Tlapka Tlapka komentáře u knih

Otcem i matkou proti své vůli Otcem i matkou proti své vůli Zdena Frýbová

Lehce antikoncepční, ale velmi vtipná. Ano, nemám děti! :-D Rozmazlenost dětí mi lezla na nervy jen chvílemi, protože ony v podstatě nebyly zlé...byly to děti a některé věci chápaly po svém. Spíš mi připomínaly Švejka, ten taky plnil, co se mu řeklo, až moc doslovně. :) Super čtení na dovolenou. A druhá část s detektivní zápletkou taky není špatná. Četla jsem několikrát a budu číst zas! :)

20.07.2012 5 z 5

To by se zvěrolékaři stát nemělo (1. a 2. díl) To by se zvěrolékaři stát nemělo (1. a 2. díl) James Herriot (p)

Kolikrát už jsem ji četla a kolikrát ještě budu, to se nikdo nedopočítá. :) Jediné, co bych mohla celé sérii vytknout, je zmatek v mnoha vydáních jednotlivých dílů v různých kombinacích s různými jmény...
A přidávám se k těm, kteří si ale stejně nejvíc oblíbili Tristana a Siegfrieda. Klobouk dolů před takovým vykreslením postav! :)

17.07.2012

Veronika se rozhodla zemřít Veronika se rozhodla zemřít Paulo Coelho

Nevím, jestli jsem si od této knihy jen tolik slibovala, nebo prostě není tak fantastická. Coelho mi jako vypravěč nesedl (ani jako chvilkový aktér děje) a nedokázala jsem se do Veroniky doopravdy vžít a fandit jí.
Doopravdy se mi líbil jen konec. Z takové myšlenky se toho podle mě dalo vytřískat o něco více...

17.07.2012 3 z 5

Na východ od ráje Na východ od ráje John Steinbeck

Krásný román. Občasné prokládání děje rozsáhlými popisnými pasážemi mi vůbec nevadilo, obvykle je nemám ráda, ale sem prostě patřily. Tu knížku jsem chtěla číst dál a dál, i když jsem se nechtěla přiblížit jejímu konci. :)

29.06.2012 5 z 5

Denik Ostravaka 6 ... za lepši zytřki! Denik Ostravaka 6 ... za lepši zytřki! Ostravak Ostravski

Pořád čekám, jestli se nevrátí k blogu. Od prvního dílu se autor krásně "vypsal" a škoda, že to takhle utnul.
Uvítala bych vydání všech šesti dílů v bytelnější a kompletní formě. :)

Denik Ostravaka 1 Denik Ostravaka 1 Ostravak Ostravski

První díl se mi zdál paradoxně nejslabší, ale pořád dost dobrý,když si chce člověk odpočinout a přečíst něco nenáročného. Pokud si tedy text nemusí překládat. :)

19.06.2012 4 z 5

Denik Ostravaka 5 ...už teho bylo vpysk? Denik Ostravaka 5 ...už teho bylo vpysk? Ostravak Ostravski

Jako ostatní díly - tady nejde o krásnou literaturu, ale o vykreslení postav, ostravske kidy a kouzlo každodenního života.
Nevím, jestli je to tenhle díl, ale vždycky mě dostane: "Doma jsem porobil vanočni uklid - utřel jsem flek na lince, co už mě dlouho sral."

Hovno hoří Hovno hoří Petr Šabach

Pěkná oddechovka na jeden deštivý den. Pobavilo a nenudilo, ale kdybych měli volit mezi filmem a knihou, tak výjimečně sáhnu po DVD. :)

19.06.2012 3 z 5

Dva proti Říši Dva proti Říši Jiří Šulc

Skvělý čtenářský zážitek. I když jsem samozřejmě věděla, jak to skončí, bylo to hrozně napínavé a musela jsem číst dál a dozvědět se, jak se to bude vyvíjet. Fantasticky popsaná závěrečná bitva.
Oceňuji i nápad na seznam osobností a jejich osudů v závěru knihy. Smutné a velmi působivé čtení.