tlllk komentáře u knih
Tento literárny skvost som objavil náhodou s deťmi v knižnici a sfúkol ho kým si vybrali svoje knihy. Autorovi sa nedá uprieť zmysel pre humor, i keď na Hviezdoslavovom pamätníku by to asi neocenili.
Malo to svoje myšlienkové skratky, ale zas sci-fi nie je dokumentárny film. Deju sa nedá uprieť originalita, ako audiokniha to bolo fajn.
Nesadlo mi to, príbeh a postavy neboli zlé ale to pozadie bolo vrcholne nesympatické. Ak to mal byť čierny humor tak tomu chýbala tá humorná časť.
Dej je jednoduchý ako večerníček, autor sa polku knihy snaží motaním fyziky a histórie vytvoriť teóriu, ktorú vlastne ani nepotrebuje. Pekne načítané, ale už dávno prekonané socialistické sci-fi.
Slušná zápletka , ale ta dejová linka s Rose mi už prišla ako moc prekombinovaná. Celkovo to lepšie z tohto žánru....
Malo to všetko čo sa očakáva od FastFoodu. Extra výživne to asi nebude, ale z času na čas to pohladí to zvieratko v nás.
"Muži sú z Marsu, Ženy z venuše " ft. Zdeněk Troška, bohužiaľ nie z obdobia Sena a Slnka , ale až Babovřesku. Klišé a stereotypy, ktoré občas prekvapia vtipnými dialógmi. No hlavne že som splnil jeden z posledných bodov výzvy 2020.
Moje pochopenie končilo pri akváriovej rybičke. Pravdepodobne mi chýba dostatočná fyzikálna príprava na hlbšie pochopenie, ale prišlo mi to strašne prekombinované, na to že to malo byť jednoduché.
Toto bolo čo ?! Určite nie biografia, možno tak velebenie zamilovanej faninky. Verejne dostupné informácie a kompilácia rôznych rozhovorov, na tému v čom sa líši od Maradonu, alebo či je lepší ako Ronaldo. Ak by som škrkol všetky slová začínajúce na NAJ, kniha by sa redukovala minimálne o tretinu. Jednu hviezdičku pridám za audio verziu, ale celkovo slabota....
Pri Epopeji som mal pocit že čítam o reálnej histórií, tu som ten pocit nemal, postavy boli viac čierno biele a rozprávač podsúval čo sa má čitateľ myslieť. Ale ako audiokniha to celkom ušlo, určite sa časom pustím aj do ďalšej časti.
Bolo celkom fajn sa znova stretnúť so starým Gerhardom a jeho partičku keď ešte stály proti sebe.
Bčková oddychovka, plná rôznych tajných spolkov, a prešmičiek (typu zmeň v slove PIVO štyri písmená a jedno pridaj a dostaneš LASKU). Aj keď sa dej odohrával v Prahe, nevnieslo to do deja žiadnu atmosféru. Obáva, sa že za týždeň si už na dej nespomeniem...
V podstate banálny príbeh podaný celkom zaujímavým spôsobom. Kniha , ktorá by možno Kočnerovi zmenila život.
Ani Ryba ani Rak .
Na oddychovku to malo moc ponurý záver a narozdiel od historických sérií o Husitoch alebo Premyslovcoch , zas postrádal kvalitu. Zápletka možno nebola najhoršia, ale hlavná postava má ďaleko od charizmy pána z Chlumu a ani pomocníci neboli extra zábavný.
riziko poviedok je v nevyváženosti, lepší dojem na mňa urobili tie odvážnejšie, kde sa nenechal zviazať fyzikálnymi zákonmi, aj v tomto prípade by bolo menej viac.
Oproti hraničiarskej sérii mi to prišlo viac naivne, určené skôr pre mladšie ročníky.
Kniha by si dozaista zaslúžila zoštíhlenie, autora chválim za domácu úlohu, získať čo najviac informácií, ale výsledok zodpovedá skôr skriptám. Isaacson by tohto rozsahu zmestil Jobsa, da Viciho aj Einsteina.
Jej detstvo zahltil výpoveďami každého spolužiaka, suseda, vzdialeného rodinného príslušníka, kaderníčky, mliekara, ale to ešte nebolo nič pred jej nástupom do politiky, tam už som sa úplne stratil ministroch, poradcoch, námestníkoch, lordoch, členoch rôznych komisii a odborov.
V tomto balaste dát, ale bol zaujímavý pohľad na konzervatívnu agendu. V tejto fáze som sa vedel s ňou stotožniť. Asi najviac mi utkvela veta „že tí čo najviac broja proti daniam sú tí istí, ktorí od systému požadujú najväčšie sociálne výdaje“.
Čitateľsky najpútavejšia bola záverečná časť, boj o Falklandy. Ale jej argumenty o vydržaní územia a ochrane obyvateľov (ktorí by sa zmestili do jedného hotela) mi pripomínajú Hitlera, keď zabral Sudety, alebo Putina keď zabral Krym a podobne argumenty padajú v konflikte o Abcházsko a Južné Osetsko.
Znovu sa potvrdilo že históriu píšu víťazi. Kniha je stráviteľnejšia v jej audio podobe a určite by som ju odporučil našim poslancom.
toto je asi taký Murakami ako hranolka kompletný obed, ale i tak vás prekvapí chuťou...
Biologické závery v knihe sú zaujímavé a stoja za zamyslenie, ale tie sprievodné poviedky sú na úrovni béčkovej červenej knižnice. Podla pravidla, ak mám v ruke kladivo všetko vyzerá ako klinec sa snažil objasniť všetko okolo vzťahov podľa jediného kľúča. Prišlo mi že píše na základe skúseností zo 70 - 90 rokoch, lebo pri súčasnej miere (ne)plodnosti v EU okolo 1,5 dieťa by mal prehodnotiť názov knihy. Rovnako posledný traja prezidenti (D.Trump je gašpar a nie prezident) mali max 2 deti a to výlučne dievčatá, nehovoriac o tom že ženy z podviazanými vaječníkmi by podľa týchto pravidiel ani nemali existovať.
Omylom som najskôr siahol po 3, takže to celé vyznelo ako vtip vyrozprávaný od pointy, nevadí aspoň som sa nemusel strachovať ako to všetko skončí a mohol sa viac venovať kebabu.