Tesset komentáře u knih
Tenhle díl se mi zatím líbil nejvíc. Konečně jsme se dostali k nějaké detektivní zápletce, byť teda to konečné řešení nic moc. Snad už Merry přestane souložit s každým na potkání a budou se rozvíjet dosavadní "vztahy". Mimochodem by mě fakt zajímalo, jestli autorce někdy dojdou chlapi.
No ... pokud po téhle sérii sáhnete, protože chcete nějakou urban fantasy s detektivní zápletkou (jako já), zahoďte to a zdrhejte, co to jde. Pokud si chcete porochnit v sexuálních dostaveníčkách, směle do toho (i když ani tyto scény nejsou kdovíjak originální). Děj téměř nulový, postavy taky nic moc - kromě Frosta, každý musí milovat Frosta. Další díly beru jen z toho důvodu, že jsem až nechutně zvědavá s kým dalším (s kolika dalšími?), nechá autorka Merry souložit.
Poněkud natáhlé, kletba zrušena během mrknutí oka, prvních dvě stě stran taky žádný extra děj. Postavy sympatické, co se týče Rahíma naprosto zbytečné řešení, které nijak významně neposunulo děj ani další postavy. Džahándár naprostý slaboch, který měl na konci vše zachránit? Směšné. Místy trochu moc velká pohádka. Tři hvězdy patří jen a jen Chálidovi.
Skvělý druhý díl. Spousta překvapení, i když něco jsem očekávala ještě před odhalením. Nemůžu se dočkat pokračování! A hlavně toho, jak to dopadne s Eliasem a Helenou. Doporučuji.
Asi o něco slabší, než předchozí dva díly, ale postavy mi přišly tak nějak opravdovější.
No nevím, začíná se mi to jevit jako pořádná slátanina. Zdrženlivost hlavní hrdince asi taky moc neříká. Příběh moc nepropracovaný, vážně, jako kdyby autorce šlo jen o psaní sexuálních scén a nic víc.
Taky dobré. Ze všech dílů se mi nejvíce líbila dvojka, tohle bylo o trochu slabší dějově, ale rozhovory velmi pobavily. Obecně mi tahle série přijde lepší než Božský ...
Asi o zatím nejslabší díl, ale zase na druhou stranu trošku jiný od předchozích. Pořád je to příběh, který se dá číst.
Rozhodně lepší než první díl. Zbytečně nepřeslazené takže paráda. Už se těším na další díly.
Pěkné nenáročné čtení. Zábavné a sympatické postavy. Paráda.
(SPOILER) Jako od takových "románů pro ženy" nic neočekávám, jde mi jen o to přečíst si něco jednoduchého, u čeho není třeba přemýšlet. Ale tohle byl děs. První část když ještě byli na ostrově se dala snést, ten zbytek už ne. Oba hlavní hrdinové se chovali jako kdyby v sobě měli deset osobností naráz a autorka se vlastně nemohla rozhodnout, jak by její hrdinové měli vypadat. Skye, která údajně měla být silná a samostatná, byla jen hloupou, naivní, ustrašenou nanynkou, která se ve všem podřídila Kylovi. Kyle patrně trpěl agresivitou a jeho postoj k jejímu těhotenství - hrůza. Radši nezmiňovat, jak k sobě mluvili, pití alkoholu v těhotenství a let přímo v době porodu - absurdní. Ztráta času a energie, takové knížky by se měly zakázat, aby se nešířily dál.
Nebylo to vyloženě špatné, ale četla jsem už podobné a lepší. Největší mínus má u mě velmi zrychlený konec.
Musím říct, že od Meg Cabotové jsem čekala něco víc. Zápletka nic moc, postavy nic moc a styl vyprávění taky na nic. Jediné plus dávám dialogům, které mě občas pobavily.
Většina knihy mě moc nebavila, příběh mě chytl spíš až ke konci a přijde mi, že autorka nemá "kouzelný" svět příliš promyšlený, nicméně další díl si určitě přečtu.
Vtipně napsané připomínky autorky k tomu, jak psát. Mě osobně nejvíc zaujaly ukázky z knih, které u nás zatím ještě nevyšly a pořádně mě na další díly natěšily :) takže pozor na spoilery pro ty, kteří si to nechtějí kazit.
Tenhle díl mě bavil asi nejvíc, hlavně teda díky Deatha :) neví někdo, jestli nejsou udělané nějaké fanpřeklady dalších dílů? Nevím, zda bych tomu v angličtině rozuměla a ráda bych se dověděla co s tím naším úžasným smrťákem bude :)
Tým Death. Nebylo to špatné, akorát mi tam chybí nějaké dovysvětlení toho kouzelného světa.
No nevím, tohle mi přišlo jako zatím nejslabší díl, ještě uvidím, jaká bude čtyřka. Musím říct, že mi to vcelku přišlo hooodně přeslazené a až moc melodramatické. A to, jak jsou hned všichni jedna velká milující se rodina, to radši ani nekomentovat.
Tenhle díl mi přišel lepší než dva předchozí. Akorát se mi překvapivě nelíbí "milostná" linka Merit a Ethana, nějak mi k sobě prostě nepasujou.
Žádná hitparáda, ale četlo se to rychle a nemusela jsem u toho přemýšlet, což je přesně to, co od takových knih očekávám. Nejsympatičtější postavou mi přišel Morgan a to, jak se k němu Merit chovala mi nějak k její postavě nesedělo.