tonysojka tonysojka komentáře u knih

O nožích nejen loveckých O nožích nejen loveckých Josef Pajl

Zajímavé a poučné. Pro každého chlapa a kluka.

18.02.2020 5 z 5

Stavitelé Stavitelé Daniel Polansky

Drsný, krvavý western se zvířátky. Takovými roztomilými.

14.02.2020 3 z 5

Magie, zlí duchové, satanské obřady Magie, zlí duchové, satanské obřady kolektiv autorů

Pro mne laika zajímavý církevní dokument.

30.07.2019 5 z 5

Dvojí tvář lenosti Dvojí tvář lenosti Kateřina Lachmanová

Nepatřím mezi praktikující křesťanské věřící ,jimž je kniha určena,ale některé myšlenky a názory v ní uvedené mne zaujaly.

29.07.2019 5 z 5

Bratři na cestách Bratři na cestách Mark Lawrence

Příjemné setkání se starými známými

05.07.2019 4 z 5

Život je teď - Umění stárnout Život je teď - Umění stárnout Anselm Grün

Souhlasím s níže Mirkem. Nemám k tomuto co víc dodat.

26.06.2019 4 z 5

Muž, který rozuměl hadí řeči Muž, který rozuměl hadí řeči Andrus Kivirähk

První setkání se severským fantasy, bizarními, pohádkovými postavami. Na pozadí vykresleny boj křesťanství s pohanstvím, jakožto boj civilizační s primitivismem. Autor, jako správný seveřan, trochu nadržuje pohanství a přírodě.

07.04.2019 3 z 5

Čas zabíjet draky Čas zabíjet draky Jeff Smith

Mé první setkání s Kůstkem a ...dobrý.Mile pohádkové,kresba perfektní a lehce temné pro mláďata. Podfa Kůstek mi připomínal lídry naší ekonomiky.Z jeho jednání jsem měl větší strach než z Krysáků.

18.03.2019 4 z 5

Vdovin dům Vdovin dům Daniel Abraham

Fantasy, jak má být.....

17.03.2019 5 z 5

Tajná historie Bornnu Tajná historie Bornnu Vladimír Šlechta

Šlechta je můj oblíbenec už od první povídky otištěné v Pevnosti a to už je sakra dávno.Četl jsem od něj vše kromě Tajemství Morie a všechny knihy a povídky se mi líbily.Umí psát jak zálesáckou fantasy ,tak postapo.

11.01.2019 4 z 5

Úlomky žuly Úlomky žuly Teréza Nováková

Číst tyto povídky byla pro mne jako člověka uvyklého na určitou klipovitost moderních rádoby bestsellerů dřina,skoro jak žulovém lomu.Četl jsem je dlouho ,prokládal lehčími žánry ,ale vytrval jsem.A vůbec toho nelituji.Při čtení mi vyvstával na mysli obraz prostých lidí ,těžce zkoušených bojem o přežití a žijící jednoduchou vírou a závislostí na Bohu,kterou jsme my moderní lidé zahlušili technickými hračkami,jenž jsme si pro ten účel vymyslili.Ale přes všechen ten čas, jenž nás od nich dělí ,máme hodně společného: pýchu ,závist,křivdu ,chtíč a zatvrzelost v srdci.Toto se nebojí Nováková popsat, a jelikož mohu srovnat se souběžně čtenou Dědinou od Dvořákové,troufám si tvrdit ,že určitý typ smýšlení na vesnicích trvá od dob 19.století dodnes .

28.12.2018 5 z 5

In Nomine Sanguinis In Nomine Sanguinis Miroslav Žamboch

Nee,horrory mu nejdou...

20.11.2018 2 z 5

Denik Ostravaka 6 ... za lepši zytřki! Denik Ostravaka 6 ... za lepši zytřki! Ostravak Ostravski

20.11.2018 5 z 5

Denik Ostravaka 5 ...už teho bylo vpysk? Denik Ostravaka 5 ...už teho bylo vpysk? Ostravak Ostravski

20.11.2018 5 z 5

Denik Ostravaka 4 ... furt vam nědam spočnuť Denik Ostravaka 4 ... furt vam nědam spočnuť Ostravak Ostravski

20.11.2018 5 z 5

Denik Ostravaka 2 ... eště mě nědostali Denik Ostravaka 2 ... eště mě nědostali Ostravak Ostravski

Mrtvý na Pekelném vrchu Mrtvý na Pekelném vrchu Juraj Červenák

Od Červenáka se mi líbí všechny knihy,kromě Cřestýše callahana

25.10.2018 4 z 5

Inside IS – 10 dnů v „Islámském státě“ Inside IS – 10 dnů v „Islámském státě“ Jürgen Todenhöfer

Po přečtení úvodu, který mi připadal trochu moc kritický k naší západní evropské civilizaci, ale založený na faktech, jsem neměl moc chuť číst dál. Ale pak se to rozjelo. První část knihy o spojení s islámskými dzihadisty a jejich odpovědi na autorovy otázky mne dokonale vyvedly z přesvědčení, že by se s těmi... ehm... lidmi dalo jednat, vyjednávat, nebo dokonce jim důvěřovat. A druhá půlka knihy, popisující autorův pobyt v Mosulu, to potvrzuje. Pozor spojler:stručně :cíl islámu je dobýt celý svět za každou cenu. Kdo se nepodrobi anebo neprejde k islámu, bude zabit. Pokud si to autor celé nevycucal z prstu, máme se čeho obávat. Jinak, ten Němec tu cestu uskutečnil v 74 letech, klobouk dolů.

15.10.2018

Hoří už Praha? Hoří už Praha? Dalibor Vácha

Povinné čtení do základních škol!!!!

27.08.2018 5 z 5

Trnový princ Trnový princ Mark Lawrence

Velmi drsné, humorné a cynicke, většího hajzla než Jorge jsem v literárním nepotkal, ale pozor v dalších dílech se nám chlapec vyvíjí, zajímavá kombinace fantasy s postapo.

28.07.2018 5 z 5