TerkinKnižnySve TerkinKnižnySve komentáře u knih

Sociopat Sociopat D. B. Peck (p)

(SPOILER) D. B. Peck - Sociopat

Počet strán: 348
Vydavateľstvo: @nakladatelstviepocha
Žáner: #thriller

Kniha, ktorá vam nedovoli odložiť ju kým nezistite ci je alebo nie je sociopat.

Emma Stone, ktorá o sebe vie, že tým sociopatom je uz od ranneho veku.

Stratila city pre svoju rodinu -
Babka, ktorá sa upla na boha a život gazdinej z nej chcela vychovať pravú damu (slúžku pre muža bez naroku na vlastný nazor ču dovolenia si otvoriť ústa v prosteste)
Otec, ktorý nevedel ine len ich týrať či fyzicky či psychicky. Matka, ktorá to uz vzdala.
Brat, ktory ostal drogovo závislí

A potom tu mame Emmu, ktorá si v detstve prešla nejednym peklom - ani sa nečudujem, ze z nej vyrástol sociopat, tipla by som to na psychopata

A potom tu máme detektiva Sama, ktorý si myslí, že umrtia okolo Emmy, nie sú vôbec zhoda náhod a táto je závislosť na Emme ho pomaly pripravuje o všetkých.

A tu už začína hra sociopata a psychopata (taky pocit som mala zo Sama)

Je Emma len nevinnou obeťou svojej choroby? Je to chladnokrvna vrahyňa bez kúska citu? Dokáže Sam prísť na to ako to robi alebo scvokne a skončí v base za stalkerstvo?

Dej sa čítal úžasné a ľahko, autorke som žrala všetko aj s navijakom.

Opäť sa potvrdilo, ze pero českého autora vie co robiť @d.b.peck

Za knihu v ramci #spoluprace ďakujem Nakladatelství Epocha

Kniha č. 163/2024

#recenzieTerka
#kniznarecenzia
#podporujemeceskeautory #epochalnibeletrie #skbookstagram
#milujemeknihy2

#sociopat #triler #vyšetrovanie #vraždy
Přemýšleli jste někdy, jaké by to bylo nic necítit? A nejen nic necítit, ale nemít žádné morální zábrany? Nic by nebylo neproveditelné. Žádné hranice by vás nedržely na uzdě.

Sociopatka Emma vypráví příběh o tom, jaké životní zkušenosti z ní udělaly někoho, kdo nedokáže cítit žádné emoce. Chodí na terapie, aby se této diagnózy zbavila, stoupá po kariérním žebříčku a obecně se jí daří dobře. Jediný mráček na obloze představuje Samuel. Detektiv, který si vzal do hlavy, že to právě Emma může za velké množství vražd, které se v jejím okolí odehrávají. Snaží se její vinu dokázat tak neoblomně, až se v očích všech stane doslova posedlým. Jeho manželka ho opustí, nejlepší kamarád taky, a když už si myslí, že to nemůže být horší, Emma ho zažaluje a soud ho zbaví hodnosti.

On ale ví, že má pravdu, že Emma není jen krásná žena, která má v životě velkou smůlu. Je to vrah, kterého musí za každou cenu dostat za mříže.

Co vše je pro to ale ochotný udělat?

25.06.2024 5 z 5

Tichá modlitba Tichá modlitba Angela Marsons

(SPOILER) Angela Marsons - Zmiznuté dievčatá - Kim Stone 3

Počet strán: 449
Žáner: #detektivka

Angela a Kim opäť nesklmali.

Táto časť bola o to brutalnejsia, že museli trpiet malé dievčatká.

Prví únos stroskotal či uz kôli policii, kôli médiám alebo strachu hlavného páchateľa. Keď sa stratila druhá dvojica dievčat o rok neskôr, vyžiadajú si Kim aby sa prípadu ujala. Uvalia informačné embargo, to znamená nikomu ani muk a robiť to len v kruhu dôveryhodných vyšetrovateľov a rodiny.

Dej bol výborný, bol brutálny a bol krvavý, preco? Pretože druhý páchateľ bol beštiálne hovädo bez kúska citu a bolo mu jedno či zabije dospelého človeka (zvlášť nechutným spôsobom) , zviera či dieta.

Kim mala čo robiť vypátrať ich a veru sĺz som vyronila hneď niekoľko A hlavne odhalenie hlavy celeho únosu bol teda naozaj grc!

Ďakujem za štafetu Zuzana Žužu Dobiasova

Kniha č. 162/2024
Štafeta č.188

#recenzieTerka #kniznastafeta #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #angelamarsons #kimstone #zmiznutedievcata

Obsah:

#zmiznutie #krimi #nebezpečnáhra #temnáminulosť #únosydetí #vydieranie #vyšetrovateľka #zmiznutiadetí #únosdieťaťa #únosy #hľadanie

Niekto sa chce asi hrať, ale vybral si hru krutú, bezcitnú a zvrátenú. Unesie dve deväťročné kamarátky Charlie a Amy a vzápätí pošle obom rodinám esemesku so svojou požiadavkou. Vyzve ich, aby za deti ponúkli určitú sumu. Kto ponúkne viac, vyhráva. No takýmto spôsobom zároveň vynesie rozsudok smrti nad druhým dievčaťom. Prípadu, ktorý sa nápadne podobá na únos spred roka, sa ujme inšpektorka Kim Stonová. Spočiatku je bezradná a nemá sa čoho zachytiť, lebo únosca starostlivo zametá za sebou každú stopu. Po ďalších esemeskách s desivým obsahom si uvedomuje, že jej súperom je azda ten najšialenejší zločinec, s akým sa kedy vo svojej kariére stretla. Čas neúprosne beží a šance, že by sa dievčatá vrátili domov živé, sa pre ne každou hodinou zmenšujú. Kľúčom k vyriešeniu prípadu by možno bolo odkrytie temných tajomstiev z minulosti oboch rodín. Môže si však Kim dovoliť tak dlho čakať? Alebo niečie dieťa naozaj zaplatí tú najvyššiu cenu?

23.06.2024 5 z 5

Strašení v Rookwardu Strašení v Rookwardu Darcy Coates

Darcy Coates - Strašení v Rookwardu

Počet strán: 344
Žáner: #horor

Čo znamená posadnutosť a aké všetky podoby ma?

V tomto prípade úplne najhoršie a najzvratenejšie.

Ohrdnuta žena je horšia ako tank ale čo taký duch takejto ženy? To je uz čistá nočná mora.

Keď Guy najde list a zistí, že jeho mama dlhe roky vlastní dom vidi to ako skvelú príležitosť na nový zaciatok. Pripraví sa na opravu domu a následný predaj. Ale... to nebude také jednoduché.

Prelína sa nám tu minulosť a prítomnosť a z minulosti priam mrazí! Ale čo keď sa nešťastie a prekliatie domu otočí na Guya? Tu nam začína hra o zdraví rozum a najhoršiu nočnú moru!

Dej bol výborný a strach naháňajúci a to ci sa dialo Guyovi, brrrr fuj!

Ďakujem za #spolocnecitanie Lucie Dušková Lucie Reková Vlčková Kattykitty De Peyrac Petra Turnová

Kniha č. 159/2024

#recenzieTerka #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #darcycoates #strasenivrookwardu

#dedičstvo #dom #horor #strašidelnýdom

Když Guy najde na půdě své matky dědické listiny k domu, má pocit, že ho potkalo neuvěřitelné štěstí. Jistě, v domě nikdo čtyřicet let nežil, je částečně zchátralý a obrůstá ho vinná réva, ale Guy je přesvědčený, že ho dokáže dát do pořádku a výhodně prodat. Byl by přeci blázen, kdyby se o to nepokusil. Zvlášť, když jeho současná životní etapa není zrovna záviděníhodná.

Dům Rookward stojí na samotě v lesích a není v něm ani telefonní signál. Jenže je tři hodiny jízdy od města, kde Guy bydlí, a proto se rozhodne v domě na několik dní utábořit. Ale existuje důvod, proč v Rookwardu nikdo tak dlouhou dobu nežil, a zchátralé místnosti nejsou tak prázdné, jak se zdá...

V domě se před čtyřiceti lety odehrála příšerná tragédie, jejíž následky přetrvávají dodnes. Usídlil se zde totiž duch ženy, která tragédii způsobila. Je zahořklá, posedlá, žárlivá a vyšinutá, a jakmile se objeví Guy, nemá v úmyslu nechat ho odejít a udělá i nemožné, aby s ní zůstal.

22.06.2024 5 z 5

Zberateľ očí Zberateľ očí Sebastian Fitzek

Sebastian Fitzek - Zberateľ očí

Počet strán: 344
Vydavateľstvo: @vydavatelstvo_tatran
Žáner: #psychothriller

Fitzek opäť nesklamal.

Dokonale pomatenie čitateľa, kedy sami neviete či samotný zberateľ nie ste vy.

Jedina otázka, ktorú som mala počas celeho čítania....

Keď už chce trestať rodičov, prečo trestá i deti?

Pretože tato hra na schovávačku je zvrátená a zlá!

Velmi sa mi na knihe páčil zaciatok od prológu a odpočet strán, velmi zaujímavo to autor vymyslel. Hlavna postava Alexandra sa mi páčila tiež začiatok ma zasiahol priebeh ma nasieral, pretože ano aj ja som si myslela to co Stoya ale to nemení nič na fakte, že namiesto počúvania ho a pomáhania ho odsúdili bez dôkazu!

Dej bol výborný, mrazivý a absolutne nepredvídateľný.

A ten koniec?

Ďakujem za štafetu Marcel Purma teším sa na druhu cast

Kniha č. 158/2024
Štafeta č. 187

#recenzieTerka #kniznastafeta #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #sebastianfitzek #zberateloci

#vyšetrovanie #boj čas #únosydetí #vydieranie #zabijak #čas #vraždy

Zberateľ očí hrá najstaršiu hru na svete: na schovávačku. S vašimi deťmi. Dá vám 45 hodín, aby ste ich našli. Ale hľadanie trvá večnosť. A páchateľ medzitým koná...

Príbeh sa začína epilógom a postupuje od poslednej kapitoly k prvej, čísla strán tiež klesajú a všetko sa končí prológom. A prečo Zberateľ očí? To sa dozviete v knihe. Zberateľ očí udrel už trikrát, keď na scénu vstupuje bývalý policajný mediátor Alexander Zorbach. V súčasnosti je policajným reportérom berlínskeho denníka, preto sa vydáva po stopách viacnásobného páchateľa, ktorého novinári nazývajú Zberateľ očí. V minulosti sám pracoval ako policajt, má teda bohaté skúsenosti a užitočné kontakty. Navyše je vždy o krok pred políciou, a pravdepodobne aj preto sa stane hlavným podozrivým. Páchateľ zatiaľ nezanechal nijakú užitočnú stopu. Odrazu sa však nečakane objaví tajomná svedkyňa, slepá fyzioterapeutka Alina Gregorievová, a tvrdí, že dokáže nazrieť do minulosti svojich pacientov, stačí jej len dotknúť sa tela. A deň predtým možno ošetrovala Zberateľa očí.

19.06.2024 5 z 5

Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Darcy Coates - Duch domu Ashburnů

Počet strán: 251
Žáner: #horor

No na to ako sa mi kniha zo začiatku nepáčila tak od druhej polky to bola teda riadna ducharina a keby len ducharina.

Adrienne zdedí dom v tu správnu chvilku. Po nasťahovaní počuje zvláštne zvuky - pripisuje ich zvedavcom.

Neskôr však začne zisťovať históriu svojej rodiny z ktorej mrazí. Neskôr keď nestihbe prist domov za svetla a narazi na mŕtvu, ktorá ju začne prenasledovať, zistí čo znamenaju popisy na stenách a nabytku, ktorým nerozumela.

Behom tej polky knihy som dostala infarkt asi 4x , čítať to po tme tak nezaspím už nikdy viac a s tej úžasnej mrtvej postavy ma bude striasť ešte dlho.

Ďakujem za štafetu Mirka Kolářová

Štafeta č. 186
Kniha č. 157/2024

#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznastafeta #skbookstagram #milujemeknihy2 #darcycoates #duchdomuashburnu

Obsah:

#duch #strašidelnýdom #tajomstvo #bojoprežitie #dom #duchovia #strašidelnépríbehy #hroby

O tomto domě se šířily podivné zvěsti bezmála sto let. Jeho majitelka, Edith, odmítala nechat kohokoli vstoupit dovnitř a nedaleké městečko navštěvovala jen málokdy. Po její smrti zdědila dům její jediná příbuzná, Adrienne. Vše co má, je jeden kufr, dvacet dolarů a milovaný kocour. Dům je pro ni příležitost, jak začít nový život, kterou si nemůže dovolit odmítnout.

Ačkoli na duchy nevěří, při zkoumání svého nového domova naráží na věci, které v ní vyvolávají neklid. Do tapet na zdech jsou vyryty podivné nápisy, v lese nedaleko domu je ukryt starý hrob a tajuplné portréty v chodbě v prvním patře jakoby sledovaly každý její pohyb.

Jak odhaluje další a další tajemství domu, začíná věřit, že pověsti, které se o něm vyprávějí, mají možná pravdivější jádro, než předpokládala. Budova má chmurnou a děsivou minulost. Adrienne postupně zjišťuje, že o její život usiluje něco hluboce nepřirozeného a děsivě odporného.

Zamilovaní andělé Zamilovaní andělé Lauren Kate

Lauren Kate - Zamilovani anjeli

Počet strán: 150
Žáner: #yafantasy

Krásne romantické príbehy o Rolandovi, Arriene, Milesovi a Shelby a Luce a Danielovi.

Konečne zistíme prečo ma Arriane jazvu na krku, Roland bol môj veľký obľúbenec celú sériu, Miles a Shelby - dva protiklady sa priťahujú a Luce a Daniel za celé tisícročia sa im podarilo zažiť len jeden jediný Valentín.

Ďakujem za štafetu Melinda Melie Štrbová

Štafeta č. 180/5
Kniha č. 156/2024

#recenzieTerka #kniznastafeta #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #laurenkatebooks #zamilovanianjeli

Obsah:

Láska niekedy potrebuje povzbudenie od strážnych anjelov, aby sa mohla dvihnúť zo zeme. No len čo párkrát mávne krídlami, treba jej dôverovať, že poletí sama, do najvyšších možných výšin, do neba – a ešte ďalej.

„Vzťah Luce a Daniela je symbolom nekonečnej lásky, no ich príbeh nie je jediné rozprávanie o láske. Túto knihu ste inšpirovali vy, čitatelia, ktorí ste sa so mnou od začiatku delili o svoje zážitky a ukázali mi, aké rôzne podoby môže mať tento jedinečný cit.“

Zbierka valentínskych príbehov Zamilovaní anjeli je okružnou cestou romantiky, ktorá sa tiahne naprieč časom a našimi srdcami. Priblížte sa ešte viac k poznaniu večnosti Luce a Daniela – a prežívajte aj nečakanú lásku Shelby a Milesa, Rolandove lekcie lásky či Arrianinu pálčivú lásku.

Prečítajte si tieto nezabudnuteľné príbehy – a navždy sa zamilujte!

16.06.2024 5 z 5

Zamkni poslední dveře Zamkni poslední dveře Riley Sager (p)

Riley Sager - Zamkni poslední dveře

Počet strán: 386
Vydavateľstvo: #edicevendeta
Žáner: #thriller

Čo stojí za bývaním snov za ktoré vam ešte aj platia krásnu sumu?

Jules dostane ponuku byť rezidentov na Bartolomejskej, nádherný dom , úžasný byt, krásne peniaze, pár podmienok, ktoré sú sice zvláštne ale dajú sa splniť.

Ale niečo na tom celom smrdí a keď začne pátrať po histórii domu a nezvestnosti náhradných rezidentov ide do tuhého.

Frustrácia nad tým, keď sa bez slova stratí najemkyna a Jules sa ju snaží nájsť, pride na ďalšiu najomkynu, ktorá sa bez stopy vytratila, začíname pátrať a nakoniec je to doslova boj o holý život!

Perfektný thriller. Na Sagerovi sa páči, že všetkému prikladám nadprirodzený nádych a aj keď to má všetko racionálne vysvetlenie a v tomto prípade pekne hnusné! Mrazí ma z kníh!

Zuzana Žužu Dobiasova

#recenzieTerka #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #rileysager #zamkniposlednidvere

Obsah:

Román vypráví příběh osamělé a opuštěné dívky bez rodiny, práce i peněz. Hlavní hrdinka se chytá neuvěřitelné šance zvrátit svůj osud a dát si svůj život do pořádku. Snaží se stisknout tlačítko pro restart života tak silně, jak to jen dovede.
Situace se však vyvíjí zcela opačným směrem. Okolnostmi je přinucena udělat věci, které nejen nechtěla, ale ani ve snu by ji nenapadly. Příběh z prostředí newyorského Manhattanu, bohaté smetánky, rodinného prokletí, věhlasné budovy a temné minulosti vás pohltí a nepustí.

Fantom z Blackwoodu Fantom z Blackwoodu Darcy Coates

Darcy Coates - Fantóm z Blackwoodu

Počet strán: 294

Tak to bolo opäť niečo

Mara, ktorá vyrastala v dome spiritualistov a bola zarite proti duchovnu sa ocitá v dome, ktorý je nasiaknuty duchmi od zhora až dole.

Samozrejme stale má reálne vysvetlenie na všetko čo sa v dome deje a tu ma jej skepticizmus doslova fascinoval. Na jej mieste by som už po prvých náznakoch vzala nohy na plecia a nazdar!

Neil jej priateľ s priam anjelskou povahou sa ju snažil odhovoriť, zistil minulosť domu a ta bola naozaj úžasne krvavá ale Mara? nieee a tu sa dostávame k časti, že Mara je najviac nenávidená postava vo všetkých knihách, ktoré som doteraz čítala. A keď už išlo do tuhého a ona uverila no neželala som jej nič dobré len nech si to vyžere do sýtosti!

Perfektný duchársky horor, bola som ako na ihlách a blato na ihrisku už bolo za prvou zákrutou.

Jana Sterankova
Lucie Dušková

A za štafetu Mirka Kolářová

#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznastafeta #skbookstagram #milujemeknihy2 #darcycoates #fantomzblackwoodu

#strašidelnýdom #strašidelnépríbehy #posadnutieduchom #duchovia

Mara je dcerou spiritualistů. Její dětství bylo plné seancí, podvodných zaříkávačů duchů a řečí o jejich přítomnosti.
Když odešla z domu svých rodičů, přísahala, že do svého života už nikdy nevpustí pověrčivost. Je připravena se svým snoubencem Neilem začít nový život ve světě, který je založený na racionalitě a faktech. Její minulost se jí ale ještě nechce pustit.
Mara a Neil koupí dům u Blackwoodu, zchátralou budovu daleko za městem. Jsou varováni, že se v rozpadající se budově dějí podivné věci. Dveře se samy od sebe otevírají, hlasy uprostřed noci šeptají, na zdech se objevují zakrvácené otisky rukou a ve sklepě se vyskytují studená místa tam, kde byl zavražděn původní majitel domu. Dům byl ale opravdu levný a Mara ho miluje, takže je rozhodnutá si varování nevšímat.
Protože duchové přece nejsou skuteční…
…nebo ano?

15.06.2024 5 z 5

Vyvolená Vyvolená Kristin Cast

P. C. & Kristin Cast - Škola noci 3 Vyvolená

Počet strán: 240
Žáner: #yafantasy

Zoey začína byt silnejšia ale i naivnejšia a logika jej občas ujde mimo realitu.

Ale uznajme ma 17 a na svoj vek sa proste správa ako násť- ročná.

Jej ľúbostný štvoruholník sa rúca ako domček s karát a kôli tajomstvam pride o priateľov.

Ale ako im môže niečo povedať, keď vie, že Neferet sa im pohrabe v hlave a všetko zisti?

Smrť jednej z učiteliek pripisujú ľuďom ale je to tak? Alebo dame za pravdu Zoeynim inštinktom a zisteniam, že Neferet je jednoducho suka z pekla!

Afrodita prekvapuje viac a viac a ešte si užijeme jej dobrosrdečnosť aj keď sa skrýva za masku zlej mrchy.

Teším sa na ďalší diel, čo nam prinesie ďalej

Ďakujem za #spolocnecitanie Petra Turnová Magda Raszková Lucia Tomková Lucia Štrbová

Kniha č. 153/2024

#recenzieTerka #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #skolanoci #vyvolena #pccastandkristincast

Obsah:

V Škole noci ožívajú temné sily a v živote upírskeho mláďaťa Zoey Redbirdovej nastanú prevratné zmeny. Z tých, čo sa tvária ako priatelia, sa vykľujú nepriatelia. A napodiv sa zrazu môže spoľahnúť na zaprisahaných rivalov, ktorí ju podržia. Zoeina najlepšia priateľka Stevie Rae je nemŕtva, ale zubami-nechtami sa usiluje držať zvyškov svojej ľudskosti. Zoey by jej veľmi chcela pomôcť, lenže vôbec netuší ako... Navyše musí všetko držať v tajnosti, lebo pravda je v Škole noci nebezpečná. Aj nevyriešené ľúbostné vzťahy k trom chlapcom jej dávajú zabrať. A keď sa zdá, že horšie to už byť nemôže, niekto začne vraždiť dospelých upírov...

15.06.2024 5 z 5

29. február 29. február Andrea Rimová

Andrea Rimová - 29. Február

Počet strán: 312
Vydavateľstvo: @vydavatelstvo_motyl
Žáner: #roman

Toto bol nádherný a silný pribeh o bolesti jednej ženy, ktorá si nezaslúžila byť obeťou.

Kniha ma zaujala uz od úvodu. Dej sa čítal dobre a plynul sám.

Timea, ktorá sa rozhodne ukončiť vzťah s dlhoročným partnerom nas zoznamuje so svojou rodinou a hlave s tetou Rózou, ktorá jej je oporou po celý život.

Po tom ako nájde v jednej knihe svadobné oznámenie s dátumom, ktorý neexistuje a kostolom, ktorý tiež neexistuje ale su na ňom mená jej tety a tajomného pána sa nam otvára srdcervúci príbeh pri ktorom neostane jedno oko suché.

V prvej časti Timea pátra, čo sa mohlo stať, kto je ten muž a prečo o nom nikdy nepočula z úst tety - táto časť ma velmi bavila hrala som sa na detektíva s ňou a pátrala som s ňou.

Druhá časť bol pribeh Lie , smutný, zvrátený s veľkým zverstvom a a osudom s ktorým sa neradno zahrávať a Lia si po kúskoch vyberala svoju osobnú daň.

Ďakujem za tuto knihu Andrea Rimová bola úžasná a dlho na ňu nezabudnem

Za štafetu ďakujem Lucie Svobodová

Kniha č. 149/2024
Štafeta č. 185

#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznastafeta #autorskastafeta #skbookstagram #milujemeknihy2 #podporujemeslovenskychautorov #milujemeknihyslovenskychautorov #andrearimova #29februar

Obsah:

Život na nič nečaká a smelo plynie ďalej, ale čo ak staré jazvy rastú spolu s vami a aj po rokoch priveľmi bolia?

Timea po komplikáciách vo vzťahu prahne po oddychu pre svoju unavenú dušu, a preto vzkriesi svoju lásku k literatúre. Keď v jednej zo starých kníh náhodne objaví zažltnuté svadobné oznámenie svojej milovanej tety a neznámeho muža, prebudí sa v nej zvedavosť. K žiadnej svadbe totiž nikdy nedošlo. Tetine vyhýbavé odpovede vyvolávajú ďalšie otázky, a preto Timea začne hľadať pravdu na vlastnú päsť.

Prečo sa svadba nekonala a kto je záhadný Oliver?
Aké tajomstvá ukrývajú ľudia, ktorí spolu plánovali zostarnúť?
Ako to celé súvisí s magickým 29. februárom?

Odhaľte s Timeou jednotlivé časti skladačky kúsok po kúsku a ponorte sa do prekvapivého príbehu, ktorý vás nenechá chladnými.

„... aby svet vedel, čo dokáže vytvoriť zlo a krutosť, koľko životov dokáže zmárniť a akú spúšť vie zanechať za sebou túžba po pomste.“

12.06.2024 5 z 5

Volání temnoty Volání temnoty J. B. Zmek

J. B. Zmek - Volání temnoty

Počet strán: 176
Vydavateľstvo: Jan Brožíček
Žáner: #horor #thriller #mystery

Útla poviedková kniha, ktorá nám prináša temnotu v mnohých podobách.

Či už sa jedná o trmnotu duše, temnotu v iných alebo temnotu nadprirodzených.

Všetky poviedky mali niečo do srba, každá z nich bola svojim spôsobom hrozivá, či uz sa jednalo o čistý masaker alebo tatlnu nočnú moru alebo dokonca aj vybovanie si účtov samotnou prírodou.

Mne sa najviac páčili tieto:
Kdo přivedl prasatka na porážku - idete na stanovačku, ktorá sa zmení na boj o prežitie ale kto prežije? Prečo tam išli? Bola to pasca? Niekoho zámer?
Smrt je jediným vychodiskem - moje nočné mory sa stali skutočnosťou, poznáte ten pocit keď sa potrebujete v sne niekam dostať ale každé dvere vedú inam? A vy ste tak zúfalí, že plačete zo sna? A ešte si k tomu pridajte boj o prežitie a mozete dostat mŕtvicu
Strom z kostí - Pekne mrazivá poézia
Víla - Ako sa dostala do domu? Je to len vyplod detskej fantázie či reálny človek s ktorého ide strach a prahne po vašom živote

Ďakujem za možnosť prečítať si tuto knihu @jbzmek a dievčatám za bleskové #spolocnecitanie Jitka Dudychová Lucie Reková Vlčková

Kniha č. 147/2024

#recenzieTerka #kniznarecenzia #podporujemeceskeautory #skbookstagram #milujemeknihy2 #jbzmek #volanitemnoty

Obsah:

Sbírka příběhů, které vás s napětím vtáhnou do děje a nechají s napnutým dechem vyčkávat, co se ukrývá ve stínech. Připravte se na dobrodružství, kde temnota skrývá odpovědi na otázky, jež bychom raději neměli položit. Na 175 stranách naleznete devět mysteriozních/hororových povídek a jednu báseň.

09.06.2024 5 z 5

Poslední lež Poslední lež Riley Sager (p)

Riley Sager - Poslední lež

Počet strán: 410
Vydavateľstvo: #edicevendeta
Žáner: #thriller

Som velmi rada, že pri tejto knihe si autor u mna zdvihol hodnotenie.

Už na zaciatku mi bolo jasné, že kniha bude skvelá, napätie od začiatku az do konca.

Čo sa stalo pred 15 rokmi v Campingu? Dokázala vtedy 13-ročná Emma ublížiť starším dievčatám? Prečo ju po 15 rokoch opäť do tábora zavolali? Išlo o pomstu, lebo to hodila na jedneho z hlavných?

Veľmi zaujimava spleť informácií, tajomstiev a záhad nás doviedla až ku koncu knihy, kde mi padla sanka.

Moja teória sa sice potvrdila ale ako by mohol byť toho niekto schopný? Celý čas som bola v tom, že Emma je šibnuta a nenapadlo by mi, že tam je ešte jeden psychopat a oveľa horší a naozaj nebezpečný.

Občas by som túto knihu zaradila aj do mystery hororu lebo teda zimomriavky som mala miestami všade!

Teším sa na ďalšiu knihu od tohto autora

Za #spolocnecitanie ďakujem Evženie Pavelová

Kniha č. 146/2024

#recenzieTerka #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #rileysager #poslednilez

#spomienkynaminulosť #napätie #triler

Dvě pravdy a jedna lež. Hra, které se dívky v Campu Nightingale věnovaly pořád dokola. Vivian, Natalie, Allison a Emma Davis, která je nejmladší ze skupiny a na táboře je poprvé. Hry skončily, když Emma rozespale pozoruje, jak se ostatní uprostřed noci plíží pryč a Vivian při zavírání dveří Emmě ukazuje ukazováček přitisklý na rtech. Nyní Emmě strmě stoupá hvězda na newyorské umělecké scéně. Svou minulost proměňuje v obrazy – masivní plátna plná listů a větví a mezi nimi stíny v bílých šatech. Obrazy přitahují pozornost Francescy Harrison-Whiteové, společenské a bohaté majitelky Campu Nightingale. Když ji Francesca přiměje, aby v nově otevřeném kempu pracovala jako instruktorka malby, bere to Emma jako příležitost zjistit, co se tehdy s jejími přáteli stalo. Na první pohled je jasné, že v Nightingale není všechno v pořádku. Emmu už tak trápí patnáct let staré vzpomínky, když objeví kameru, která směřuje přímo na její chatu, což důvěře k Francesce moc nepřidá. Objevuje stopy, které Vivian zanechala. Jak zachází hlouběji a hlouběji, zjišťuje Emma, že čelí lžím člověka i přírody. Čím blíž je pravdě, tím víc si uvědomuje, jak smrtící může být cena za vědění.

09.06.2024 5 z 5

Lovec bábik Lovec bábik Roman Horňák

Roman Horňák - Lovec bábik

Počet strán: 438
Vydavateľstvo: @vydavatelstvo_elist
Žáner: #detektivka

Toto je zatiaľ najsilnejšia kniha aku som čítala.

Roman Horňák je známy tým, že si rozhodne nekladie servitku pred ústa a nie len nadávkami v knihe, no hlavne tým o čom tieto knihy sú. Zaoberá sa ťažkými témami a jednou z nich je Lovec babik.

Detska pornografia, pedofilia, kybersex, či také snuff porno...
Tá najhoršia beštialnosť a nie len preto, že si to odnášajú naše deti.

Čitala som knihy ako Fantóm z internetu (Simona Kutišová), kde nás uviedla do vydierania a ťažký dopad na psychiku deti, ďalej Klekanici (Tereza Bartošová) kde išlo o trh s ľudskými orgánmi - v tomto prípade detskými či dokonca Romanova kniha - Anjelik, ktorá bola tak isto o pedofilii a mnoho ďalších kníh, ktoré by mali bývať na školách ako povinná literatúra a malo by sa o tom verejne hovoriť.

Tu v Lovcovi bábik Roman prekročil a prekonal samého seba z môjho pohľadu a nie len preto, že zachádzal do tak nechutných detailov, že by som zvracala ako najatá, kniha bola veľmi silná a emocionálne vyčerpávajúca a rozhodne ju neodporúčam slabým povahám, ja som mala čo robiť.

Takže dakujem za tento silný zážitok a knihu si dávam ako celoročný TOP

Za štafetu ďakujem Beatrica Szolárová Juráková a za knihu Roman Horňák

Kniha č. 145/2024
Štafeta č. 184

#recenzieTerka #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #podporujemeslovenskychautorov #polrocnavyzva #milujemeknihyslovenskychautorov #romanhornak #lovecbabik

Obsah:

Povinné čítanie pre rodičov ... násťročných!
Žijeme vo virtuálnej dobe, ktorá nás úplne pohltila. V dobe, kde nás najviac zaujíma, koľko lajkov máme pod svojimi príspevkami a fotografiami. Je to doba retušu, poloprávd a ilúzií. Doba, v ktorej svoje problémy riešime výhradne s cudzími ľuďmi, a v ktorej na názore najbližších akoby ani nezáležalo. Je to doba, v ktorej akoby sa naša popularita odvíjala iba od toho, koľko máme „priateľov“ na sociálnych sieťach.
Kto je však skutočným priateľom a kto iba vlkom v ovčom rúne?
Bohužiaľ, žijeme v čiernej dobe, v semeništi kybernetických predátorov, ktorí iba čakajú na svoju príležitosť „zaútočiť!“ Sú ako diabli, ktorí ak zavetria slabinu, roztrhajú svoju obeť na franforce.
A sú to vaše deti, na ktoré si brúsia svoje ostré tesáky. Jediné, na čom im záleží, je ukojenie vlastných chúťok a ich krv.
Viete, čo robia vaše deti na internete?
Viete s kým si píšu?
Viete aké stránky vyhľadávajú?
Ak vám záleží na bezpečí vašich detí, nech je vám tento príbeh výstrahou!!!

Misery Misery Stephen King

Stephen King - Misery

Pocet strán: 312
Vydavateľstvo @knihybeta
Žáner: #horor #thriller

Čo môže byť najhoršie pre spisovateľa?

Rozhodne šialený fanúšik!

A takým jedným extra prípadom ja naša Annie, milá teta v stredných rokoch, zachrankyna A totálny magor! A to nehovorím len o psychockom terore ale aj o tom fyzickom, už som mala mocit, že ju bavi Puaula pomaly pripravovať a rôzne časti jeho tela

Každou jednou stranou som sa len modlila aby ho nezničila ešte viac ako sa jej to darilo.

Paula som obdivovala za to, že pristúpil na jej požiadavky a hlavne, že bol schopný pod takým psychickým nátlakom písať knihu.

Ku koncu knihy som si hovorila to dáš bud zabije ona teba alebo ty ju! A za skúšku pri tom všetkom čo mu urobila nič nedá

Čo myslíte? Kto z koho?

Posledný boj bol krutý a dobre premyslený! lenže Annie je nezmar...

Dej bol výborný, napínavý, totálny psychický nátlak!

Za #spolocnecitanie
Lucie Svobodová
@marta_and_books
Anastázia Gorčošová

Kniha č. 144/2024

#recenzieTerka #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #stephenking #misery

#spisovateľ #manipulácia #posadnutosť

Román Misery patří mezi nejznámější a nejzdařilejší thrillery vzešlé z dílny Stephena Kinga. Hlavní hrdina Paul Sheldon je autorem romantických příběhů o krásné Misery. Osudovou náhodou najde Paula po těžké havárii jeho nejoddanější čtenářka, bývalá ošetřovatelka Annie Wilkesová. Ta z něj ve svém odlehlém domě učiní nedobrovolného pacienta. Během svérázného „léčení" ho přiměje, aby psal pokračovaní Miseryiných příběhů podle jejích představ. Díky jejím šíleným donucovacím metodám prožívá Paul tvůrčí období, jaké si neuměl představit ani v těch nejděsivějších představách.

Stephen King dokázal mistrně vyvolat atmosféru strachu a vytvořil přesvědčivé postavy, text dokořenil suchým sarkasmem a doplnil autentickými postřehy ze zákulisí spisovatelského procesu.

Zrazená Zrazená Kristin Cast

P. C. Cast & Kristin Cast - Škola noci 2 - Zradená

Počet strán: 272

Druhá časť Škola noci.

Na čo sme prišli v tejto casti?

Zoey nie je neviniatko, to teda nie Heath, Erik a Loren... Dievča zlaté brzdi

Zoey a jej partia najbližších spolu prežijú prvý obrad Dcer temnoty a zistia, že spojenie zo živlami nema len Zoey.

Afrodita nie je až taka mrcha ako sa na prvý pohľad zdá.

A Neferet? Na čo prišla Zoey v spojitosti s ňou?

Táto časť nás opäť posunula o mesiac dopredu, Zoey ako nová vodkyňa dcer temnoty má starostí vyše hlavy, chystanie obradu a uvažuje nad novým fungovaním školskej rady na škole aby zabránila šikane. Do toho starosť o babku a nove spojenie s Heathom. A jedno veľké

A to najdôležitejšie to čo si myslela, že vidí duchov vôbec nie je tak ako si myslela, záverečný boj bol opäť výborný a hlavne išlo opäť o životy jej milovaných.

Za aktivne #spolocnecitanie ďakujem Petra Turnová Lucia Tomková Magda Raszková Lucia Štrbová

#recenzieTerka #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #skolanoci #houseofnightseries

Obsah:

Zradená je druhým pokračovaním série Škola noci.

Upírske mláďa Zoey Redbirdová si už zvykla na život v Škole noci a vyrovnala sa s nezvyčajnou mocou, ktorú dostala od bohyne Nyx. Stala sa vodkyňou Dcér tmy, najväčšmi ju však teší, že si našla skutočných a oddaných priateľov, a napriek pokusu nevlastného otca a matky verejne ju ponížiť si získala aj úctu profesorov i veľkňažky Neferet. Konečne má pocit, že niekam patrí. Dokonca má chlapca... a možno aj dvoch...

Vtedy sa nájdu telá dvoch zavraždených chlapcov a stopy vedú do Školy noci. Zoey cíti, že niečo nie je v poriadku. Zrazu je toho na ňu priveľa – prvý obrad, ktorý povedie ako vodkyňa Dcér tmy, omamné zakázané flirtovanie, ktoré jej komplikuje život, a smrť v Škole noci. To všetko ju zasiahne naraz, ale musí to ísť bokom a Zoey hľadá odvahu i silu postaviť sa zoči-voči zrade a využiť svoju nevšednú moc na záchranu blízkych.

Cizinec se zapalovačem Cizinec se zapalovačem Valentina Vávrová

Valentína Vávrová - Cizinec se zapalovačem

Počet strán: 112
Vydavateľstvo: Nakladatelství Solis
Žáner: #horor

Čo v sebe skrýva táto útla knižka?

Riadnu dávku duchárskeho hororu!

Keď ma pred časom oslovila spisovateľka Valentina Vávrová ,či by som mala záujem prečítať si úryvok z jej pripravovanej knihy, neváhala som, už len ten názov a obálka ma zaujali. Po pár stranách som vedela, že toto bude stáť za to!

Keď na mňa neskôr vybehol návrh štafety od Jitka Dudychová na túto knihu okamžite som išla do toho (ten úryvok mi jednoducho nestačil!)

A konečne sa mi kniha dostala do rúk! Krásna obálka, malý počet stran - málo strán znamená - žiadne zbytočne naťahovanie deja len akcia, strach a des!

Olívia sa mi veľmi páčila odvážne dievča, ktoré stoj čo stoj bojuje so zlou nepriateľskou entitou! Tu musím povedat, že ze mi až v trištvrte knihy cvaklo, kto je cudzinec (bola som v tom, že to môže byť smrtka - zbytočne pátram, keď nemusim ) Byť Olíviou vezmem nohy na plecia a čaaau!

Samozrejme bol tam par chybičiek krásy, ktoré mi vadili ale to nič nemení na tom, že som tuto knihu nemohla čítať v noci a, že i za bieleho dňa som mala skoro blato na ihrisku!

Takze ďakujem za štafetu, ďakujem za knihu a veeelmi sa tesim na pokračovanie, kam nás duchovia a Olivia zavedú nabudúce

Štafeta č. 183
Kniha č. 142/2024

#recenzieTerka #kniznastafeta #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #podporujemeceskeautory #valentinavavrova #cizinecsezapalovacem #solisnakladatelství

Obsah:

Mladá zdravotní sestra Olívie se přestěhovala do právě koupeného bytu. Hned první noc má zvláštní sen, ve kterém se poprvé setká s temným Cizincem v kápi. Sen se opakuje každou noc, je čím dál strašlivější a tíživější. Brzy ji začne Cizinec se zapalovačem trýznit i mimo spánek. Dějem se prolíná příběh dívky Valerie, která se Olívii zjevuje a pomáhá jí v boji proti Cizinci. Děsivé události přimějí Olívii pátrat a postupně zjišťuje pravdu o Valerii i o Cizincovi, na základě čehož kontaktuje médium Terezu. Následuje seance, která však nabere nečekaný směr...

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Shari Lapena - Nevítaný host

Počet strán: 253
Vydavateľstvo: @nakladatelstvi_kalibr
Žáner: #thriller

No musím povedať, že v tomto prípade ma Shari sklamala.

Začiatok výborný napínavý, prvá vražda a potom nič. Druha vražda, nič... Celý dej sa ta ťahal ako sopel, akorat co sa hádali, kto môže byť vrah, rozprávali si svoje osudy a zrazu padla strana 200 prišla polícia šup a mali vraha...

No snáď ďalšie knihy nesklamu

Ďakujem za štafetu

Kniha č. 141/2024
Štafeta č. 182

#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznastafeta #sharilapenabooks #nevitanyhost #skbookstagram #milujemeknihy2

#smrť #vraždy #strach

Do odlehlého venkovského hotelu přijíždí na zimní víkend několik hostů: Gwen a její kamarádka Riley, páry Ian a Lauren, Matthew a Dana, Beverly a Henry, proslulý obhájce David a staropanenská spisovatelka Candice. Poté, co dorazí, udeří sněhová bouře, která odstřihne hotel od elektřiny i veškerého kontaktu s vnějším světem. A hned první noc dojde k tragické nehodě: Dana spadne ze schodů a zabije se. Byl to ale nezaviněný pád? Atmosféra houstne, baterie mobilů se pomalu vybíjejí a nedůvěra mezi hosty přechází v paranoiu – další smrt na sebe totiž nenechá dlouho čekat, a tentokrát už je to nepochybně vražda... Inspirace klasickými detektivkami, plíživé sílící napětí a hororové vyústění.

06.06.2024 3 z 5

Sexeso Sexeso Roman Horňák

Roman Horňák - Sexeso

Počet strán: 301
Vydavateľstvo: @vydavatelstvo_elist

Ďalšia perfektná detektívka z per slovenského autora.

Tentokrát prešmejdíme súdnictvo.

Nález mrtvoli hneď na začiatku bol brutálny a to autor vie a s ničím sa nesere.

A to sa mi páči na jeho knihach bez ľadu a skladu vypáli a hotovo.

Následná vražda vysokopostaveného je zaujímavá vo svojej brutalite a nápaditosti. Celý čas som bola v tom, že vrah je jasný ako facka ale kdeže k vrahovi sa dopátrame až na samom konci a to mi veru padla sánka.

Celý dej bol výborný, celý čas nás drží v napätí, jeden výsluch za druhým, jedna mrtvola za druhou a vrah sa zda, že je zrejme duchom a vraždia sa sami

Výborné, výborné! A ja sa teším na ďalšiu knihu Roman Horňák

Za štafetu ďakujem Beatrica Szolárová Juráková

Kniha č. 140/2024
Štafeta č. 181

#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznastafeta #polrocnavyzva #podporujemeslovenskychautorov #milujemeknihyslovenskychautorov #skbookstagram #milujemeknihy2 #romanhornak #sexeso

#sudca #erotika #zneužívanie

Zneuctenie ženy možno považovať za ťažký amorálny delikt, voči ktorému neexistuje žiadne ospravedlnenie. Vnútorný svet tej-ktorej ženy sa rozbije na malé kúsky. Čo cíti? Čo prežíva? Bezsenné noci, strach, obavy, nedôveru, stratu sebaúcty, výčitky, neznesiteľnú bolesť v duši. Hrôza čo i len pomyslieť... No ešte horšie je, ak takýto skutok zostane nepotrestaný. A čo je úplne zlé, ak za takýmto odsúdeniahodným skutkom stojí predstaviteľ štátnej moci. Ktosi, kto by mal všemožne zákon chrániť, ctiť si ho a nie ho znevažovať, či šliapať po ňom v jeho najzákladnejších princípoch. Samotný sudca Ústavného súdu...V dnešnej dobe sa akosi stáva pravidlom, že ryba smrdí od hlavy.

04.06.2024 5 z 5

Po stopách vlka Po stopách vlka Cami Wolf

Cami Wolf - Po stopach vlka

Počet strán: 167
Vydavateľstvo: #mediaplex
Žáner: #fantasy

Presne takéto knihy ma opäť vracaju do môjho hlavného žánru, ktorým býval Fantasy svet.

Výborná rýchlovka, od ktoreh sa neodtrhnete.

Max A Jelena - dve hlavne postavy, jeden vlkolak druhý obyčajný smrteľník.

Láska na prvý pohľad - to nesmie chýbať.

Dej na ktorom sa zasmejete ale aj trnete hrôzou a strachom.

Lena, mladá žena, ktora sa prisťahuje do mestečka aby ušla svojej minulosti, spoznáva mladého muža Maxa vlkodlaka, ktorý sa snaží vysporiadať sa s tou svojou.
Ich osudy sa spoja a spolu musia vyriešiť všetko zlo.

Prekážok je viac a viac až kym pride ta posledná a najhoršia!

Tesim sa na druhú časť a som zvedavá co si sa nas autorka pripraví

Ďakujem za #spolocnecitaniesniky a @cami.wolf.autor za úžasnú knihu

Kniha č. 138/2024

#recenzieTerka #kniznarecenzia #camiwolf #postopachvlka #podporujemeceskeautory #skbookstagram #milujemeknihy2

Obsah:

Lena utíká před strachem, temnou minulostí a mužem, který ji děsí. Chce se nadechnout a začít žít podle svých snů. Ale to, co chceme, a to, co od života dostaneme, jsou dvě rozdílné věci Stejně tak Max nevěří, že si zaslouží lásku, štěstí a spokojenou budoucnost ve smečce, dokud nepotká Lenu! Dvě utrápené duše, se kterými se život nemazlil, totiž dokáží nemožné!

01.06.2024 5 z 5

Poslední dívka Poslední dívka Riley Sager (p)

Riley Sager - Poslední dívka

Počet strán: 387
Vydavateľstvo #ediceknihyomega
Žáner: #thriller #horor

Veľmi zaujímavý thriller, písaný štýlom prítomnosť/minulosť.

Priznávam minulosť ma bavila ovela viac, predsa len vrátiť sa v čase pred masakrom a rozmýšľať kto, čo a prečo?

V prítomnosti sme s hlavnou postavou Quincy, ktorej život po boku právnika ja zdá sa šťastný(k šťastiu pomaha Xanax) až pokial sa nezabije jedna z posledních....

Kto sú? Dievčatá, ktoré prežili ako jediné rôzne masakry.

Objaví sa však ďalšia z nich... ale.. je to ona? o čo jej ide? prečo Quin núti do rôznych situacii, ktore jej nie su príjemné, snaží sa byť jej priateľkou? či ju zničiť?

Zaver knihy bol vynikajuci. Minulosť sa konečne vyjasnila a mne padla sanka (myslela som, že to bude inak)

Evženie Pavelová

Kniha č. 137/2024

#recenzieTerka #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #rileysager #poslednidivka

#masaker #trauma #minulosť

Před deseti lety jela studentka Quincy Carpenter na dovolenou s pěti přáteli a vrátila se sama, jediná přežila hororový masakr. Stala se členem „klubu“ FINAL GIRLS, který vymysleli novináři, a do takové skupiny lidí nechce nikdo patřit.
Patří do něj třeba Lisa, který ztratila devět sester z vysokoškolského klubu po útoku teroristy, který zabíjel nožem; nebo Sam, která přežila útok maskovaného muže během noční směny v Nightlight Inn; a nyní i Quincy, která zakrvácená prchala lesem před násilníkem, který přepadl partu studentů v lesní chatě. Média touží po tom, udělat rozhovor se všemi najednou, a všechny tři dívky se snaží na prožité trauma zapomenout, a tím i jedna na druhou.
V současnosti už je na tom Quincy celkem dobře, díky Xanaxu. Má obětavého snoubence Jeffa, populární blog o pečení, krásný byt, terapeutickou skupinu a policistu, který jí před lety zachránil život. Její mozek tragickou událost vymazal a minulost je pohřbena.

01.06.2024 5 z 5