TheMelorry TheMelorry komentáře u knih

Třetí na řadě Třetí na řadě Allison Brennan

Thrillery nejsou žánrem, který bych běžně četla, ale tenhle titul mě na první pohled zaujal. A rozhodně nelituji, že jsem se do něj pustila. Líbil se mi námět, styl vyprávění i postavy, které mi byly sympatické. Hlavně hlavní vyšetřovatelé Kara Quinnová a Matt Costa mi přišli sympatičtí a jejich špičkování mě vyloženě bavilo.
Pomalejší tempo, kterým je kniha psána a časté popisy objevených důkazů mi vůbec nevadily. Stejně tak delší rozjezd a akční scény zejména v druhé polovině knihy.
Ve výsledku jsem s knihou velmi spokojená a její pokračování si určitě nenechám ujít. Jedná se totiž o první díl chystané série.

23.09.2020 4 z 5

Vypůjčený život Vypůjčený život Ashley Farley

Romantický příběh o dvou ženách, které se rozhodnou najít sebe sama a to trochu netradičním způsobem - výměnou domů, dává čtenáři přesně to, co slibuje. Romantickou linku, uvěřitelné příběhy ze života a krásné prostředí. Oběma hlavní hrdinky jsou sympatické, něco si prožily a teď, když mají možnost nalézt lepší život, nelze jinak, než jim fandit. Obě je kolem 50 let, což nebývá v románech obvyklé. Podle mě je to ale skvělé, že kniha ukazuje i osoby, které mají něco prožitého a přesto mohou nalézt nový smysl života, nebo lásku na těch nejméně očekávaných místech a stále si plnit sny.
Kniha se velmi dobře čte, autorčin styl je příjemný, svižný a čtivý. Pro mě je to zatím jedna z nejlepších knih z edice 7lásky.

23.08.2020 5 z 5

Láska a kozy na venkově Láska a kozy na venkově Victoria Brownlee

Ještě teď po dočtení jsem příjemně "francouzsky" naladěna. Kniha se opravdu velmi dobře čte, hlavní hrdinové jsou sympatičtí a jejich životní peripetie působí uvěřitelně. Nejde jinak než oběma fandit. Jednoznačně je to povedený romantický příběh, který stojí za přečtení (a to nejen v létě).

19.07.2020 4 z 5

Někdy je hezké, že mě miluješ Někdy je hezké, že mě miluješ Marie Vareille

Krásná romanická kniha, ze které sálá atmosféra Francie - víno a prosluněné vinice, shon Paříže a hlavně láska. Obě hlavní ženské postavy jsou sympatické a nejde jinak, než jim přát štěstí.
Jako příjemné odpočinkové čtení je tato kniha ideální.

20.05.2020 4 z 5

Strom duchů Strom duchů Barbara Erskine

Další skvělá autorčina kniha, kde se spojuje současnost s minulostí. Přízraky, které pronikají do našeho světě, napětí a tajemno všude kolem. Autorka se drží svého osvědčeného modelu a stále to skvěle funguje. Příběh je neskutečně čtivý, napínavý a zajímavý. Jediné co mě trochu mrzí, je rychlý konec. Byla bych ráda za podrobnější vysvětlení a popsání toho, co se se všemi postavami nakonec vlastně stalo.
Úžasné je i to, že postava Thomase Erskina je skutečná a jedná se o prapra....předka samotné autorky.

04.04.2020 5 z 5

Magorovy labutí písně Magorovy labutí písně Ivan Martin Jirous

Jsem překvapená, jak moc se mi sbírka líbila. Některé verše, pravda, nejsou nic moc. Ale velká většina je skvělá - výborně se čte, pobaví, donutí k zamyšlení. Důležité je uvědomit si, v jakém rozpoložení a životní situaci autor dílo psal. Spojení marnosti, beznaděje s chvilkami světla a chutí bojovat. Vulgární a pejorativní slova spolu s vírou a náboženskými motivy, dokonce i části v latině. Jednoznačně je to velmi zajímavá sbírka, která stojí za přečtení.

21.03.2020 4 z 5

Fotografie Fotografie Debbie Rix

Propojení minulosti a přítomnosti díky jedné staré forografii. Příběh, kde se střídají dvě časové roviny a dva osudy žen z jedné rodiny je plný lásky, hisotire, tajemnství... Velice příjemně se čte a na první pohled obyčejné životy hlavních postav, se v hlubším kontextu stávají neobyčejné.

22.01.2020 5 z 5

Hamlet Hamlet William Shakespeare

Klasika, která neomrzí. Z příběhu o Hamletovi a království Dánském přímo mrazí.

26.07.2018 5 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Příběh je napsaný zvláštním, ale velmi čtivým způsobem. Sledujeme tři generace žen a jejich život na pozadí dějin Československa, které se z jejich pohledů jeví úplně jinak, než jak je známe. Postavy jsou velmi dobře uvěřitelně vykreslené, člověk je chvílí lituje a chvíli nenávidí... Ze začátku jsem nevěděla co od knihy očekávat, ale hned jsem se začetla a autorčin styl vyprávění mi vyloženě sedl.

06.07.2018 4 z 5

Jako led Jako led J. Lynn (p)

Od knihy jsem čekala romanticku oddechovku, které jsem se dočkala. Autorka ale do knihy vložila mnohem víc, než je prvoplánová láska, dokázala do knihy dostat i akci a napětí (i když se nejedná o žádnou složitou detektviní zápletku) čímž knihu ozvláštnila. Střídání vyprávění z pohledu obou postav bylo fajn a knize ještě přidalo na čtivosti. Samozřejmě od knihy nelze čekat, hluboké inteligentní dílo, já jsem si ale čtení užila.

08.06.2018 4 z 5

Emily Vichrná a rybí ocas Emily Vichrná a rybí ocas Liz Kessler

Rozhodně už dávno nepatřím k cílové skupině, ale i tak jsem si knihu užila. Jednoduchý, lehce naivní příběh je přesně tím pravým při odpočinku. Věřím, že mladší čtenáři budou z knihy unešení... já bych byla také. Protože mořské panny... !

13.04.2018 4 z 5

Dívka na kusy Dívka na kusy Kathleen Glasgow

Kniha, které člověka rozloží, rozpláče a nenechá myslet na nic jiného. Možná depresivní, na druhou stranu velmi silné, zajímavé čtení, od kterého se v podstatě nejde odtrhnout. Vše je napsané jasně, bez průtahů a o to lépe se kniha čte. Osobně jsem od knihy nic extra neočkávala, o to víc jsem byla překvapená a nadšená. Rozhodně doporučuje, je to zajímavý pohled do neznámého světa a jasná ukázka, že na trochu lásky a štěstí má nárok a šanci každý z nás.

06.02.2018 5 z 5

Nikola Šuhaj loupežník Nikola Šuhaj loupežník Ivan Olbracht (p)

Kniha se mi líbila, nebýt povinné četby asi bych se k ní nedostala. Nakonec jsem ale ráda. Příběh Nikoly Šuhaje byl zajímavý a i místo, kde se kniha odehrává (Podkarpatská Rus) bylo pro mě originální. I přesto, že je kniha psaná spisovnou, starší češtinou četla se mi v celku dobře, některé pasáže byly zlouhavé, ale celkově se mi kniha líbila. Prostě česká klasika, kterou by si měl každý přečíst, zvlášť když příběh o Nokolovi je podle skutečnosti...

15.05.2017 3 z 5

Šťastní lidé čtou a pijou kávu Šťastní lidé čtou a pijou kávu Agnès Martin-Lugand

Kniha se může podle názvu zdát jako oddechovka. Opak je pravdou. Řeší poměrně závažné téma. Diane se mi jako hlavní postava líbila a celý příběh byl moc dobrý. Škoda jen, že kniha nebyla delší.

19.01.2017 5 z 5

Romance pro křídlovku Romance pro křídlovku František Hrubín

Asi jsem knihu úplně nepochopila, protože mě nijak zvlášť neoslovila. Nebyla špatná, některé pasáže se mi hodně líbili, ale celkově znám lepší díla.

30.11.2016 4 z 5

Dneska už se tomu směju Dneska už se tomu směju Adina Mandlová

Adinu Mandlovou znám jako skvělou herečku z filmů pro pamětníky. O jejím pohnutém osudu jsem ale neměla ani tušení. Celkově mě kniha moc zaujala a dojala. Líbil se mi styl psaní a fotky ze života byly příjemným bonusem.
Většinou jsou biografie jen suchopárné ve faktech psané knihy, tahle je ale skutečně něco jiného a rozhodně stojí za přečtení.

11.10.2016 5 z 5

Modrá jako safír Modrá jako safír Kerstin Gier

Druhý díl je stejně skvělý jako ten první. Moc jsem si knihu užila, děj je stále zajímavý. Skvěle se čte a děj rychle ubíhá. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu.

24.09.2016 5 z 5

Bílá nemoc Bílá nemoc Karel Čapek

Na Bílé nemoci jsem byla v divadle a moc se mi líbila. Knihu jsem si proto také chtěla přečíst a rozhodně mě nezklamala, právě naopak. Je to asi nejlepší kniha od Čapka, kterou jsem četla. Skvěle dokázal popsat politickou situaci tehdejší doby, je přesně jasné o koho jde, ale na první pohled není žádná spojitost.

21.08.2016 4 z 5

Babička Babička Božena Němcová

Kniha se mi moc líbila. Neni to nic akčního, a tak k tomu člověk musí i přistupovat. Celá knížka mi přijde moc milá, příběhy jsou zajímavé a myslím, že by si ji měl přečíst každý.

31.07.2016 4 z 5

Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Zvláštní knížka, po pravdě moc nechápu, jak mohla kniha o rybáři dostat Nobelovu cenu. Měla jsem u ji trochu strach nakonec jsem ale byla mile překvapená. Četla jsem ji kvůli povinné četbě a také kvůli čtenářské výzvě a vůbec nelituji.

04.07.2016 3 z 5