true.penny true.penny komentáře u knih

Do temnoty Do temnoty Pavel Stehlík

Dobrá kniha, úžasně napsaná, čtivá, poutavá, plná informací. Neskutečně silnej chlap se silným životním příběhem. Mrzí mě, že jsem knihu měla tak dlouho doma a nebyla schopná jí přečíst dřív.

09.05.2016 4 z 5

Tramvaj do stanice Touha Tramvaj do stanice Touha Tennessee Williams (p)

Teď, zpětně, vůbec nechápu, proč jsem si tohle nevybrala a nepřečetla už k maturitě. Nicméně, lepší pozdě, než nikdy.
Výborné čtení; skvělá atmosféra, skvěle vykreslené postavy a zajímavý odraz autorových životních zkušeností.

26.04.2016 5 z 5

Dobrý proti severáku Dobrý proti severáku Daniel Glattauer

Naprosto typická žena, v pro ní naprosto typické konverzaci a naprosto typický muž, v pro něj naprosto typické konverzaci. Velmi příjemná a čtivá kniha.

22.04.2016 4 z 5

Dlouhý pochod Dlouhý pochod Richard Bachman (p)

Pro mě byl Dlouhý pochod trochu zklamáním. Bavil mě začátek a bavil mě konec, zbytek knížky jsem se nudila. Doufala jsem, že bude čtenáři více přiblížena celá společnost a politické pozadí. To mi tam opravdu chybělo.

17.02.2016 3 z 5

Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Do tohohle jsem se přemlouvala dost dlouho a podle hodnocení jsem čekala naprostou bombu. Proto jsem byla opravdu zklamaná, když jsem byla za půlkou knihy a stále se nic moc nedělo. Ve chvíli, kdy jsem už téměř umírala nudou, se to naštěstí rozjelo. Hodnota knihy je sice jinde - v závažnosti tématu, ale proto se nemusím 250 stran nudit. Jsem ráda že jsem si tuhle knihu přečetla, ale k přečtení dalších dílů mě rozhodně nepřesvědčila.

31.12.2015 4 z 5

Život po smrti Život po smrti Damien Echols

Je opravdu těžké, něco takového zhodnotit a vyjádřit se tak, aby to nebylo špatně pochopeno. Záznamy z deníků a zbytek knihy psali dva rozdílní lidé - jeden svobodný a druhý ne. A je to velice poznat. Kniha sama o sobě nemá moc velkou hodnotu a není to žádná nijak perfektní kniha. To ovšem ale ani nemusí. Ta obrovská hodnota a síla, kterou si z toho člověk ponechá, není na papíře ale v příběhu!

27.09.2015 4 z 5

Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Ještě nikdy se mi nestalo, že bych vůči autorovi cítila nenávist. Až doteď.

Na filmové zpracování tohoto dílu si vzpomínám jen matně, pamatuji si ale, že mne - oproti předchozím dílům - moc nebavilo. Knížka ale byla pravý opak. Opět výborný zážitek.

10.06.2016 5 z 5

Břicháč Tom Břicháč Tom Tomáš Kosačík

Knížka je příjemně a lidsky napsaná a pěkně zpracovaná. Recepty jsou jednoduché a opravdu z běžně dostupných potravin.
V knížce jsou běžně známé postupy, jen lépe a lidsky podané a vysvětlené. Pokud se někdo vyzná v anatomii, fyziologii, výživě, složení potravin atp., tak je pro něj knížka v podstatě zbytečná. Každý jiný se z ní ale každopádně může příjemně inspirovat.

27.04.2016 3 z 5

10 rande naslepo 10 rande naslepo Ashley Elston

Velmi jednoduchý, až začátečnický, styl psaní a čtenář od začátku ví, jak to dopadne. Nicméně, čtivá oddechovka.

10.01.2021 3 z 5

Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Nejemotivnější díl. Pro mě nejlepší z celé série.

05.07.2016 5 z 5

Osamělost prvočísel Osamělost prvočísel Paolo Giordano

Velmi zvláštní a zajímavý příběh s atmosférou a skvělým zpracováním vývoje postav.
Přečteno za jeden den. A byl to rozhodně příjemně strávený čas.

26.06.2016 4 z 5

Bezhlavý jezdec Bezhlavý jezdec Thomas Mayne-Reid

Příjemné odpočinkové čtení. Příběh napínavý až do konce a pěkně vykreslená atmosféra doby i místa, kde se děj odehrává.

16.06.2016 3 z 5

Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Temný, napínavý a úžasně čtivý díl s naprosto skvělou atmosférou.

16.05.2016 5 z 5

Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

Stejně jako předchozí díly je i Svědkyně ohně neuvěřitelně čtivá. A konečně se čtenář dozví taky něco o hlavní postavě. Příběh je jakž takž ucházející, i když opět tak trochu neuvěřitelný, ale ten závěr si dokáži představit i lepší. Za mě tohle neurazí, ale ani nijak zvlášť nenadchne.

13.04.2016 3 z 5

Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda / Markheim / Kumpáni Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda / Markheim / Kumpáni Robert Louis Stevenson

Knihu jsem začala číst, aniž bych věděla, o čem přesně je. Nakonec jsem byla mile překvapena. Napínavý, skvěle napsaný, čtivý a temný příběh s vlastně dost nadčasovou podstatou. Příjemné čtení!

20.03.2016 4 z 5

Americký sniper Americký sniper Jim DeFelice

Je těžké hodnotit knihu, aniž bych hodnotila jen Chrise - jeho chování, životní filozofii nebo to co dokázal a kým byl. Ale pokud se o to pokusím, tak kniha je velice čtivá. První polovina je trochu nezáživná, jistě by šlo leccos vypustit a nahradit pro čtenáře něčím zajímavějším. Druhá polovina je daleko více poutavější. Nemohl sice popsat vše, ale něco ano a více detailů by to určitě sneslo. Není to žádné převratné dílo, které by člověk musel číst několikrát, ale to také není účel této knihy. Je opravdu dobře, že knihu Chris stihl napsat.

20.01.2016 3 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Až po přečtení jsem si uvědomila, jak byly v příběhu některé události jen dosti těžko uvěřitelné. Nicméně, při čtení jsem jim věřila. Také musím přiznat, že při nočním čtení jsem se chvilkami trošku bála, takže další plus. Navíc se od knihy nešlo odlepit. Jen nějaké detaily na konci by se myslím dali vymyslet lépe. Hodnocení 4/5, protože věřím, že v této sérii ještě přijde něco lepšího.

12.12.2015 4 z 5

Letiště Mnichov Letiště Mnichov Greg Baxter

Tato kniha pro mne byla jedním velikým zklamáním. V obchodě zaujala, nicméně doma přišlo vystřízlivění hned s první stránkou. Kniha byla neosobní, nedostávalo se mi z ní žádných emocí, nevtáhla mě do děje, nezaujala mě. Chování hlavní postavy ve většině situací absolutně nedávalo žádný smysl, bylo nelogické, naivní až trapné.
Nakonec už jen konstatuji, aniž by se to samotného hodnocení knihy jako takové týkalo, že za tu přemrštěnou cenu si čtenář koupí k příběhu také nepěknou obálku, otřesný překlad, text s překlepy a ne zrovna pevnou vazbu.
Za mě, bohužel, absolutně NE.

12.11.2015 1 z 5