uzivatel83509 uzivatel83509 komentáře u knih

Noc sedmého úplňku Noc sedmého úplňku Victoria Holt (p)

Příběh byl vymyšlený velice dobře, děj byl napínavý a plný zvratů hned od začátku, kdy se Helena ztrácí v lese a záhadný cizinec, ji odváží na svůj zámek... to ještě netuší, čím vším si bude muset projít, než odhalí všechna tajemství a celou pravdu!
Krásná knížka, akorát (za sebe) ubírám jednu hvězdičku v hodnocení, za zbytečné natahování děje na 379 stran...

20.06.2023 4 z 5

Čas snů / Obyčejné štěstí Čas snů / Obyčejné štěstí Emilie Rose

Klasická harlequinka :-) druhý příběh se mi líbil víc!

18.06.2023 2 z 5

Květ lásky Květ lásky Amanda Quick (p)

Kniha mě celkově moc neokouzlila, i když bylo zábavné čist co všechno vyváděla Victorie... ještě, že měla Lucase, který ji zachraňoval a tvořili tak spolu sehraný pár :-)

18.06.2023 2 z 5

Síla lásky Síla lásky Johanna Lindsey

Kniha se mi moc líbila, byť mi chvilku trvalo, než jsem se do příběhu začetla.

Co mi vadilo byla zabedněnost Rowlanda vůči slovům, které mu celou dobu říkala Brigitte... ani chvilku nepochyboval o lžích, které mu navykládala Druoda, přitom z těch dvou žen neznal ani jednu... později Brigittu poznal, ale stejně stále věřil Druodě, což mě dost rozčilovalo.

18.06.2023 5 z 5

Utajená tvář lásky Utajená tvář lásky Benoîte Groult

Kniha mě bohužel nezaujala a dějově mě "nudila"

16.06.2023 1 z 5

Klára a Jákob Klára a Jákob Marta Zapletalová

Klasické čtení pro dívky, příběh byl hezký, dobře se četl, ale bohužel víc jak dvě hvězdy nedám... možná, kdybych spadala do náctiletých čtenářů, tak hodnotím jinak :-)

16.06.2023 2 z 5

Hrana rozkoše Hrana rozkoše Eve Berlin

Kniha se mi dostala do ruky úplně náhodou. Jelikož jsem už četla pár erotických knížek, tak jsem čekala jen sex, jak tu bylo i zmíněno v některých komentářích :-)
Knížka mě ale příjemně překvapila - nejen, že byla "vzrušující", ale byla i romantická a jednoduchá na čtení. Příběh mě strhl natolik, že jsem se nemohla odtrhnout.
Co mi už ale lezlo na nervy, byly neustále se opakující kecy Aleca (Otevři se pro mě / hodná holka / díval se do ní) - i tak mi to ale nebrání dát knize plný počet hvězd a někdy v budoucnu si ji přečíst znovu.

16.06.2023 5 z 5

Jezerní panna Jezerní panna Elizabeth Mayne

Krásný příběh z let 889, kdy se setkává divoká princezna Tala, žijící v lesích s lordem Edonem, který přijel převzít svůj hrad a zjistit, co se opravdu stalo s jeho synovcem.
Příběh má opravdu napínavý děj a nechybí ani divoká láska, která vzrůstá mezi Talou a Edonem.
Nikdy jsem se tak netěšila na déšť, jako u čtení této knihy :-)

15.06.2023 3 z 5

Sňatek z vyšší vůle / Lucy a ničema Sňatek z vyšší vůle / Lucy a ničema Jeanne Carmichael

(SPOILER) Lucy a ničema - krásný příběh o tom, jak dostat sukničkáře k oltáři. Roderick svádí ženy, ale aby měl od nich pokoj, vykládá jim, že je již zadaný. Jeho matce se to nelíbí, tak na něj nastraží léčku a pošle mu na panství Lucy... Kdo že je ta Lucy, kterou Roderick nezná? - přeci jeho smyšlená snoubenka :-)
Moc hezký příběh, určitě doporučuji!

Ve jménu lásky Ve jménu lásky Tess Warwick

Napínavé čtení, za mě super :-)

Láska na rozcestí Láska na rozcestí Eva Herzová

Hezký romantický příběh okořeněný babiččiným deníkem a novou láskou, pro kterou stojí za to bojovat.

Lady a lord Lady a lord Betina Krahn

Taková vtipná harlequinka

15.06.2023 3 z 5

Smaragdový hřích Smaragdový hřích Carolyne Swann

Hezké čtení, i když mě moc nebavilo to Simonovo cestování... čekala jsem více romantiky

15.06.2023 4 z 5

Bez vlastní vůle Bez vlastní vůle Susan Grant

Příběh mě moc neoslovil, čekala jsem více napětí.

15.06.2023 2 z 5

Přerušené líbánky Přerušené líbánky Modean Moon

(SPOILER) Klasická červená knihovna - dva zamilovaní a jeden padouch...
Barbara utíká, po 7 letech ji Zack najde - v hlavě mi šrotuje, proč mu to trvalo tak dlouho, když podle knihy tato postava není tak neschopná.. ale ano, už mlčím :-)
Nikdy se nepřestali milovat, ale minulost, v podobě nevlastního bratra, je znovu dohání... Na tom konci se mi líbilo, jak Zack odmítl testy otcovství, to bylo milé... taky ale víc jak tři hvězdičky nedám

14.06.2023 3 z 5

Milenec lady Chatterleyové Milenec lady Chatterleyové David Herbert Lawrence

Kniha mě bohužel neoslovila... možná jsem ji měla dát větší šanci, ale pak už jsem se opravdu nutila do čtení a kdybych nepřeskakovala později i pár stran, asi bych to vůbec nedočetla... což se divím, protože mám takové příběhy ráda a první odstavec knihy mě hodně zaujal - říkala jsem si, páni, to bude pecka...

- "Náš věk je v podstatě tragický, a tak ho odmítáme tragicky brát. Katastrofa se přehnala, stojíme mezi troskami, začínáme si budovat nová bydišťátka, chovat nové nadějičky. Je to pořádná dřina: do budoucnosti dnes nevede žádná hladká silnice, místo toho obcházíme nebo přelézáme překážky. Musíme žít bez ohledu na to, kolik obloh se nám zhroutilo."

14.06.2023 1 z 5

Úplná prázdnota Úplná prázdnota Iveta Vochalová

Konečně jsem asi našla knihu, která mě, v mých cca 19 letech, chytla za srdce... díky ti, databáze knih :-)
Četla jsem 1x, ale knihu bych si ráda přečetla znovu i po letech, protože z těch mnoha knih, které jsem v té době četla, mi tahle utkvěla v paměti.. i když teď čtu úplně jiný žánr, kniha tenkrát ve mě něco zanechala, určitě doporučuji mladé generaci :-)

13.06.2023 5 z 5

Měsíc Lovce Měsíc Lovce O. R. Melling

Začátek mě bavil, ale pak se příběh docela zamotal... král všech bytostí se holky snažil vlákat mezi sebe a Gwen musela udělat vše proto, aby svou sestřenici zachránila a na konci nechyběl ani souboj... no bohužel, nebyl to zrovna můj šálek kávy. Jinak se ale kniha četla dobře.

13.06.2023 2 z 5

Pavučina snů Pavučina snů Virginia Cleo Andrews

Knížka byla dobrá, ale víc mě bavil 1,2, a 4 díl.
Dočetla jsem se tady v tomto posledním (a zároveň prvním) příběhu víc o panence a o tom, jak se Leigh dostala k Lukovi do hor, ale jinak si myslím, že by mi stačily předešlé 4 díly.. s Tonym je to pořád dokola, už mě to moc nebavilo..

13.06.2023 3 z 5

Pod maskou nevinnosti Pod maskou nevinnosti Nicholas Adams (p)

(SPOILER) Příběh byl napínavý hned od začátku a dobře se četl... knížku jsem měla hned přečtenou. SPOILER
Podle mě si Elizabeth mohla dát více práce v tom prověřování Amandy - víc napětí by mi nevadilo..
Ten konec byl podle mě trošku rychle useknutý - nechala bych to zajít ještě o krok dál a vyloženě ji chytit, jak třeba zvedá šutr nad hlavou Carol, nebo tak něco :-)
A ještě jsem se pozastavila nad jednou věcí, hned na začátku - jak slečna hloubila klacíkem do země velkou díru pro mrtvolu... já bych takovou díru klackem hloubila asi celý den, ona to zvládla během chvilky... zřejmě dobrá hlína :-)
Ale příběh byl super a proto dávám 4 hvězdy

13.06.2023 4 z 5