Nyxia nespoutaná přehled

Nyxia nespoutaná
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404187/bmid_nyxia-nespoutana-JyF-404187.jpg 4 578 578

Nyxia série

Zpočátku si Emmett Atwater říkal, že to bude snadná výhra. Posbírat body. Shrábnout prachy. Vrátit se domů. Ale netrvalo dlouho a zjistil, že Babylon nehraje čistě. Jejich plané sliby vystřídaly temné vyhlídky. Teď si spolu s dalšími členy posádky Genesis musí poradit v neznámém a nebezpečném světě. I tato mise měla být jasně daná: těžit nyxii, nejcennější surovinu vesmíru, a dobře vycházet s původními obyvateli Adamity. Ale Emmett a ostatní si záhy uvědomí, že se ocitli uprostřed bitvy mezi silami Babylonu a Adamitů, jejichž zájmy jsou podstatně odlišné. Podaří se Genesis uniknout z planety včas, nebo už je pozdě?... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , King Cool

Nyxia Unleashed, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nyxia nespoutaná. Přihlašte se a napište ho.

jitka_dankova
30.01.2025 4.5 z 5

Druhý díl teenagerovské young adult sci-fi. Děj plynule přechází ze soubojů k obyčejné práci a poznávání nové planety a mimozemšťanů. Čtenář zjišťuje více informací o tomto zjednodušeném světě a motivaci jeho obyvatel. Kdo má hodně načteno, tomu bude nejspíš hlodat v hlavě, proč jsou obyvatelé planety svým vzhledem, chování i zvyky velmi podobní lidem a jak by to mohlo být možné. Tyhle otázky zodpovězené nejsou. Jde prostě jen o young adult sci-fi, která nestaví na promyšleném světě, nýbrž na záležitostech, které trápí teenagery (zlí dospělí, vztahy mezi sebou, touha něco si dokázat...).
I tento díl byl čtivý, obsahoval spoustu drobných akcí a epizod a občas nám vyprávěly příběh i jiné postavy. A bohužel i tady umírají postavy, jak lidé, tak i mimozemšťané a situace nedopadají podle představ hlavních hrdinů. Přes to všechno jsem zvládla číst sérii dál, protože jsem opravdu potřebovala vědět, jestli se alespoň někdo z nich podívá ještě vůbec domů.

Lokina
25.01.2025 4 z 5

Druhý díl je zdařilý jako první. Bavilo mě zajímavé i svým způsobem krásné a nebezpečné prostředí planety. Mohlo být ale více Interakcí se zdejší faunou, protože podle popisu byly zvířata děsivá.
Líbilo se mi, že nebylo vyprávěno jednou postavou, i když ta druhá moc prostoru neměla. Stačilo to, aby příběh začal být zajímavější.
Za mě je to pohodové čtení, kde nechybí dobrodružství, napětí, překvapivé momenty.

Sitting-Bull
19.01.2025 4.5 z 5

Asi nejzajímavěší díl ze série, i když asi jen o fous, první díl byl také zajímavý a poslední rozhodně nezaostával. Nádherné popisy, hrdinové, do kterých se člověk snadno vcítí a drží jim palce, prostě čtivá kniha. Tento díl se mi líbil asi nejvíce proto, že si mě získaly popisy planety a vlastně celý pobyt na planetě, kontakt s cizí kulturou, věrohodně vylíčený Kit, prostě všechno. Autor si mě rozhodně získal.

Super čtení (nejen) pro mladé dospělé? Vsaďte na písmeno „N“

09.11.2019

Knižní novinky (40. týden)

29.09.2019

Na co se těšit po prázdninách?

31.07.2019

Kniha Nyxia nespoutaná v seznamech