Tesset komentáře u knih
Na první díl to nemá, ale bavilo mě to více než předchozí díl. A hlavně s tím koncem by další díl mohl být zase skvělý.
Hodně faktografické, což samozřejmě splňuje účel, ale za mě taky dost zmatečné. Přišlo mi, že autor dost přeskakoval, ale s takovým materiálem se není co divit.
Upřímně, čekala jsem něco úplně jiného. Podle anotace i ukázky vzadu na knize jsem myslela, že půjde o takovou "komedii", u které se dobře pobavím a přečtu nějaké vtipné hlášky. Ono je to v podstatě ale úplně opačně. Kniha nebyla úplně špatná, spíš se jen moje očekávání nevyplnilo, proto tři hvězdičky.
Skvělé jako předešlé dva díly! Už aby tu bylo pokračování. A Strážce - ó můj bože!
O maličko snesitelnější než první díl, ale stejně jediná mi sympatická postava byl Gavin, děj nic moc a - znovu nejedná se o retelling, kromě jména a bílého králíka spojitost s Alenkou žádná. Chování těch DĚTÍ (protože to dětí byly) vůbec neodpovídá jejich věku ... už jen slovní spojení "muži našich životů" v 17 mi přijde dooost přitažené za hlavu.
První díl asi o malinko lepší, ale pořád dobré. Jen by mě zajímalo, jestli by to opravdu všechno bylo takhle.
Větší slátanina už to asi být nemohla, což jsem u této spisovatelky po přečtení Šepotání fakt nečekala. Absolutně nic zajímavého se celou dobu nedělo a pak na konci shrnuto do jedné strany. A co asi vážně nepřekousnu, tak byly telepatické rozkazy kocourovi, vztah-nevztah mezi hlavními hrdiny, který nejen, že nebyl vášnivý, ale podle mě v podstatě ani neexistoval a to, jak kocour odemyká zámek pout drápkem. To už bylo i na mě moc. Nikdy víc.
(SPOILER) Pěkný příběh, na stejné úrovni jako předešlé díly. Hrozně mě bavily skoky do minulosti a postupné odkrývání různých tajemství, jen ten konec ... jako vážně? Posledních 50 stran v podstatě zlikvidovalo první, druhý a většinu třetího dílu, takže si říkám - what's the point?
Spoiler
Jako tím, že se vrátila v čase a v podstatě vše zrušila, takže se to vůbec neodehrálo mi přišlo jako kdyby autorka prostě nevěděla, jak by Kelsea měla zvítězit a zachránit království a tohle pro ni bylo řešení nad kterým by nemusela moc přemýšlet. Ani ten happy end v tom nevidím. Jako vážně ta jejich socialistická utopie mohla fungovat? Ne-e. Hlavně jako Kelsea, která ztratila vše, ok dobře jako obětovala by všechno pro svoje království, ale stejně mi to k charakteru postavy teda nesedí.
Nejlepší byl teda první díl, ale ani ty ostatní nebyly ztrátou času. Přečtu si i fanpřeklady dalších příběhů. Za mě jedna z těch povedenějších sérií.
O něco slabší než první díl, ale pořád super. Opět mi jen vadil název, obálka a ty strašné chyby.
Byla jsem velmi mile překvapena. Čekala jsem nějakou slátaninu a - i když to zrovna není na nobelovku za literaturu- čekal mě celkem solidně vystavěný příběh, vtipné dialogy, sympatické postavy a dva dokonalí muži. Jediné co nemůžu překousnout je ten název a strašná a naprosto otřesná obálka.
Příběh, který se může stát. Nehodnotím plným počtem hvězdiček, protože mi kniha přišla mírně neosobní, kdyby postavy byly lépe vykreslené, čtenáři by byli schopni se s nimi více ztotožnit a pochopit celou hrozbu a následnou situaci.
Příběh nic moc, ale u takových knih žádnou extra zápletku ani nečekám. Ale proč hodnotím jen jednou hvězdičkou - naprosto nepochopitelné výrazy, které se do knihy vůbec nehodily, nejen do doby, ve které je příběh zasazen, ale celkové míchání různých stylů bylo velmi rušivé. Těžko říct, zda za to mohl překlad. Za mě můžu říct, že tohle už do ruky nikdy nevezmu.
Celá série tak nějak předvídatelná, postavy nijak zvlášť propracované a ani moc sympatické. Dalo se to přečíst, každopádně víckrát se k tomu vracet nemá smysl.
Geniální! Máloco ve mě vyvolá takové pocity - bylo to syrové a ač se to částečně jeví jako romantický příběh, postrádá všechna klišé červené knihovny. Naprostá pecka. Po přečtení jsem zvědavá, jaké zpracování má film.
Jestli to měl být nějaký retelling, tak stál teda za starou belu - to s Alenkou v říši divů nemělo co dělat. Postavy nesympatické, děj taky nic moc - čekala jsem, že tam opravdu bude nějaká "říše" zombie, kam se Ali propadne, ale ono nic. Otázky ohledně zombie taky naprosto nepromyšlené. A co mi tam vážně lezlo na nervy - vše kolem sexu, jako vážně? Některé scény k šestnáctiletým dětem vážně neseděly.
Dost zvláštní. První kniha od tohoto autora, ale přišlo mi to tak nějak o ničem. Kdyby se ten děj více rozvinul bylo by to určitě parádní.
Ztráta času. Naprosto nesmyslné dialogy. Špatný překlad do jednoduchých usekaných vět. Nesympatické postavy. Navíc oba s takovou minulostí a žili si v pohodě dál a v podstatě je zas až tak neovlivňovala - to chtělo to rozpracovat.
Zase parádní jako předchozí díly. Tady asi nejvtipnější dialogy z celé série. Můžu říct, že tuhle sérii si určitě někdy přečtu znova, má šmrnc.