Nyxia povstává (2020) | Databáze knih

Nyxia povstává přehled

Nyxia povstává
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426493/bmid_nyxia-povstava-WLP-426493.jpg 4 453 453

Nyxia série

< 3. díl

Emmett se spolu s ostatními členy týmu Genesis zoufale snaží vrátit domů a získat slibovanou odměnu. Spojí se přitom s Imago, jejichž město leží po útoku Babylonu v troskách. To však bylo součástí plánu, neboť jednu věc Babylon netuší. Zdejší svět se chýlí ke svému konci. Oba měsíce Edenu spějí ke srážce, jíž už nelze zabránit. Imago zbudovali tajná odpaliště a rozhodli se vylákat Babylon na svou planetu, odsouzenou k zániku. Dokonalý plán, jenže cesta k úniku týmu Genesis je zničená. Skupina se musí rozdělit, aby v nehostinných oblastech přežila a dorazila k novému odpališti. Obě strany se snaží získat výhodu a boj se nevyhnutelně přesouvá zpět do vesmíru, kde se Emmett se svými přáteli a novými spojenci bude muset s Babylonem utkat v poslední bitvě o kontrolu nad loděmi. Pokud v ní zvítězí, pak v této neférové hře mohou jednou provždy vyhrát. Pro Imago, jejichž svět končí katastrofou, je to jediná šance na přežití.... celý text

Literatura světová Válečné Sci-fi
Vydáno: , King Cool

Nyxia Uprising, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nyxia povstává. Přihlašte se a napište ho.

Lokina
03.02.2025 4.5 z 5

(SPOILER) Poslední díl jsem si užila, přesto že spousta postav zemřela. Tento díl byl za mně napínavější, akčnější a mnohem záživnější. Už jenom proto, že vyprávění bylo z pohledu více postav. Jsem ráda, že Bilál přežil. Jeho postava je milá, takové zlatíčko.
Konec byl uspokojivý, hezké ukončení série.
Celá série je velmi povedená, nenáročná YA a mně se líbila.

jitka_dankova
01.02.2025 4.5 z 5

Poslední díl teenagerovské young adult sci-fi. Z poznávání nové planety a mimozemšťanů jsme se přesunuli do centra bojů o život a snahy o útěk z planety, která se co nevidět zhroutí. Kniha je čtivá, napínavá, ale umírá tady spousta postav, lidí, mimozemšťanů, až mi z toho bylo smutno. Na kvalitě knihy a celé série to ale neubírá, pokud zvládáte v knihách zbytečnou smrt spousty lidí, směle do čtení.

Sitting-Bull
19.01.2025 4.5 z 5

Super. Nestává se často, aby si celá série udržela kvalitu až do konce. Ten úplný konec byl tedy za mě asi trochu naivní, ale je to YA, tak tomu lehkou naivitu odpouštím. Skvěle jsem se bavila abyla jsem napnutá od začátku až do konce. Mrzí mě, že už je konec, protože tohle je přesně jedna z těch knih, které už chcete dočíst, abyste věděli, jak dopadne, ale zároveň je prostě nechcete dočíst, abyste v knize mohli ještě přebývat... Rozhodně se podívám po dalších knihách Scotta Reintgena, protože tohle byla knihomolská slast. V oblasti YA je to tedy jedna z TOP sérií, které jsem měla v ruce a doporučuji ji k přečtení.

Kniha Nyxia povstává v seznamech

v Mé knihovně432x