ThomasRuhe komentáře u knih
Zajímavý nápad spojit hurikán s věznicí, kde pak dochází k boji o život a záchranu. Zpracování i průběh je slušný, nevím jestli by se z toho dalo vytěžit více, možná byl způsob ztvárnění děje maximem.
Každopádně propadák to není, takže asi 3/5.
Nebylo to špatné, ale čekal jsem něco jiného. Mělo se jednat o horší útok než byl 11. září v New Yorku. Chvilkové vypnutí proudu zase tak hrozné není. Navíc prvních asi 200 stran je pouze o ztrátě paměti vojáka SAS. V druhé polovině je více akce, takže nakonec to ušlo.
Ve vydání je dost obtěžujících překlepů. Ovšem při Joshově mučení, je zde popis jak had mrká víčky ??? a následně zuby roztrhá kořist ??? dva totální nesmysly, každý ví, že hadi svou kořist polikají v celku.
Pobiho prvotina se mi líbila, tak jsem neváhal a pustil jsem se i do druhé knihy s doktorem Pagem. Trochu lepší byl první díl s odstřelovačem, tady se hledá autor bombových útoků, ty jsou provedeny velice chytře. Pátrání po pachateli a motivu je napsané dobře. Čtení mě bavilo a času nad knihou nelituji.
Kromě úvodu probíhá v knize neustálý boj. Popsaný je dobře, i když přehnané to tedy je, za některé akce by se nemusel stydět ani James Bond..
Ale když to beru z rezervou, tak to šlo a docela mě to bavilo.
V knize se řeší hned tři případy najednou. Obavy filmové herečky, přestupky mladé bohaté holky a chlapíky z vodárenské společnosti.
Svým pojetím mi příběh připomíná sérii 87. revír od Eda McBaina, to jak stylem tak způsobem řešení zločinů.
Je zvláštní , že vraždy mi k příběhu neseděly a byly jaksi nepatřičné. Klidně bych se bez nich obešel. Celkový dojem je na 3/5.
Velmi dobrá kniha s nápaditým příběhem. K tomu přispívají i popisované vědecko- technické objevy a vynálezy. Víc se mi asi líbila první polovina knihy. Hodnotím 70%.
Tohle už jsem kdysi četl. Velmi dobrý příběh policajta, který ztratil veškeré iluze o své práci. K tomu všemu ještě jako melouch zabíjel. Kernickův policajt Dennis Milne není veskrze záporná postava, protože případ který řeší se snaží skutečně dotáhnout do konce. Závěr knihy navíc výborně graduje... Zaslouženě 80%.
Manévry to fakt byly, ale místy byl děj až překombinovaný, přitom na kvalitě příběhu se to příliš neprojevilo. Hodnotím jako průměr.
První díl ze série s Johnem Coreym je detektivka ve které se řeší dvojnásobná vražda dvou vědců. Román má pomalejší tempo, o čemž svědčí i počet 590 stránek. Zápletka obsahuje několik teorií motivu vražd. Můj dojem ze čtení je na pohodovou trojku.
Jsem z toho spíše zklamaný. Docela dlouhé, hodně popisné, a místy trochu nuda. Výsledek je lehký podprůměr.
Je to sice detektivka, ale napsaná v dost odlehčeném stylu. Je plná detektivů amatérů a ukradená fajfka Rudolfa II. se několikrát ztratí a pak zase objeví. Některé části zavání až fraškou. Pro mě to byl lehký podprůměr.
Hodnotím to jako průměr. Akční pasáže jsou celkem dobré. Jenom to dalekosáhlé spiknutí které má ukončit funkci NATO a zajistit nové rozdělení světa mi moc nesedělo.
Ze začátku jsem měl trochu obavu, aby agent Cooper nebyl příliš neohrožený a nepřemožitelný. Tohle zůstalo na reálné úrovni, i když v závěru se nakonec musel trochu předvést, ale ještě v rozumné míře. Jinak příběh ujde, čte se dobře bez problémů.
Při srovnání s podobnými knihami dávám Válečníkovi 3/5.
Jiřího Holečka jsem chytat nikdy neviděl, on končil v době kdy mě hokej ještě nezajímal. Ale umění Luďka Brábníka mi tohoto našeho legendárního brankáře přiblížilo jak po stránce sportovní tak lidské.
Nečekaným bonusem se pak stala před pár lety možnost nechat si tuto knížku od pana Holečka podepsat i s věnováním.
Vcelku ucházející publikace s poměrně podrobným průřezem sezony 88/89. Tehdy si hokejový fanda nemohl moc vyskakovat, a proto tato ročenka byla prakticky svatým grálem...
Příběh je celkově slabý. Číst se dá, jenže skoro celou knihu se nic ,, zvláštního nestane''. Stále jsem čekal, až se dostanou k penězům a pak to začne. Závěr je taky o ničem, pro mě byla tahle kniha zklamáním. 50%.
Většina povídek mě moc nezaujala. Několik jich bylo celkem dobrých a jednoznačně nejlepší je Dlouhý déšť, ta byla výborná.
Znovu mě DeMillův styl bavil. Tenhle příběh sice nemá takový zajímavý začátek jako Hra se lvem, ale to vůbec nevadilo. Průběh je pomalejší, ale hrozba pořádná... Přečetl jsem to jako nic... spokojenost a hodnotím 80%.
Ryanovu tvorbu čtu celkem pravidelně. Těžký soupeř je hodně akční a příběh nás dostane do různých koutů světa, např. favely Ria de Janeira, Gibraltaru, Bělehradu a dalších míst. Hlavní postava Joe Gardner mnohokrát unikne smrti v poslední chvíli. Tady je trochu problém, proti akci nic nemám, ale zde je toho už příliš, a navíc Gardner opravdu přežije některé situace doslova zázrakem v poslední vteřině...
K hodnocení přistupuji s ohledem k jiným dílům, no a tento si vysloužil 3 hvězdy a to jen tak tak.
Jak název napovídá, kniha je o mafiánech. Příběh se odehrává na pozadí skutečných událostí. Lepší je druhá polovina románu, kdy se děj odehrává za kubánské krize a nástupu Fidela Castra k moci. Mafie tak přes noc příjde prakticky o všechen vliv a peníze. S tím se nehodlají smířit, a rozhodnou se, že by jim pomohla změna v Bílém domě... začnou připravovat atentát na prezidenta...v knize sice nejsou jména, ale je jasné o koho jde, třeba Castro je zde nazíván pouze Vousáčem, no a prezident je prezident, ale je jasné že je to Kennedy... zajímavá je taky zmínka, že mají vlastního střelce, ale zároveň už mají pod palcem i obětního beránka( koho jiného než Lee Harvey Oswalda).
Knihu musím hodnotit jako dobře napsanou a dávám tak 70%.