tyna_01 komentáře u knih
Knihu jsem doma měla už nějakou dobu, ale ne a ne na ni najít čas, což se díky projektu změnilo Jako první bych ráda napsala, že je pro mne hodně těžké hodnotit knihu, která obsahuje životní etapu člověka, se kterou se úspěšně popral a předává nám ty své životní zkušenosti. Kniha se mi četla úplně sama, byla jsem zvědavá na osud Kláry, jak se popere se svým životem a nemocí, která ji byla zjištěna v mladém věku. Součástí příběhu jsou i lékařské zprávy, ve kterých se postupně člověk začíná orientovat a na začátku kapitoly už pozná, zda je nemoc v dobré a nebo špatné fázi. Řekla bych, že příběh je to poutavý, ale díky tomu, že autorka zvolila styl psaní ve třetí osobě, tak byl takový neosobní, nedostal se k člověku tak blízko, jak by mohl. Každopádně své si zde každý najde a každou ženu by měl příběh podpořit v tom, aby dbala na své zdraví a pravidelnou prevenci. ️
Já hodnotím jako super knížku - je psaná čtivě, délka kapitol úplně ideál. Postavy byly fajn, děj krásně plynul, nutil mne číst dál a dál :) Rozuzlení podle mne bylo super, opravdu jsem to nečekala a neodhadla v průběhu čtení. Jediný závěr pro mne byl už takový přehlcený a přeplácaný - což ale druhému může vyhovovat :)
Toto je moje druhá kniha od autora a vzhledem k tomu, že v předchozí čtené knize (Slušní lidé) nasadil laťku dost vysoko, tak jsem se připravila na to, že to bude opět trhák. Jenže oproti předešlé knize tu něco ,,pokulhávalo", nebylo to tak úplně čtivé, jako kniha předchozí. Vůbec mi nevadilo a nedělalo problém střídání minulosti a přítomnosti, knihy mne tímto baví snad ještě víc, musí se u čtení pořád přemýšlet. Jen je ten závěr dost předvídatelný, předčasné úmrtí je podle mne trošku odfláknuté a popsané velmi jednoduše, čekala bych více detailů, přišlo mi to takový šup šup a konec. Každopádně se mi hodně líbila myšlenka děsivě minimalistického a přetechnizovaného domu, kdy jsem si původně říkala, že je to pecka, ale následně mi nahánělo husí kůži, co na nájemnice dokázal dům ,,prozradit". Toto čtení bylo fajn, ale o trošku slabší, než předešlá kniha autora a proto ubírám jednu hvězdičku.
Velmi silné čtení, které doporučuji nejen lidem, kteří se potýkají s těmito problémy.
Kniha se mi moc líbila, příjemná čtivá oddechovka :)
Bohužel jsem na tuto knihu asi nebyla zrovna správně naladěna, velmi jsem se na ni těšila, ale ani jsem ji nedočetla...Nejspíše jsem čekala větší popis situace matky a Alzheimerovi choroby.
Fajn příběh, kde se setkáváme s reálnými problémy. Celkově taková příjemná ,oddechovka", která se čte dobře.
Hodně čtivá kniha a člověk se zamyslí nad tím, že opravdu není jen hodně dobra a málo zla..Toho zla je taky strašně moc, jenom se o něm nemluví a my o tom nevíme..Musím dát 5 hvězdiček už jenom proto, co Stacey dokázala.
Myslím si, že námět knihy byl super, ale bohužel jsem nepřišla na chuť stylu psaní. A hlavně mě vadila neustále opakovaná fráze: ,,Určitě víte, jak to myslím". Ovšem i přesto jsem knihu přečetla, takže hodnotím průměrem :)
Keplerovské knížky doslova hltám jedním dechem a tato kniha nebyla výjimkou :)
Super oddechovka :) Ideální čtení na léto, když nemáte náladu na náročnou četbu :)
Pro mě velmi čtivá kniha :) Občas jsem se trochu ztrácela ve jménech, proto jenom čtyři hvězdy :)
Kniha mne velmi bavila :) Ostatně jako všechny knihy od tohoto autora..
Můžu říct, že když jsem sahala po této knize a viděla jsem, že jsou z ní holky, co ji četly přede mnou nadšené, neskutečně jsem se těšila. Bohužel asi až moc, protože jsem byla zklamaná. Nemůžu říct, že by se první část knihy nečetla dobře, ta byla hodně čtivá, kdy se hlavní hrdinka snaží obhájit svého muže a jeho čest v tom, jaký byl a že by rozhodně nespáchal sebevraždu. Potom nastaly popisy výzkumu supertajné biologické zbraně a to už mne teda tak moc nebralo a vlastně to šlo od této části z kopce dolů. Závěr to trochu zachránil, kdy se autor svým stylem psaní celkem vyšvihl, ale to je prostě na průměrné hodnocení málo. Kniha mi tedy bohužel nesedla.
oto je druhá, mnou čtená kniha od autorky a mohu říct, že se mi opět četla dobře . Určitě by nikdo nechtěl zažít situaci, kdy se bude muset rozhodnout, komu uvěří - zda své dlouholeté kamarádce a nebo manželovi. A do přesně této situace se dostala Ali - její kamarádka Karen obvinila muže Ali, že ji znásilnil. Mělo se to stát při setkání party po letech, takže by to teoreticky někdo mohl potvrdit/vyvrátit, ale to by bylo moc snadné. Během odkrývání příběhu se spíš dozvídáme, že má každý svá neodhalená tajemství a někomu buď v šetření případu pomůžou a nebo naopak. Mne se příběh četl moc dobře, čekala jsem, jak se bude situace vyvíjet, moje domněnka se nepotvrdila a závěr jsem opravdu nečekala. Kdo má rád thrillery, mohl by tuto knihu ocenit, ale rozhodně ji neřadím mezi své topky.
Hledáte příjemnou oddechovku? Máte rádi Řím, nebo by jste si o něm rádi něco přečetli? Tak tahle kniha bude přesně pro vás. Kniha je pojata zajímavě, kdy čteme příběh tří párů, kteří na první pohled nemají vůbec nic společného, ale opak je pravdou. Tyto příběhy se odehrávají v samotném Římě a o jeho popis není kniha ochuzena. Měla bych z toho být nadšená, Řím musí být krásné místo, ale mne tyto detailní popisy bohužel narušovaly, lákaly k přeskakování, abych byla zpět u příběhu zmiňovaných tří párů - což pro mne byla podstata knihy. To ostatní tam pro mne bylo navíc, pro mne zbytečné, druhého určitě může nadchnout
Této knížky jsem se trošku bála. Před jejím přečtením jsem si přečetla anotaci (ještě než jsem se přihlásila do štafety ) a jaké to pro mne bylo překvapení, když jsem podle obálky čekala spíš nějakou romantiku/erotiku Po tom, co jsem koukla na anotaci, tak mne samozřejmě zajímalo i hodnocení a to bylo žalostně nízké, takže jsem to brala jako výzvu .
Totálně vybočím z většiny hodnocení, ale mne se kniha líbila. Mám ráda prolínání přítomnosti a minulosti a tady to mělo grády, protože se děj odehrával ve čtyřech časových rovinách. Ke knize jsem se ráda vracela a těšila jsem se na rozlousknutí.
Co se týče chování jednotlivých postav - nestačila jsem se divit,.. Život snobů mi není vůbec blízký a tady byl vykreslen tak nějak, jak si ho doopravdy představuju a jejich chování mne kolikrát vytáčelo. A když už tam byl konečně někdo normální, tak to nedopadlo moc dobře,.. Víc psát nemůžu, abych toho zbytečně moc neprozradila.
Na závěr asi jen klobouk dolů Samovi - právě za ten závěr.
Upřímně, po přečtení knihy jsem nevěděla, jak vlastně budu hodnotit. Paříž miluju,.. To prostředí se mi líbí, klidně bych se tam ráda podívala,.. Taky mám ráda romantické příběhy a asi jsem to od této knihy očekávala, ale nedostala jsem příběh klasický. Furt se to ve mne trošku bije. Čtení to bylo fajn, poznáte spoustu zajímavých míst, prostřednictvím vyprávění autorky, některé popisy na mne byly příliš zdlouhavé. Naopak já vždycky ocením, když v klasickém příběhu vidím i trošku psychologického aspektu a to se mi zde taky dostalo - autorka se sebou měla hodně práce. Je zde hodně do očí bijící, jak důležité jsou rodinné vzorce, co všechno nám předají a jak je potom náročné, když je chceme změnit. Knížku bych určitě nedoporučovala na vytržení ze čtecí krize, na to je tam podle mne dost pesimismu. Na druhou stranu mi byl naservírován pohodový styl života, jaký jsem si v Paříži vždycky představovala a spousta maličkostí, ze kterých se člověk může radovat.
Nejspíš jsem čekala jiné vánoční počteníčko. Moje chyba. Knihu jsem dočetla, ale nedostavil se úplný wow efekt, který jsem očekávala. Kniha je hodně útlá, rychle čte.
Oddechové čtení pro období Vánoc. Jindy bych tuto knihu nevyhledávala.