ThomasRuhe komentáře u knih
I tenhle případ má vcelku originálního pachatele. Jak případ běží mám celkem jasno jak to bude, jenže to by nebyl Deaver aby si nepřipravil nějaký ten překvapivý a nečekaný zvrat, který vše totálně překope...
Noční návštěvník mě bavil, i když paf z něho úplně nejsem, protože podobné zápletky v různých obměnách už tu byly, ale je to samozřejmě 15 díl, takže se není čemu divit.
Polibek smrti je kniha kde Parker řeší případ který se týká přítomnosti, ale své kořeny má v dávné minulosti. Celou knihou prostupuje ponurost až stísněnost a to jak Parkera tak i dalších postav. Celkový výsledek a dojem z příběhu hodnotím jako dobrý.
Vyjednavač se mi vcelku líbil. Rick Hoffman čirou náhodou najde spoustu peněz, pak mu někdo začne usilovat o život a on se pokouší zjistit proč a odkud jsou ty peníze...
Kniha je napsaná dobrým stylem a děj má svůj zajímavý vývoj. Hodnotím ji jako dobrý průměr.
Na knihu jsem se těšil, ale musel jsem si počkat, nežli byla v knihovně k dispozici. Měl jsem velká očekávání, která se tak úplně nenaplnila. V samotném příběhu se toho dělo opravdu hodně a bylo vcelku obtížné ba přímo nemožné odhadnout skrývající se pravdu.
Je bohatý a mocný Brad Cowl za všemi událostmi ?
Jinak postava Travise Devina byla celkem fajn.
Závěrečné rozuzlení jsem nečekal, i když po té divočině jsem se tomu ani nedivil.
Výsledný pocit z románu je tak asi průměr.
Vyšetřované zločiny jsou trochu tuctové. Není to něco, co by čtenáře zvedalo ze židle. Případ sledujeme z pohledu lodního důstojníka, který je přidělen k detektivovi Templeovi. Temple je vcelku nesympatický polda a většinu svých myšlenkových pochodů si nechává pro sebe. Výslechy podezřelých jsou tak nějak bez šťávy.
Když jsem se postupně začal smiřovat s tím, že se jen zvolna pročtu k závěru, tak nastal překvapivý zvrat ( něco podobného jsem fakt nečekal), který absolutně změnil vývoj případu.
Byl to jednoznačně nejzajímavější moment. Jestli se kvůli tomu ovšem vyplatí přečíst celou knihu, tak to je otázka.
Vyšetřovaný případ je dobrý. Spolupráce Ballardové s Boschem funguje a jejich rozdílné přístupy k pátrání se perfektně doplňují.
Od Connellyho je to další z řady velmi zdařilých detektivních románů.
V knize vlastně Bosch se Sotovou řeší případy dva. Oba z minulosti. Connelly opět velmi zručně popisuje vyšetřování, získávání nových důkazů a postup vpřed, až do konečného vyřešení.
Znovu se mi líbil Boschův styl ,, starýho psa '' který nebude skákat jak šéfové pískaj. I jeho parťačka Sotová je dobře ztvárněná postava není tam jen do počtu.
Výsledný dojem z příběhu je tak za 70%.
Autorův záměr byl jasný, začít zvolna a postupně utahovat šrouby a šponovat napětí. Text to všechno obsahuje, ale já to při čtení necítil, nějak to zůstalo ,, mezi řádky ''. Přesto úplně špatné to není, Koontz knihu napsal v mládí, takže počítám, že později by to zvládl lépe. Výsledkem je takový průměrný román.
Začátek příběhu mě moc nezaujal. V druhé polovině se zápletka trochu vylepší, takže nakonec to celkem šlo. Jako detektivku jsem si zkusil před poslední kapitolou odhadnout pachatele, ale bez úspěchu, určit jsem ho nedokázal.
Zhroucený čas má zajímavý průběh tak i dobré zpracování. Akorát zhruba v poslední třetině příběhu nastane pořádný zmatek. I z toho autor nakonec vybruslil a dovedl děj do srozumitelného konce.
Moje druhá kniha se Shawem. Bylo to nějaké horší, čekal jsem lepší zápletku i rozuzlení případu. Není to sice hrůza, ale srovnání s prvním dílem dost pokulhává.
Celkem dost mi vadilo to zpětné vysvětlování některých situací, kdy Shaw prokazuje jak se vším předem počítal a jak nepřátele oblafnul.
Poslední důkaz je tak za 50%:
Tuhle knihu jsem měl vyhlédnutou už delší dobu. Příběh znám z filmu s Hugo Haasem a Emanem Fialou. Text je napsaný trochu archaičtější češtinou, ale ta má své kouzlo, zejména vyniká v dialozích postav. Kniha obsahuje jemný humor, a já jako fotbalový fanda jsem se přesvědčil, že se dnešní fanoušci od těch dřívějších tak moc neliší. A to už uteklo skoro 100 let.
Poláčkovu knihu hodnotím jako dobrou.
Paní Načeradcová: oddavky mají být církevní, neboť svatba na radnici, to je jako pivo ve stoje. Nic se přitom neužije.
Habásko ml. : táto, vy jste s tou vdovou něco měl?
Habásko st.: no, stojím takhle přede dveřma a vona jde kolem. Když jsem ji uviděl, tak jsem ji plácnul přes to ... jak se to jmenuje?
Habásko ml. : ať se to menuje jak chce, neměl jste ji přes to plácat.
Velmi slušně napsaný příběh ze sportovního prostředí. Líbilo se mi, že si Grisham zvolil hráče spíše průměrného a ne velkou hvězdu. Popis zápasů je taky přehledný. Výborný je pak kulturní šok, který Dockery zažije, když se ocitne v angažmá v italské Parmě.
Myslím, že příliš neprozradím, když řeknu, že závěr knihy nechává autor otevřený...
Tohle byla pro mě první kniha o sportu, která není autobiografií skutečného sportovce, i přesto se mi příběh líbil.
Napsané je to dobře. Autor velice pomalu rozvíjí příběh, který postupně míří k závěru, a ten, ať už bude jakýkoli, tak nebude dobrý. Je to možná poněkud zdlouhavé, ale právě díky tomu mohl Katzenbach plně představit všechny hlavní postavy. To je silná stránka jeho psaní, psychologická charakteristika postav a jejich konání. Zdařilý je i vývoj situace, kdy se od úplatku přes výhrůžky přechází k plánování vraždy, ale pouze díky zoufalé situaci.
Celkově se mi kniha líbila a nevidím důvod proč jí nedat 4/5.
Vyšetřované případy jsou zajímavé a dobře napsané. Bosch s Ballardovou dali hlavy dohromady a střídání kapitol z jejich pohledu také funguje. I závěrečné rozuzlení nemá chybu a neschází ani dramatický finiš. 70%.
Kniha je dobře napsaná. Oba vyšetřované případy jsou zajímavé a velice rozdílné, alespoň zpočátku... Střídání popisu z první a třetí osoby také nebyl špatný nápad. Z hodnocením jsem poněkud na vážkách, v procentech někde mezi 70-75%.
Solidní detektivka. Nejvíc mě zaujal způsob jakým trenér s bookmakerem okrádali majitele koní. Šikovná finta a jen stěží prokazatelná. Výsledek je tak za 3/5.
Příběh se mi líbil a dobře se četl. Pátrání po důkazech pro obhajobu je zajímavé a realistické, přičemž nechybí ani gradující závěr s krátkým soudním líčením. Postavy Hallera a Bosche dobře fungují. Když budu hodnotit, tak dám 3 hvězdy, s tím, že procenty je tak 75%.
Jednoznačně tím nejlepším je v příběhu situace, kdy se objeví dva chlápci a oba shodně tvrdí, že ho ten druhý chtěl zabít... a teď babo raď ?
Tohle bylo na celé knize nejzajímavější. Jinak jako celku zde trochu chybí větší napětí, tedy až na samotný závěr. Děj mi přišel takový až fraškovitý, a nejspíš bych ho za thriller neoznačil, k tomu bylo hodně daleko.
55 hodnotím jako solidní průměr.
Kniha se mi líbila. Má výborný rozjezd a zajímavý děj běží až do konce. Akce je uvěřitelná, protože se jedná o zkušeného vojáka SEALu. Klasický příběh o pomstě jednotlivce proti mocné skupině, která nechala zabít kvůli zisku jeho bratry ve zbrani a posléze i rodinu. Knihu mohu doporučit.