TheMelorry TheMelorry komentáře u knih

Bílá nemoc Bílá nemoc Karel Čapek

Na Bílé nemoci jsem byla v divadle a moc se mi líbila. Knihu jsem si proto také chtěla přečíst a rozhodně mě nezklamala, právě naopak. Je to asi nejlepší kniha od Čapka, kterou jsem četla. Skvěle dokázal popsat politickou situaci tehdejší doby, je přesně jasné o koho jde, ale na první pohled není žádná spojitost.

21.08.2016 4 z 5

R.U.R. R.U.R. Karel Čapek

Slovo robot zná každý, a každý také ví, že je právě z téhle knihy. Čapek je velká osobnost, ale mě osobně kniha nijak zvlášť neuchvátila ...děj se mi zdál nedopracovaný a celkově je kniha velmi krátká.

20.08.2016 3 z 5

Ledová kráska Ledová kráska Cynthia Harrod-Eagles

Další skvělý díl Morlandů. Nové osudy a sny.... přestože je to v řadě již tolikátý díl, neztratil na kvalitě nebo čtivosti. Už se těším na pokračování Venetiina osudu.

20.08.2016 5 z 5

Zkrocení zlé ženy Zkrocení zlé ženy William Shakespeare

Po přečtení Romea a Julie jsem se rozhodla sáhnout po další Shakespearově knize. Asi to ale nebyla nejlepší volba, kniha mě nebavila a zdála se mi bez děje. Samozřejmě je to klasika a Shekespear je Shakespear, znova bych si jí ale rozhodně nepřečetla...

14.08.2016 3 z 5

Romeo a Julie Romeo a Julie William Shakespeare

Příběh Romea a Julie je klasika. Nádhená kniha, podle které se inspirovalo spousta ostatních autorů. Knihu by si měl každý přečíst.

14.08.2016 4 z 5

Babička Babička Božena Němcová

Kniha se mi moc líbila. Neni to nic akčního, a tak k tomu člověk musí i přistupovat. Celá knížka mi přijde moc milá, příběhy jsou zajímavé a myslím, že by si ji měl přečíst každý.

31.07.2016 4 z 5

Vzdálené hlasy Vzdálené hlasy Barbara Erskine

Některé povídky se mi moc libily. Myslím ale, že romány od autorky jsou mnohem lepší. Prostě povídka nikdy nebude tak propracovaná....

29.07.2016 4 z 5

Kruté Kruté Sara Shepard

Chvíli mi trvalo, než jsem se začetla, ale potom už jsem knížku skoro neodložila. Prostě stejně skvělý a napínavý díl, jako ty předchozí.

26.07.2016 5 z 5

Nana Nana Émile Zola

Po Naně jsem sáhla po přečtení Zabijáka. Chtěla jsem vědět jak bude pokračovat život Nany. Detailně jsem se dozvěděla o mravech tehdejší společnosti, ale Nanin osud mě nijak zvlášť nepřekvapil. Od začátku to k tomu směřovalo... Ze začátku mi Nana přišla jako chudák holka, postupem času ale ukázala svou pravou tvář, hloupost a sobeckost... Na konci, i jsem jí ale stejně musela litovat.

19.07.2016 4 z 5

Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Příběh o zbytečnosti války. Velice se mě dotkl a ještě dlouho po přečtení jsem cítila divný pocit zmaru, smutku, nemohla zapomenout .....
Myslím že by si měl tohle přečíst každý.

13.07.2016 5 z 5

Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Kniha mě ze začátku nebavila a nechápala jsem kladné ohlasy. Když jsem se ale začetla kniha se mi zalíbila. A chvílemi jsem se musela i smát.

12.07.2016 3 z 5

Písky času Písky času Barbara Erskine

Přečteno jedním dechem. Od autorky mám ráda všechny romány, a i tato sice povídková kniha byla skvělá. Chvílemi jsem měla i strach. Škoda jen, že nebylo víc z pokračovaní ke knize Šepoty v písku.

10.07.2016 5 z 5

Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Knihu jsem přečetla za velmi krátkou dobu a zanechala ve mě zvláštní pocity. Moc se mi líbila, i když jsem z ni měla z počátku strach.
Je to dojemný, smutný příběh, jako Romeo a Julie, akorát a války. Budu na ní ještě dlouho vzpomínat.

05.07.2016 4 z 5

Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Zvláštní knížka, po pravdě moc nechápu, jak mohla kniha o rybáři dostat Nobelovu cenu. Měla jsem u ji trochu strach nakonec jsem ale byla mile překvapená. Četla jsem ji kvůli povinné četbě a také kvůli čtenářské výzvě a vůbec nelituji.

04.07.2016 3 z 5

Děti Anglie Děti Anglie Alison Weir

Další skvělá kniha o Tudorovcích, tentokrát o dětech Jindřicha VIII. Líbilo se mi, že nešlo jen o politické informace, ale i o vztahy mezi sourozenci a o jejich pocity. Akorát je škoda, že o vládě Alžběty v knize skoro nic není. Možná je to ale tím, že o ní autor má napsala ještě další dvě knihy.

03.07.2016 5 z 5

Zbožňuju Paříž Zbožňuju Paříž Lindsey Kelk

New York se mi líbil víc, ale ani tenhle díl nebyl špatný. Angela opět boduje. Vždy jsem si myslela, že jsem nešikovný člověk, ale v porovnání s ní....? Někdy jsem se musela až nahlas smát. I přes spoustu zvratů, konec byl prostě sladký.

27.06.2016 4 z 5

Zmatené Zmatené Sara Shepard

Další povedený díl Lhářek. Po minulém díle jsem myyslela, že se vše uzavřelo. Tenhle díl ale opět všechno zamotal a změnil.

18.06.2016 5 z 5

Nejistá koruna Nejistá koruna Jean Plaidy (p)

Prostě nešlo, abych po sérii o Tudorovcích nesahla. Jindřich VII. mě moc nezajímá a proto jsem nebyla ani nijak nadšená ze začátku knihy. Když se ale potom rozjel příběh, kniha mě bavit začala moc. Jsem si jistá, že další díly pro mě budou zábavnější...

05.06.2016 4 z 5

Zaslíbení Zaslíbení Alexandra Adornetto

Poslední díl a skvělé zakončení série. Napínavý příběh Beth a Xaviera jsem si oblíbila, jsem ráda jak dopadl, ale určitě mi budou i chybět.
Konec mi přišel částečně otevřený, možná si autorka nechává linku pro případné pokračování, kterému bych se nebránila..

30.05.2016 4 z 5

Hledané Hledané Sara Shepard

Další zajímavý a napínavý díl série... Zas se všechno ještě více zamotalo, někdy si ale říkám jestli to už není trochu přehnané. Když vidím kolik je ještě dílu mám strach, aby se děj zbytečně nenatahoval nebo neopakoval. Doufám že se pletu a další díly budou stejně dobré.

25.05.2016 5 z 5