Tesset Tesset komentáře u knih

Strom viselců Strom viselců Ben Aaronovitch

Děj mi přišel celkem slabý, ale konečně jsme se někam posunuli s Mužem bez tváře a Lesley. I humor mi tentokrát přišel lehce slabý.

01.05.2019 3 z 5

Stínová královna Stínová královna C. J. Redwine

Nevím, ale asi na ty retellingy moc nejsem, další kousek a vůbec mě opět nezaujal. 350 stran nudy a zbytečného protahování. I postavám se měnil charakter jak na běžícím pásu, hlavně teda Kolovi. Za mě nedoporučuji.

21.04.2019 1 z 5

Půl krále Půl krále Joe Abercrombie

Dost nuda. Slíbené intriky byly velmi zřejmé hned zkraje i v průběhu příběhu, takže se žádné šokující překvapení nekonalo. Postavy všechny nesympatické, hlavně Jarvi, ten mi lezl dost na nervy. Zkusím možné ještě jinou knihu od tohoto autora, ale moc chuti do toho nemám.

09.04.2019 2 z 5

Prohnilé království Prohnilé království Erin Watt

Za začátku celkem nuda, pak se to rozjelo, ale hned byl konec, určitě bych byla radši kdyby se to nějak rozvedlo. Oproti prvním dvou dílům celkem dost velký rozdíl - zmizely v podstatě všechny ty "úchylárny", které definovaly Royaly, takže z toho zbyla obyčejná romantická knížka.

02.04.2019 3 z 5

Padlý dědic Padlý dědic Erin Watt

Trošku jiné než předchozí díly. Nějak jsem v tom příběhu neviděla moc posun. I v té části s Gideonem nic nic a najednou bylo všechno sluníčkové, zvláštní. Uvidíme co poslední díl.

28.03.2019 4 z 5

Oranžová je nová černá - Můj rok v ženské věznici Oranžová je nová černá - Můj rok v ženské věznici Piper Kerman

Ani nevím proč, ale čekala jsem, že to bude humornější, taková víc "komedie". Ne že by vadilo, že to tak nebylo, jen mě to překvapilo. Je to každopádně zajímavé čtení, při kterém se člověk i něco dozví. Dost mě překvapilo, že vězeňkyně byly úplně obyčejné, "normální" ženy. Nicméně i tak to byla chvílemi dost nuda. Zkusím kouknout na seriál.

23.03.2019 3 z 5

Císařovy čepele Císařovy čepele Brian Staveley

Parádní fantasy, už se těším na další díly. Rozjezd takový pomalejší, spíše jen výcvik atd., ale to já mám strašně ráda, takže za mě super. Závěr napínavý a nepředvídatelný. Jsem hrozně ráda, že jsem na tuhle sérii narazila.

13.03.2019 4 z 5

Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Tak nějak nevím, co je na tom. Viděla jsem nejprve seriál, ten mi teda připadal lepší než kniha, lépe vystihl celkovou atmosféru. Očekávala bych, že v knize bude vše více a detailněji rozebráno, ale ono ne. O tom, že autorka popsala dost zvráceny svět, se asi ani nemusím zmiňovat - hlavně to chování třináctiletých dětí, které předhazují jedno starším, aby si s ním užili, to téma sexu, znásilnění atd., o kterých očividně alespoň někteří dospělí věděli, ale považovali to za normální? Nevím to už na mě bylo moc, kdyby jim aspoň bylo tak 16-17 budiž. Mohl z toho být parádní thriller i poučení a celkem neznámé nemoci, ale chtělo to více rozpracovat.

26.02.2019 3 z 5

Temné dny Temné dny Manel Loureiro

V celé knížce se v podstatě nic moc nedělo, kromě jedné mise a jedné "nehodě", ale přesto se mi to četlo lépe než první díl a taky mě to více bavilo. Chtělo by to třetí díl.

21.02.2019 3 z 5

Palác lží Palác lží Erin Watt

V tomhle díle jsem si ani moc nevšimla těch znepokojivě úchylných vztahů, které tam panují. Opět rychle přečteno. Dobrý konec - což se dalo čekat. Nijak překvapivý závěr - vrah se taky nabízel, akorát na motiv jsem nepřišla. Honem na další díly.

18.02.2019 4 z 5

Prokletý princ Prokletý princ Erin Watt

Sice mě ten svět Royalových celkem děsí, ale to byl asi záměr. Opravdu doufám, že to v žádné rodině takhle nechodí. Nicméně čte se dobře, rychle to utíká a konec byl zajímavý.

17.02.2019 3 z 5

Indická princezna Indická princezna Javier Moro

Hodně dobrá kniha, která popisuje zajímavý osud jedné obyčejné ženy. Navíc je tam spousta informací o kultuře Indie. Prostě paráda. Kniha navnadí na to, přečíst si další věci o Indii.

16.02.2019 4 z 5

Kletba vítězů Kletba vítězů Marie Rutkoski

Ze začátku nic moc, ale pak mě to vtáhlo do příběhu a super. Krásný nový svět a jeho příběhy, skvělé postavy, co víc si přát. Už se nemůžu dočkat dalších dílů.

10.02.2019 4 z 5

Sněhurka jablka nebaští Sněhurka jablka nebaští Petra Stehlíková

Jedna hvězdička za to, že se to četlo rychle a aspoň to ubíhalo, jinak by to nemělo ani tu jednu hvězdičku. Co to zase bylo? Pravopisné a jiné chyby nechme stranou. Ta "hovorová" řeč, nebo co to bylo, byla dost úděsná - postavy díky ní působily jako nevzdělaní burani - hlavně teda Andrew, který měl být z vyšší vrstvy a takhle by určitě nemluvil, ještě k tomu v Británii. Chápu snahu autorky, chtěla být prostě vtipná, ale působilo to už velmi nuceně a myslím si, že u každého se nemusím popadat za břicho u každého slova. Ti tři spolubydlící byli totální magoři, a to ne v tom dobrém slova smyslu. Vždycky pobaví nějaká ta bláznivá situace, ale aby se tak chovali nonstop, to na mě bylo moc a působilo to strašně nereálně. Nikdy víc.

09.02.2019 1 z 5

Začít znovu Začít znovu Mona Kasten

Žádná sláva, ani žádná hrůza. Taková neurazí-nenadchne kniha. Postavy celkem fajn, děj se taky dal, jen se to občas dost táhlo.

08.02.2019 3 z 5

Bez srdce Bez srdce Marissa Meyer

Celkem odvaha napsat něco, o čem všichni ví, jak skončí. Nejvíc mě potěšila poslední věta celé knihy - "Srazte mu hlavu"

06.02.2019 3 z 5

Bezhlavě Bezhlavě S. C. Stephens

Uff tak jsem to přežila, ale bylo to teda o fous. Celkem lituju těch stromů, které na tuhle knížku padly. Co to kruci bylo?! Hlavní postavy absolutní nesympaťáci, ty vedlejší vypadaly příjemněji, ale těm se autorka moc nevěnovala. Kiera naprostá hysterka bez špetky sebeúcty, která nedokázala žít sama za sebe a nutně k existenci musela mít chlapa. Navíc ji všechno přišlo trapné a extrémně vyzývavé (těžko uvěřit, že s někým spala, ba co víc, že mělo koule i zahýbat, když její přítel ležel vedle, co). Ještě jestli si nevinné přátelství představuje tak, že se s "kamarádem" vodí za ruce, objímá se a tulí na gauči, tak má dost pokřivený názor. Chápu, že ji tam bylo nějakých 21, takže se dá očekávat nějaká naivita, nerozhodnost a tak, ale tohle? Ubulená, věčně se zlobila na všechny ostatní, jen její chování jí přišlo celkem v pořádku. Tak odpornou ženskou postavu jsem ještě asi neviděla. Ačkoli to zpočátku vypadalo spíš na Dennyho, tak Kellan byl stejná citlivka jak ona - brečel pomalu stejně často jako ona, což mi u rockového zpěváka malinko nesedí. Když už jsme u toho, co mi nesedělo, tak to bylo Dennyho chování, když viděl Kieru a Kellana (bože, co je to za hloupé jméno?) - že by ho zkopal k smrti? Blbost. Vážně jsem děkovala bohu za každý odstavec, kde nebyly slzy, červenání se, lapaní po dechu nebo vzdechy - autorka asi nic jiného nezná a myslí si, že takto se slečny chovají. Těžko uvěřit, že o takovou fňuknu stáli ne jeden, ale dokonce kluci dva. Druhý díl? Těžko říct. Velmi pečlivě musím zvážit, zda se pouštět do dalšího martyria. Každopádně tohle dát do seznamu zakázaných knih!

29.01.2019

Vlci zimy Vlci zimy Tyrell Johnson

Vůbec to nebylo špatné. Ze začátku trochu zmatek, ale jak se postupně vše odkrývalo - bomba. Jen mi přišlo, že se toho vlastně moc nestalo. Každopádně se těším na další díl.

28.01.2019 4 z 5

Hrej vabank Hrej vabank Emma Hart

Asi nejslabší. Některé ty dialogy jsem nemohla ani vystát. A chování Roxy ... co dodat. Bezohledné zejména vůči rodičům. To ji opravdu nenapadlo, jak se budou cítit, potom co odešla? K téhle sérii už se vracet nebudu. Jsou daleko kvalitnější, zábavnější a "na vyšší úrovni".

24.01.2019 2 z 5

Začátek konce Začátek konce Manel Loureiro

Celkem zvláštní, obvykle mě apokalypsy baví, ale do téhle jsem se začetla až na nějaké stopadesáté stránce. Řekla bych, že autorovi moc nevyšlo psát to čistě jako zápisky, ze začátku to ještě ano, ale potom už se střídal přítomný čas s minulým, což působilo tak, že chvílemi to bylo jako zápisek psáno zpětně a chvílemi jsme to prožívali s hlavní postavou, prostě zvláštní. Nicméně si další díl asi přečtu, jsem zvědavá, jak to celé dopadne.

22.01.2019 3 z 5