Ďakujem za knihu v štafete a teším sa na tretiu záverečnú časť !

Nižšie sú moje poznámky ku kapitolam :)
Čast I - Adamité
V prvej časti sa zoznamujeme s Edenom a Adamitmi a samozrejme s Nyxiou a už tam máme zaujímavú zápletku

Čast II - Genesis
Čo je Genesis? čo je vlastne Babylon?
Cestovanie zo základne na základňu pre ochranu? či pre niečo iné

Čast III - Sedmero
Zoznamujeme sa s kruhmi. Siedmy a šiesty kruh. Musím povedať, že mne osobne sa zapáčil viac šiesty.
Ako to bude pokračovať?

Část IV- Magnia
Uff táto kapitola bola šupa a pri konci som plakala

Z Krajiny tieňov Z Krajiny tieňov Naďa Vojteková

Naďa Vojteková- Z krajiny tieňov

v
Veľmi zaujímavá hororová poviedková knižôčka.

Stále uvažujem nad recenziou, pretože táto kniha bola veľmi zaujímavá svojim obsahom, niektoré poviedky boli v skutku desivé ale desivé z toho ľudského hľadiska, iné mi zas pripomínali sci-fi, a niektoré boli naozaj riadna psychická nálož.

Sú poviedky, ktoré sa mne veľmi páčili a to : Netvor, Zberateľ úsmevov, Dievča číslo jedna a Požierač.

Veľmi pekne ďakujem vydavateľstvu Hydra, že mi knihu poskytlo na recenziu, hoci som s ňou mala zo začiatku problém čo sa týka zacitania sa ale v konečnom dôsledku to bola kniha výborná a poputuje dievčatám do štafety

Čepel azylu Čepel azylu Lucie Lukačovičová

Lucie Lukačovičová - Čepel Azylu

Počet strán : 317
vydavateľstvo : epocha
žaner : fantasy

No po prvotnom: " o čom to sakra je? Kde je sever? a kto je kto ?
Nakoniec kniha vypálila pekne a zaujímavo.

Veľmi sa mi páčilo vtipkovanie Pražskeho lovca Benedikta, jeho trefne a sarkastické poznámky boli proste Top.

Čo sa týka monstier, som skôr očakáva trojhlave psy, medúzy na hlave a všelijaké príšerné potvory o to viac sa mi páčilo, že bol príbeh vlastne o duchoch a ich vymietani.

Celkový dej a dojem z knihy bol veľmi dobrý a veľmi napínavý hoci veľa veci by som možno vynechala.

A úplný TOP bola pre mňa tá záhada prečo sa to všetko robí. Úprimne? skoro som si ucikla do gatí

ďakujem nakladateľstvu Epocha za poskytnutie knihy na recenziu, veľmi si to vážim

Dotkni sa ohňa Dotkni sa ohňa Andrea Rimová

Andrea Rimová - Dotkni sa ohňa

V rukách držíte román o láske, strate a o ohni, ktorý vás zahreje, ale zároveň vám môže spáliť krídla.
------

Veľmi zaujímavý príbeh o vražde, smútku a láske.

Nevyjasnené smrť Aninho brata, dávno stratená láska, záplata na srdci v podobe manželstva, ktoré sa zdá byť idylické a všetko sa v jednom momente zhruti ako domček s karát.

Musím uznať, že som čakala na thrillerovu čast ako kura na zrno, keďže neobľubuje romantiku typu ja ho ľúbim on ma ľúbi aké obaja sme dementi a neprizname to ale keď už konečne prišlo to na čo som čakala tak som nevedela knihu odložiť, pretože táto časť bola VYBORNA!!

Ďakujem za knihu v štafete a ďakujem autorke, že má nesklamala

Nočný motýľ Nočný motýľ Nina Protušová

Nina Protušová - Nočný motýľ

Počet strán : 366
vydavateľstvo: @yoli.sk
žáner : detektívka

Nevie, čo je to pokojný spánok. Veď stačilo, aby na chvíľu zabudla na svoj údel, a jej život sa obrátil naruby.

-----

Výborná kniha, ktorú by som skôr radila medzi psycho triller než detektívku.

Dej bol výborný, premyslený - téma namesačnost mi je veľmi blízka, takže pre mňa TOP.

Záhadná smrť spolužiačky na začiatku knihy vás dokonale vyvedie z mieri a vy čakáte na odhalenie ale teda čo bolo vlastne odhalené a prečo no to mi padla sánka, že sa dokáže dej takto strhnúť úplne inak.

Nemám viac, čo dodať snáď, že ďakujem autorke za kúsok strachu a veľkého premýšľania a dúfam, že sa dostanem aj k iným knihám, ktoré napísala a ďakujem za knihu v štafete

Dezilúzia Dezilúzia Adam Kováčik

Adam Kováčik - Deziluzia

počet strán: 249
vydavateľstvo: #motyľ
žáner: YA

Veľmi zmiešané pocity mám z tejto knihy.

Myšlienky v knihe pred každou kapitolou sa mi veľmi páčili, krásne vystihovali všetky pocity.

Dej bol veľmi zaujímavý a hoci ma táto téma neskutočne vytáča (na čo som prišla pri tejto knihe) musím oceniť, že autor vtiahol do deja.

Hlavná postava sa mi aj páčila aj nepáčila, správanie k rodičom - na facku, správanie k priateľom - výborne, správanie k životu? na riadny kopanec do guli !!!

Kniha bola písaná výborne mala som pocit, že som tam s nimi a debatujem s nimi.

Koniec knihy som tusila od jedného okamihu a povedzme si pri obsahu knihy a teme knihy iný záver byť ani nemohol ale to ako sa to stalo, padla mi sánka to som fakt netušila.

Ďakujem za knihu v štafete

Nyxia Nyxia Scott Reintgen

Scott Reintgen - Nyxia

PŮJDE O ŽIVOT
POTEČE KREV
NESMIME PROHRAT

---

Išla som do knihy s troškou strachu predsa len sci-fi , vesmír atď, miestami mi to pripomínalo seriál Prvých 100 , chvíľkami Hry o život chvíľkami zas Divergenciu ale nakoniec môžem povedať, že to bolo veľmi originálne dielo a teším sa na pokračovanie !

----
ČAST I - Posádka zlomených
V prvej časti knihy sa zoznamujem s 10 mladými ľuďmi, ktorý sú vybraný na cestu do Edenu.
Musím povedať, že táto časť knihy hlavne jej prvá polka nebola pre mňa až tak moc ohromujúca, síce postupne, keď som konečne zistila čo to o hlavných postavách tak už som sa do knihy trošku viac vcitila a začítala a som veľmi zvedavá ako budú pokračovať.

ČAST II - Černé diry
Musím povedať, že táto druhá časť má disk vám vcucla a nepustila ako Nyxia.
Neočakávané prekvapenia, ktoré mi vyrážali dych, nespravodlivosť! ale zas o to viac snaženia sa a riadneho napätia.
Záver knihy má veľmi rozčúlil aj keď som to troška tušila, že v tom čo robili budú pokračovať. Nutne potrebujem druhý diel !!

Ďakujem za možnosť prečítať k ihy v štafete

Fantóm z internetu Fantóm z internetu Simona Kutišová

Simona Kutišová - Fantóm z internetu

Kniha pre mládež a ich rodičov o tom, že vo virtuálnom svete sa môže skrývať láskavý priateľ ale i nebezpečný predátor!

-Môže sa to stať komukoľvek. Aj tebe. Čo urobíš?-

Veľmi silná kniha o tom ako veľmi sa môže pokaziť nevinne "pismenkovanie" s cudzím človekom.

16-ročna Blanka sa dostáva do veľkých problémov vďaka Fantomovy z internetu. To čo vyzeralo byť ako nevinná zábava sa stáva nebezpečnou vydieračskou hrou a sama nevie ako si poradiť.

Samozrejme ja ako dospelý človek a matka mám na knihu úplný iný pohľad, čo mala robiť ako to mala robiť, komu to mala povedať, nuž 16-rocne dievča sa na veci pozerá zas troška inak.

Knihu určite odporúčam a veľmi dlho budem nad ňou ešte uvažovať, čoho všetkého sú ľudia v dobe internetu schopný a prečo to vôbec robia?
Snáď zvrátený humor, zlý život, zlomyseľnosť?

Ťažko o tom polemizovať ale určite treba deti v pubertálnom veku upozorniť na všetky nástrahy internetu.

Nebolo by zle knihu navrhnúť ako povinné školské čítanie na strednej!

Ďakujem za možnosť prečítania knihy v štafete a ďakujem autorke za to, že túto knihu napísala!

Anjelský prach Anjelský prach Barbora Jankovičová

Barbora Jankovičova - Anjelsky prach

K tejto knihe som sa dostala vďaka knižnej štafete a hoci som sa troška bála žánru Romantika bola to úžasná kniha.
Miestami by som jej dala podžánre psycho a thriller.

V prvej štvrtine spoznávame úspešnú právničku Kat, jej prácu jej prípady, jej osobný život , čo sa mi veľmi páčilo.
Až pokiaľ jej nepristal na stole prípad, ktorému sa síce nechcela venovať ale bola k nemu dotlačená.

Druhá štvrtina knihy bola o tom ako sa bohužiaľ dostala ku drogram (podvrhom) a ako ich veľká odporkyna nim prepadla :( a tam už začalo duchovno, psycho a thriller.
Spoznala tajomného Rona , vrátil sa jej bývalý a ona už nevedela čo je realita a čo sen.

Tretia štvrtina knihy bola o psychiatrickej liečebni, bohužiaľ .

A posledná štvrtina knihy bola o výbere ten či onen, pro a proti !

Kniha má neuveriteľne vtiahla do deja sama som nevedela kde je sever a v myšlienkach som na ňu kričala nech sa vzchopi, uvedomí a vyberie si správne !

Až teda na záver kde to bola presladena romantika túto knihu odporúčam všetkými 10 a určite si ju zadovážim aj do mojej knižnice