Turlogh Turlogh komentáře u knih

Konyvran 1: Čarodějův zloděj Konyvran 1: Čarodějův zloděj Sarah Prineas

Povedené fantasy o čarodějích, městě, magii a zloději a učedníku čaroděje Konyvranovi. Howgh.

26.01.2023 5 z 5

Boží mlýny Boží mlýny Pavel Hrdlička

Další vynikající historická detektivka s podrychtářem Václavem. Mohu jen doporučit k přečtení, jako celou tuto sérii. Souhlasím s oběma dalšími komentáři, je to vážně škoda. Howgh.

25.01.2023 5 z 5

Za dva prsty poledne Za dva prsty poledne Anna Fleischrová

Kniha o veselých, dobrodružných i vážných příhodách ze života u moře, ve vesnici Brela na Jadranu. Hlavními hrdiny jsou tři chorvatští chlapci Nikola, Stanko a Radek a český chlapec Jenda a jeho setra Manka. V ději románu se objeví i srbští skauti, což je zajímavé. Howgh.

17.01.2023 3 z 5

Žižkovský klub nerozlučných Žižkovský klub nerozlučných Čeněk Charous

Pět kamarádů založilo klub. Schází se v originální klubovně ve starém pavilonku japonského stylu v tajemné ohradě. Zažijí jedno veliké dobrodružství při stíhání průmyslových vyzvědačů, (dle knih pro mládež za první republiky velmi oblíbené téma.) Samotný příběh je dobře napsaný, čtivý, viděl bych ho i na čtyři hvězdy a navíc má velmi dobré doprovodné ilustrace. Tvoří bohužel jen polovinu knihy, zbytek jsou různé kratší dobrodružné příběhy s nevalnou úrovní, většinou spíše slabší průměr, proto za celou knihu jen tři hvězdy. Howgh.

16.01.2023 3 z 5

Naše parta Naše parta Karel Ptáčník

Znamenité vyprávění o partě kluků, zažívajících příhody o prázdninách na chatové osadě u jezera. Skvělé dialogy, humorné, čtivé. Howgh.

15.01.2023 5 z 5

Dcera hlubin Dcera hlubin Rick Riordan

Povedená kniha spojující dávný svět Julese Verna, konkrétně Nautila a kapitána Nema s budoucností. Dobrodružné, čtivé. Howgh.

14.01.2023 4 z 5

Případ nitravské mince Případ nitravské mince Stanislav Češka

Opět jeden z povedenějších příběhů této románové série, plný napětí, čtivý, dobrodružný. Howgh.

06.01.2023 4 z 5

Odplata Odplata Louis L'Amour

Klasický, výborný western tohoto známého autora. Zajímalo by mě kdy vyjde 2. a 3. z této série, když vyšla tak zvláštně 1. a 4. ? Nevíte někdo?
Howgh.

05.01.2023 5 z 5

Případ tajemného lukostřelce Případ tajemného lukostřelce Stanislav Češka

Spíše slabší díl z této série. Howgh.

05.01.2023 3 z 5

Případ podivného gombíku Případ podivného gombíku Stanislav Češka

Opět jeden z povedenějších románů celé série. Napínavé, čtivé, zajímavé. Howgh.

04.01.2023 4 z 5

Případ holasické lásky Případ holasické lásky Stanislav Češka

Jeden z povedenějších románů z této řady. Možná k tomu přispělo i to, že se odehrává v oblasti Těšínska, konkrétně hlavně v hradišti Podobora v Chotěbuzi, kde jsem nějakou dobu šermoval s Tizonem. Howgh.

03.01.2023 4 z 5

Případ podezřelého arcibiskupa Případ podezřelého arcibiskupa Stanislav Češka

Ucházející historický román z Velké Moravy, v této sérii spíše průměr. Howgh.

02.01.2023 3 z 5

Veliký požár Veliký požár Josef Spilka

Tři chlapci pátrají po tom, kdo zapálil továrnu Mara a vyloupil továrníkovu vilu...zajímavé, čtivé, dobrodružné, leč šité trochu horkou jehlou, řekl bych. Hlavně pak to podivné vyzvědačství. Proto jen tři hvězdy. Překvapivý závěr celého románu. Pokračování? Howgh.

02.01.2023 3 z 5

Případ forchheimského rádce Případ forchheimského rádce Stanislav Češka

Jeden z opravdu povedených románů spisovatele Češka. Zajímavý příběh, čivé, napínavé. Howgh.

02.01.2023 4 z 5

Čímanovo velké dobrodružství Čímanovo velké dobrodružství Jaroslav Mácha

Další krásná knížka od Jaroslava Máchy, zábavná dobrodružství malého psíka Čímana. Howgh.

31.12.2022 4 z 5

Mrtvý cizinec Mrtvý cizinec Louis L'Amour

Další nadprůměrný western z pera mistra žánru. Nicméně, četl jsem od tohoto borce spisovatele romány o dost lepší. To detektivní pátrání v kovbojce mě moc neoslovilo. Howgh.

31.12.2022 4 z 5

Osamělý vlk Osamělý vlk Louis L'Amour

Další výborný westernový příběh známého spisovatele. Lze jen doporučit k přečtení. Howgh.

31.12.2022 5 z 5

Případ rozvaděných bratrů Případ rozvaděných bratrů Stanislav Češka

Vcelku povedený historický román, nedosahující však kvalit příběhů pánů spisovatelů podobného žánru Vondrušky, Niedla, Nesměráka či Hrdličky. Celkem čtivé. Co mě osobně dosti vadí, jsou ty stále stejné, několika stránkové úvody, v každé knize se opakující. Chápu, že pro nové čtenáře jedné knihy se to hodí, nicméně pro čtenáře celé řady těchto románů je to poněkud otravné... Howgh.

Případ českého knížete Případ českého knížete Stanislav Češka

Vcelku povedený historický román, nedosahující však kvalit příběhů pánů spisovatelů podobného žánru Vondrušky, Niedla, Nesměráka či Hrdličky. Ale poměrně čtivé. Co mě osobně dosti vadí, jsou ty stále stejné, několika stránkové úvody, v každé knize se opakující. Chápu, že pro nové čtenáře jedné knihy se to hodí, nicméně pro čtenáře celé řady těchto románů je to poněkud otravné... Howgh.

Případ kněze z Bojné Případ kněze z Bojné Stanislav Češka