tulip131 tulip131 komentáře u knih

Nejsem z ledu Nejsem z ledu Anne Frasier (p)

Napínavě popsané, jak se vlastně těla pod ledem vzala. Sousedovo krytí prasklo. Malý chlapec, který nestojí jen tak stranou, ale s dějem zamával. Uriahovo onemocnění a sblížení s Jude.

03.11.2020 4 z 5

Vnitřní hlas Vnitřní hlas Brian Freeman

Jak snadno se vrah dostane z vězení a jak těžce se mu dokazuje, že udělal, to co je mu kladeno za vinu a pak ještě jednou. Napsáno čtivé. Motiv jsem do poslední chvíle netušila. A překvapující závěr jak hrdina Shack zachránil svého nájemníka.

23.09.2020 4 z 5

Hořící drát Hořící drát Jeffery Deaver

V tomto díle měl každý detektiv, kriminalista, zelenáč a jiný správňak svou slabou chvilku, přešlap a průšvih, který napravoval. Příběh zamotaný a na konci překvapení v podobě Lincolnova rozhodnutí.

28.05.2020 4 z 5

Kamenná opice Kamenná opice Jeffery Deaver

V knize bylo všechno, akce, napětí, smrt a zápletka. Pašování lidí, Čína vs NY, vidina lepšího života, špatně podmínky ve vlasti. A klasice, že hlavou rodiny je otec, ikdyž děti jsou mnohdy mnohem dál. Úcta manželka, manžel, rodiče. Přesto mi na příběhu něco chybělo. Něco co by ji dalo vyšší level.

19.03.2020 2 z 5

Nebeský vězeň Nebeský vězeň Carlos Ruiz Zafón

Volné pokračování rodiny Semperů, i když toto byl tak trochu příběh Fermína, čtivé, rychle, poutavé. Nezapomenutelné Pohřebiště knih, osudy postav a jejich prolínání. A happyend na konec.

28.01.2020 4 z 5

Motiv X Motiv X Stefan Ahnhem

Mnoho dějových linek, stávalo se mi, že jsem se ztrácela v tom, kdo zrovna co vyšetřuje. Fabian nechal doma rodinu v rozpadu a šel do práce, jeho soukromé vyšetřování kolegy, další alkoholický pád šéfky. A ten konec, takhle jsem to nečekala. Už, aby vyšla další kniha a dozvím se jak se to rozlouskne.

26.12.2019 3 z 5

Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Nová hrdinka Bryndzy. Opět čtivé, nic tomu nechybělo, správná zápletka, akce, napětí a smrt, přesně to co čtenář očekává. Jsem zvědá do čeho se Kate se svým asistentem vrhnou příště. A jak se bude vztah Kate a syna vyvíjet. Napije se Kate?

10.11.2019 4 z 5

Lars láme kosti Lars láme kosti Daniel Gris

Rychlovka na pár večerů bez zbytečných keců. Lars ještě neřekl poslední slovo.

17.10.2019 4 z 5

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Námět knihy mě zprvu moc nebral, snad už byl natočený i film v podobném pojetí, ale musím říct, že čím víc se to zamotávalo, tím jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Osudy návštěvníků hotelu, proč přijeli, co od víkendu očekávali a to kdo je nakonec vrah, překvapení. Kniha byla krátká, ale o to víc v ní bylo napětí.

08.10.2019 4 z 5

Osmnáct pod nulou Osmnáct pod nulou Stefan Ahnhem

Tak tady se to pořádně zamotalo a to jak vyšetřování Fabiána, tak druhé linie Dunji. Příběh postaven na slušné zápletce. Bavilo mě to. Ta preciznost pachatelů, důvod proč to všechno dělali. Už se těším na další díl, kde se rozlouskne prohřešek Thea, rodinný život Fabiana, činy Molandera a osud Dunji.

11.09.2019 4 z 5

Mrchožrout Mrchožrout Jack Heath

Bohužel jsem očekávala víc krvelačnosti, víc důkladných popisu, brutálnosti, zdálo se mi to trochu suché. Kniha má však skvělý nápad, škoda, že ho autor víc nepropracoval. Rozhodně plus, že je svým způsobem Blake zaporák. A překvapením, je konzultantem FBI za kus žvance, koho odhalil z únosů, vraždy, jak bylo vše zameteno. Dobrý nápad byl i v tom, co vlastně zapříčinilo Blakeovuv kanibalismus, další jeho osud, dávná shledání.

25.06.2019 3 z 5

Zlámané kosti Zlámané kosti Angela Marsons

Kniha skvělá, jako všechny předešlé a to, kdo je skutečný vrah prostitutek, mě překvapilo jako i to, že se Kim bude svým sbůsobem kamarádit s Gemnou.

13.06.2019 4 z 5

Příliš smutná vdova Příliš smutná vdova Phillip Margolin

Opět něco z prostředí soudnictvi, ikdyž tady spíš sám soudce je hlavní postavou, sám vyšetřuje a přijde všemu na kloub. Četlo se to dobře.

09.05.2019 4 z 5

Píšťalka Píšťalka John Grisham

Tentokrát velká porota až na závěr, hlavní roli hrála Kárná komora, přesto to bylo přesně po Grishemovsku, napínavé a vyšperkovaný děj.

17.01.2019 4 z 5

Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Tentokrát měla Erica malý prostor, stála v pozadí a hlídala, ale sama toho tentokrát moc neprošetřila. Každopádně příběh poutavý. I prostor pro zápletky postav byl dobře zamotaný. Čtení jak má být.

02.01.2019 4 z 5

Němé oběti Němé oběti Tim Weaver

Předešlé knihy byly čtivé, ale tahle měla grady. Perfektně zamotaný příběh, víc mrtvol než jsem čekala a jedna "oživlá". Raker je nesmrtelný, divím se, že po všech těch bitkách ještě chodí. Uvidíme co přinese další díl.

08.12.2018 4 z 5

Ztracený Ztracený Tim Weaver

Opět skvělé čtení, stále napětí co provede degradovány policista, na co Raker při svém pátrání narazí. A konec, který čtenáře nutí ihned sáhnout po další knize. Skvělá kniha a 4řka už je nachystaná.

07.11.2018 4 z 5

Nenalezená Nenalezená Remigiusz Mróz

Závěr mě teda překvapil, nečekala jsem takový zvrat. A celá kniha byla slušné drama, jak dokáže trocha podoby a dobře použité informace oklamat člověka a donutit ho dělat věci, které by jinak neudělal.

30.10.2018 4 z 5

Nejsem mrtvá Nejsem mrtvá Anne Frasier (p)

Kniha mě hned vtáhla do děje, dobrý příběh, žádné rušivé elementy. Až bylo škoda, že je tak krátká.

26.09.2018 4 z 5

Ptáčník Ptáčník Mo Hayder

(SPOILER) Styl psaní mi zprvu moc nevyhovoval, oslovovat jednoho a toho samého detektiva jednou jménem a podruhé přijímenim a to v jednom odstavci...a další takové drobnosti, které mě skoro 10 prvních kapitol rušily, pak jsem si zvykla. 1/2 nijak zvlášť napínavá, stále se vyšetřuje, občas se najde mrtvola. To 2/2 část knihy už je mnohem lepší a závěr byl výborný. Detektiv Jack do knihy zapadá a že umřel druhý detektiv, tak to mě na první knížku ze série, překvapilo. Autorce dám ještě šanci.

10.09.2018 3 z 5