Titas9001 | Komentáře u knih | Databáze knih

Titas9001 Titas9001 komentáře u knih

Stará tajemství Stará tajemství Patricia Gibney

Autorka mě začíná hodně bavit. První díl byl pro mě zatím jen překvapením, které se dobře četlo. V pokračování trochu vadila přílišná brutalita. Třetí díl je svižné a napínavé čtení, které mě moc bavilo. Závěr hodně šokující, a tak netrpělivě čekám na pokračování. Krásně propracované, i když nepadly všechny odpovědi.

23.08.2020 5 z 5

Galerie mrtvých Galerie mrtvých Chris Carter

Po Hovoru se smrtí nám Pan spisovatel Carter dopřeje trochu oddychu od nálože brutality, ale nic to neubírá z mého plného hodnocení. Kapitoly z výslechu jsou prostě top. A za závěr bych dala klidně hvězdu navíc ! Kdo přečetl celého Cartera, tak bude vědět, že nás příště čeká opět "vyšinutá" jízda a obvyklé roční čekání na další knihu se bude zdát ještě delší . Rukopis už Carter dokončil .....

19.10.2018 5 z 5

Pavouk Pavouk Lars Kepler

Keplerovci drží laťku vysoko a Pavouk je výborné počtení. Jen si musim jejich knihy dávkovat, protože si někdy říkám, že číst všechny na jeden zátah, tak skončím na uzavřeném oddělení psychiatrie i já a se zavrtaným Jurkem v hlavě. Tentokrát je to snad ještě temnějsí než obvykle. Tolik temnoty, zla, beznaděje a brutality bez špetky odlehčení, tak to jsem zažila snad naposledy v Písečném muži. A závěr nám už vůbec neposkytne naději, že by tomu mohlo být příště jinak. Ale to by pak musel být asi příběh bez Sagy a Joony, a to by byla zase škoda. Takže jdu hledat teď bezprostředně něco na odlehčení, abych si vydechla.....

22.11.2022 5 z 5

Eleanor se má vážně skvěle Eleanor se má vážně skvěle Gail Honeyman

Smutný, úsměvný, tragický, dojemný a plný neděje do budoucna - takový je život Eleanor Oliphantové. DOBRÉ DNY - práce-vodka-spánek a do toho přichází kamarádství s Raymondem, záchrana stařečka na ulici a vysněný vztah s rockovou hvězdou. Najednou se Eleanor ocitá v novém prostředí a samovolně se rozhodne vystoupit ze své ulity a pomalu končí její život tak trochu slona v porcelánu. ŠPATNÉ DNY - dozvídáme se vše o Eleanor. Vše o životě zanedbávaného dítěte, které se po tragických událostech dostává do soukolí sociálního systému, který nedbá na psychický stav dítěte. A právě Raymond zjistí vše o jejím dětství a přemluví ji k psychoterapii. LEPŠÍ DNY - Eleanor se vrací do práce. Zjišťuje, že lidem kolem na ní záleží, že si ji váží nejen jako spolehlivého zaměstnance ale i jako člověka. Eleanor přežila! Doporučuji k přečtení, protože to je moc hezké čtení.

21.07.2022 5 z 5

V temnotě V temnotě Mike Omer

Ještě o málo lepší než V mysli vraha. Poctivá policejní a analytická práce týmu a vygradovaný a překvapivý závěr. Nemělo to chybu a doporučuji k přečtení.

20.01.2022 5 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Předesílám, že jsem si o vánočních svátcích chtěla odpočinout od obvyklé dávky napětí a sáhla po titulu, které vlastně vůbec nevyhledávám, ale zase mají tak skvělá hodnocení, že občas neodolám....A ejhle ...Co napsat? Emoční bomba plná skvělých dialogů i černého humoru. Připadala jsem si chvílemi jako na horské dráze, ale všechno to bylo podáno s takovou mírou a citlivě, až to občas bralo dech. Hlavní hrdinové sympaťáci a na závěr si kladete otázku, kdo komu více pomohl? A že každý člověk, kterého potkáte a jste bez předsudků, vás nakonec může obohatit. Vlastně smutné, ale po přečtení posledních vět smutek rozhodně necítím. Skvělé!!!!!!

27.12.2021 5 z 5

Klikatá cesta Klikatá cesta Brian Freeman

Wow!!!!!!!!!!!!!!!!!!Noční pták mě hodně bavil, ale tohle je prostě skvělé čtení. Žádné prudké pohyby, ale napětí v každé kapitole a tolik zvrarů.....Vlastně až do konce jsem vůbec netušila, kdo je kdo. A závěr tomu dal korunu. Tentokrát žádné otálení s pokračováním a už čtu Vnitřní hlas. Další autor, kterého budu netrpělivě sledovat...

27.08.2021 5 z 5

Mlha nad Shadow Sands Mlha nad Shadow Sands Robert Bryndza

Co napsat? Pořád mi chybí Erika, ale je to parádní čtení. Napětí se do poslední chvíle stupňuje a Bryndza umí velkolepé finále dokonale, i když to chvílemi může připomínat spíše strašidelnou pohádku než skutečný příběh, který se mohl odehrát. Kate a Tristan sice chvílemi připomínali více slona v porcelánu než detektivní dvojici, ale celkově je to sympatická dvojka a už se těším na jejich další pátrání. Čte se to jaksi samo a přestávky jsou zakázané slovo....Plný počet za to tajemno a úžasný spád.

29.12.2020 5 z 5

Levhart Levhart Jo Nesbø

Momentálně mám období, kdy se vracím k některým knihám a tady jsem si potřebovala nutně spravit chuť a připomenout starého dobrého HH, když se mi Nůž četl tak těžko.....a výborné počtení po letech i napodruhé. Dávám plný počet a dobře už vím, proč mě Nesbo baví. Spolu se Sněhulákem a Policíí řadím k mým TOP knihám.

07.08.2020 5 z 5

Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Četla jsem prakticky nepřetržitě 4 dny a ani chvilku jsem se nenudila. Má to spád, napětí a dovede nás to na místa, která známe jen ze zpráv a nedokážeme si v reálu představit, co se tam odehrává. Jaké prostředí a pohnutky vedou lidi k šíleným činům. Skvělé gradované a rozhodně doporučuji i těm, které by mohlo odradit to množství stran, protože tahle kniha se nedá nadlouho vypudit z hlavy

15.06.2020 5 z 5

Rakvář Rakvář Sharon J. Bolton

Bolton mám ráda a tahle kniha se mi jako detektivka jevila nejpřímočařejší. Krásně to odsýpalo, neztrácela jsem se v postavách, příběh komunity lidí s mnoha tajemstvími. I když nemusím příliš příběhy, kde se pracuje s "duchařinou", tak tady mně to ani moc nevadilo, protože to nebylo poprvé, kdy autorka tuhle linku použila. Doporučuji k přečtení a těším se na další knihy od autorky.

10.12.2019 5 z 5

Štvanec Štvanec Michael Robotham

M. Robotham opět nezklamal. Zatím jsem četla všechny díly ze série s O´Loughlinem a měla jsem trochu obavy, zda mi nebude chybět, protože ty knihy řadím hodně vysoko v mém žebříčku a ráda se k nim i vracím..... Vůbec! Sice od počátku tušíme, kdo je padouch a hrdina, ale rozuzlení je ohromující a vyprávění strhující. Doporučuji a dávám bez zaváhání plný počet

24.08.2018 5 z 5

Budu ti nablízku Budu ti nablízku Michael Robotham

Cyrus, Evie a přibýva Elias. Všichni tři s nelehkou minulostí a jejich snaha o to, jak uchopit svět kolem. A navíc i docela zajímavé detektivní pátrání, i když se nejedná o nic nového. Moc pěkné čtení a výborné série.

25.12.2023 5 z 5

Slib Slib Sharon J. Bolton

(SPOILER) Je vás šest, je vám 18 let, máte po nejdůležitějších zkouškách na střední škole a žádné viditelné starosti, a tak hledáte , jak si ještě více okořenit život ! A tady se ta zábava povážlivě zvrhne. Parta je nerozlučná a někdo na sebe vezme odpovědnost a současně si klade podmínky a částečně spoléhá i na pomoc vlivných rodičů spolužáku. Ale v reálném životě to chodí tak, že každý si vždycky bude krýt hlavně svá vlastní záda. Uplyne 20 let a charaktery se odkrývají. Už je jich zase 6, ale úplně klidné roky asi nikdo z nich neměl. Někdo se pere se svým svědomím těžce, jiní se jeví být nad věcí. Ale kdo je kdo? Bolton je ve vrcholné formě a čtete jedním dechem. Vůbec není jasné, kdo je strůjcem pomsty. Jen mi trochu vadila ta brutalita v konci a příliš mnoho mrtvých. Ale plný počet za ten sevřený příběh, kdy je dokonale popsána psychologie postav, když se střetnou s realitou a jejich životy se začnou hroutit jako domečky z karet.

18.10.2022 5 z 5

Hadí oči Hadí oči Isabella Maldonado

Tento tým forenzních psychologů mně učaroval už v Šifře a druhý příběh hodnotím stejně vysoko. Oba jsou pro Ninu hodně osobní a tady se dostáváme až na počátek jejího života. Netuším, zda se už ten hrůzný příběh dětství a dospívání Niny uzavřel a všechny 13. komnaty jsou otevřeny. Všechno tomu napovídá a možná také ne?????? Těším se na další díl. Carter má konkurenci......

11.10.2022 5 z 5

Najdi mě Najdi mě Anne Frasier (p)

Nepředvídatelné, děsivé, ale zároveň výborně napsané krátké kapitoly, které nedovolí knihu odložit. Reni a Daniel jsou sympaťáci a je až s podivem, že svůj život zvládají s ohledem na prostředí , ve kterém vyrůstali. Reni už se pravdy dopátrala, Daniela to doufám ještě čeká. Těším se.

03.10.2022 5 z 5

Bílé kosti Bílé kosti Graham Masterton

Dobře napsané, napětí se dá krájet a brutální scény popsané až na krev......Rozhodně ne pro slabší povahy, ale pro nás, kteří jsme odkojení Ch. Carterem, je to skvělé počtení. Tady mně nevadil ani ten konec, který měl šokovat.

18.04.2022 5 z 5

Smrtihlav Smrtihlav Franck Thilliez

Tak mám celou sérii kompletní. Doufám, že jen zatím. Sice netrpím entomofobii, ale F. Thilliez ve mně dokázal při čtení jeho díla mnohokrát navodit pocit nechutnosti. Gradující a vlastně smutný závěr. A známe oficiální Sharkovu diagnózu...... Dávám plný počet a v tomto případě zapomínám na další případy, které mám už dávno načtené, protože Thilliez je snad díl od dílu lepší a lepší....

16.11.2021 5 z 5

Dokonalé ticho Dokonalé ticho Helen Fields

Trochu Carter v sukních, a to mě hodně baví. Sympatický detektivní tým, svižné tempo, napětí v každé kapitole. Ta bezdomovecká linka tam pro mě snad ani nemusela být a bylo by to ještě lepší, i když se na krátkou chvilku protnula s dějem, aby se ještě více poodkryly charaktery. Ale co už! Celá série si drží úroveň, a tak se máme na co těšit

21.05.2020 5 z 5

Vyšší spravedlnost Vyšší spravedlnost Hans Rosenfeldt (p)

Až na to, že mně někdy Vanja opravdu už leze na nervy, tak opět výborné čtení. Pořád má tahle série neuvěřitelný potenciál a osobně jsem hodně zvědavá, jak může v dalších knihách skončit Billy........A Sebastian? Jeho anlytické myšlení je výborně zpracované.

23.10.2019 5 z 5